Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς για τη νέα γρίπη



Συνάντηση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κοζάνης, Μανώλης Παφίλης, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων στις οποίες υπήρξαν μαθητές που  έχουν εντοπιστεί  με συμπτώματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1). Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, για να επιτευχθεί ο περιορισμός των κρουσμάτων στα σχολεία .Ο κ. Παφίλης γνωστοποίησε στους εκπαιδευτικούς την πρόθεση του Δήμου, και ιδιαίτερα του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτα, να συνεισφέρει σε ό,τι χρειαστεί, καθώς η νεολαία ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Δήμου.
Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η κ. Φράνκα Παστόρε, κλινική μικροβιολόγος – πρόεδρος της επιτροπής πανδημίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία έδωσε πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από το εκάστοτε σχολείο, για να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού. Μεταξύ άλλων η κ. Παστόρε τόνισε «Ο ιός της γρίπης Α(Η1Ν1), «αγαπά» τις μικρές ηλικίες. Πρέπει και μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με ηρεμία, είναι σημαντικό να μην τον φοβόμαστε. Έχουμε περάσει το στάδιο περιχαράκωσης του ιού και βρισκόμαστε στη φάση προφύλαξης. Η καλή και σωστή ατομική υγιεινή, καθώς και το εμβόλιο, θα δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας προς αντιμετώπιση και απομάκρυνση του ιού. Συστήνω λοιπόν σε όλου να κάνουν το εμβόλιο, για να μην υπάρχει φόβος μετάλλαξης».
Για την διεξοδικότερη ανάλυση του θέματος και την πλήρη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων, θα πραγματοποιηθεί μία ευρύτερη συνάντηση, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009, στην οποία θα παρίσταται ο Δήμαρχος Κοζάνης και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, καθώς θα κληθούν  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Μανώλης Χαραμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας