Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επίτροπος στις Βρυξέλλες η φωνή του Πολυτεχνείου


από ΤΑ ΝΕΑ
«Ένα πρόσωπο με προσφορά και αγώνες για τη δημοκρατία», την Μαρία Δαμανάκη, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες ως τη νέα επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν. Η κ. Δαμανάκη, σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την Κομισιόν, θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο είτε για την απασχόληση είτε για θέματα διευρυμένης ναυτιλίας, παρότι στις επαφές με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο η ελληνική πλευρά διεκδίκησε και το χαρτοφυλάκιο της υγείας που είχε μέχρι τώρα η Ανδρούλα Βασιλείου.
Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για τον ορισμό της κ. Δαμανάκη έγινε μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού είχε ενημερώσει τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος εδώ και καιρό είχε ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι γυναίκα. Η είδηση για τον ορισμό της ως εκπροσώπου βρήκε την Μαρία Δαμανάκη να παρακολουθεί τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Βέρνη. Ωστόσο δεν την αιφνιδίασε αφού, όπως είπε στα «ΝΕΑ», «είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό με τον κ. Παπανδρέου αυτή την προοπτική».
Τη Μαρία Δαμανάκη είχε φωτογραφίσει άλλωστε πριν από λίγες ημέρες και ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος σε γεύμα που παρέθεσε η προεδρία της Ε.Ε. παρουσία πρέσβεων είχε αποκαλύψει ότι ο επίτροπος θα είναι γυναίκα, η οποία σήμερα δεν είναι υπουργός. (...) Η κ. Δαμανάκη είναι από τα πρώτα στελέχη που εντάχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο του 2004 και μόλις λίγους μήνες μετά την ηχηρή αποχώρησή της από τον Συνασπισμό η νέα επίτροπος είχε δηλώσει την υποστήριξή της προς το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι προσβλέπει πολλά στην αρχηγική παρουσία του για το μέλλον του τόπου. Η δήλωση Παπανδρέου «Έχω επιλέξει ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση κι αν αναλάβει στην Επιτροπή. Την Μαρία Δαμανάκη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

Το Προφίλ μας