Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Καρδιολογικό Συνέδριο στο Βελβεντό




Το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας στην προσπάθειά του να συμβάλλει ουσιαστικά στην ελάττωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στη χώρα μας με σκοπό την ενημέρωση των καρδιολόγων αλλά και ιατρών άλλων ειδικοτήτων στις σύγχρονες εξελίξεις της καρδιολογίας, καθώς και του κοινού για τους παράγοντες κινδύνου της καρδιάς, διοργάνωσε συνέδριο για μια ακόμα φορά στο Βελβεντό με θέμα τις εξελίξεις στην καρδιολογία και τα σύγχρονα καρδιολογικά προβλήματα.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου στο Πνευματικό μας Κέντρο με τη συνεργασία του Δήμου Βελβεντού και με πρωτοβουλία του Βελβεντινού Ιατρού Καθηγητή Καρδιολογίας, Παθολογίας και Φαρμακευτικής και Ακαδημαϊκού Χαρίσιου Μπουντούλα. Στο προεδρείο του Συνεδρίου είχαμε επίσης την τιμητική συμμετοχή του Καθηγητή και Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη και του Καθηγητή της Καρδιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Παρχαρίδη. Συμμετείχε μια πλειάδα κορυφαίων επιστημόνων της Ιατρικής Επιστήμης, της Καρδιολογίας, καταξιωμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναμεσά τους και ο επίσης βελβεντινός Γιώργος Μπουντώνας, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Θεσσαλονίκης.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχαν ο Βουλευτής Γιάννης Βλατής, ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, ο Αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κοζάνης Δημήτρης Λαμπρόπουλος και βέβαια ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Βελβεντού και πολύς κόσμος.
Οι συμμετέχοντες γιατροί-εισηγητές ήταν οι εξής: Βασιλικός Βασίλειος Επίκουρος Kαθηγητής Kαρδιολογίας Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Βλασερός Ιωάννης Αναπληρωτής Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν.Α. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" Γαβριηλίδης Σταύρος Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης Γιαννακούλας Γεώργιος Clinical Research Fellow, Royal Brompton Hospital, London, UK Γιαννόγλου Γεώργιος Καθηγητής Καρδιολογίας Α' Βαθμίδος ΑΠΘ, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Καπρίνης Ιωάννης Διευθυντής Β΄Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ" Καρβούνης Χαράλαμπος Καθηγητής Καρδιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κόττας Γεώργιος Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Κοζάνης Κρανίδης Αθανάσιος Αν. Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Λαμπρόπουλος Στυλιανός Επιμελητής Α΄, Καρδιολογικό Τμήμα Παθολογικού Τομέα Γ.Ν. Κοζάνης Λεκάκης Ιωάννης Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ Λιόλιος Χρήστος Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Γρεβενών Μάτσακας Ευάγγελος Αναπληρωτής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" Μιχάλης Λάμπρος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωανίννων Μόχλας Σωτήρης Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μπουντούλας Χαρίσιος Καθηγητής, Ακαδημαϊκός, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, H.Π.Α. Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών Μπουντώνας Γεώργιος Καθηγητής Καρδιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ.Ν.Θ. "Ιπποκράτειο" Μπουφίδου Αμαλία Επιμελήτρια Α' -Α' Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ Παρασκευαΐδης Ιωάννης Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" Παρίσης Ιωάννης Λέκτορας Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Β' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" Παρχαρίδης Γεώργιος Καθηγητής Καρδιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Πίτσης Αντώνης Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ" Σακαντάμης Γεώργιος Καθηγητή Καρδιολογίας Α.Π.Θ, Διευθυντής Β' Καρδιολογικής Κλινικής, "Ιπποκράτειο" Γ.Ν.Θ. Στεφανάδης Χριστόδουλος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,Διευθυντής Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής & Ομώνυμου Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτειο ΓΝΑ Τζιακάς Δημήτριος Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης Τουμανίδης Σάββας Αν. Καθηγητής Θεραπευτικής, Καρδιολογική Κλινική Γ.Ν.Α. "Αλεξάνδρα" Τρυποσκιάδης Φίλιππος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. μετά τους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου επέδωσε, εκ μέρους του Δήμου, τιμητικές πλακέτες στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και στους τρεις καθηγητές του Προεδρείου (Χ. Μπουντούλα, Χ. Στεφανάδη και Γ. Παρχαρίδη) για την προσφορά τους στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Αμέσως μετά έγιναν μικρής διάρκειας εκλαϊκευμένες ομιλίες για τους καρδιακούς παράγοντες κινδύνου και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Στις επόμενες συνεδρίες αναπτύχθηκαν σύγχρονες απόψεις καρδιολογικών θεμάτων για τους ιατρούς ενώ ταυτόχρονα έγινε ξενάγηση των φιλοξενούμενων από την πλευρά του Δήμου.
Ο Δήμος Βελβεντού στην προσπάθειά του να γίνει επίκεντρο σημαντικών εκδηλώσεων για την κοινωνία, για τον άνθρωπο και τον καθημερινό πολιτισμό αποδέχτηκε με αίσθημα ευθύνης να γίνει αρωγός στη διοργάνωση και αυτού του Συνεδρίου στο Βελβεντό. Ευχαριστίες οφείλουμε πρωτίστως στον συμπατριώτη μας Καθηγητή κ. Χάρη Μπουντούλα, ο οποίος και πρόσφατα ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον συγχαίρουμε γι’ αυτό. Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους συμμετέχοντες και βεβαίως στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας για την συνεργασία του.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι δημοτικοί άρχοντες φροντίζουν να προβάλλουν τον τόπο τους με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος Βελβεντού...
Εξάλλου με ενα συνέδριο, δεν σε μαθαίνει όλη η γή!
Συνέδρια πολλά εγιναν και στα Σέρβια και εχουν αναδειχθεί πολλά πράγματα...
Και οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Σερβίων για την προβολή της πόλης είναι πολλές, με σημαντικότερο το γεγονός για πρώτη φορά, της παρουσίας Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ελευθέρια της πόλης των Σερβίων πρίν μερικά χρόνια.
Το επίπεδο πρωτοβουλιών και υψηλών εργασιών για συνέδρια και Ημερίδες του Δημάρχου Σερβίων είναι περισσότερες απο του αντιστοίχου του Βελβεντού.
Η ανάδειξη της Καστροπολιτείας Σερβίων και των Μεσαιωνικών Κάστρων μέσω των υψηλών πρωτοβουλιών του δημάρχου Σερβίων, σε συνεργασία με τον ΜΟΣ είναι γεγονότα, που προβάλλουν τα Σέρβια ανα την Υφήλιο...

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-
----------------------------------
1) Ποιά είναι η άποψη σας για τον Δήμαρχο Σερβίων και Βελβεντού και τι διαφορές βλέπετε;
2) Ποιός απο τους δύο είναι δημοφιλής και χαρισματικός στην διοίκηση του δήμου;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ? ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο μπορεί να...είναι αλλά η επικαιρότητα, πάντα τρέχει. Αφορμή των αναρτημένων θεμάτων, είναι να διευρύνεται η συζήτηση και περί άλλων παρεμφερών.Αλλωστε, εχει καθιερωθεί η πολυσυλεκτικότητα των θεμάτων συζήτησης, σε κάθε ανάρτηση.
Και έπειτα, οι δύο πάνω ερωτήσεις αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι συναφή με την επικαιρότητα!

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ? ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ? ΓΙΑ ΣΟΒΕΡΕΥΤΗΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

Μανώλης Στεργίου, Δήμαρχος Βελβεντού. είπε...

Συμφωνώ ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν κανένα λόγο πραγματοποίησης. Εξάλλου ποτέ μα ποτέ δεν ήρθα σε καμμιά αντιπαράθεση με τον συνάδελφο Δήμαρχο Σερβίων. Ούτε και σε κάποια σύγκριση, διότι δεν υπάρχει λόγος. Ο καθένας προσπαθεί για την περιφέρειά του. Και μάλιστα όποτε κλήθηκα στα Σέρβια για οποιοδήποτε θέμα, ήμουν παρών και στις κοινές προσπάθειες μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΒΡΕ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΙΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΚΟΨΙΜΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΝΟΟΥΣΑ.

Το Προφίλ μας