Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΚΚΕ Κοζάνης: Να μπει φρένο στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ

Ανακοίνωση - παρέμβαση με αφορμή τον αποκλεισμό του δρόμου Ακρινής - Κοζάνης από τη ΔΕΗ ΑΕ με αποθέσεις σκύρων (πέτρες, χώματα), με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζητούν το άμεσο άνοιγμα των δρόμων και να σταματήσει η αυθαιρεσία της εταιρείας, εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Για να μπει φρένο στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ απαιτείται μαζικός λαϊκός αγώνας για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας στην υπηρεσία του λαού. Για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, που θα παράγει φθηνό ρεύμα για το λαό, θα εξασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σ' αυτήν. Θα διασφαλίσει την ενεργειακή ανεξαρτησία και τα συμφέροντα της χώρας. Θα μπορεί να αποκαταστήσει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον που πλήττεται από τη δράση της. Μόνο με τον ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας η ηλεκτρική ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό, θα μπορέσει να γίνει μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας προς όφελος του λαού. Σήμερα, η μόνη ρεαλιστική απάντηση για φιλολαϊκή και φιλεργατική πολιτική στην ΔΕΗ και γενικότερα την ενέργεια, είναι η συντονισμένη πάλη του εργατικού και του μαζικού λαϊκού κινήματος, για ανατροπή της πολιτικής της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Κάτοικοι και εργαζόμενος λαός αποφασιστικά να διεκδικήσουν:
  • 5.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, κατάργηση του δουλεμπορίου.
  • Αντικατάσταση των παλαιών μονάδων με νέες φιλικότερες για το περιβάλλον.
  • Πλήρη αποκατάσταση του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και αξιοποίησή του με ολοκληρωμένο σχέδιο στο δημόσιο φορέα με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και το κράτος.
  • Ολοκληρωμένες και άμεσες μετεγκαταστάσεις όλων των πληττόμενων οικισμών (Ακρινή, Μαυροπηγή, Ποντοκώμη) και προετοιμασία για την περίπτωση μετεγκατάστασης των οικισμών Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου, Μαυροδενδρίου.
  • Ο λιγνίτης να παραμείνει το βασικό καύσιμο για την παραγωγή ΗΕ που μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα πλαίσια ενός ενεργειακού κεντρικού σχεδιασμού μπορούν να εξασφαλίσουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

Σχόλιο ai-vreS: πόλεμος και στη ΔΕΗ; Πόλεμος κατά πάντων; Συμφωνούμε σε ορισμένα σημεία της ανακοίνωσης, αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο που έχει επιλέξει το ΚΚΕ να αγωνίζεται. Η αναβολή της συζήτησης για το ασφαλιστικό χθες το πρωί με ποιο τρόπο ακριβώς βοήθησε τους εργαζόμενους; Η κήρυξη πολέμου προς τα άλλα συνδικάτα δηλ. κατά άλλων εργαζομένων, με ποια λογική έγινε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας