Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Κλειστός ο δρόμος-συνεχίζεται και η κατάληψη!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στον εισαγγελέα Κοζάνης βρέθηκαν χθες το πρωί εκπρόσωποι της ΔΕΗ, αλλά και του Συλλόγου για τη Μετεγκατάσταση της Ακρινής, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τον επίμαχο δρόμο Κλείτου-Ακρινής, ο οποίος έχει κλείσει μετά από παρέμβαση της ΔΕΗ. Την εισαγγελική παρέμβαση είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα ο ίδιος ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής. Μέχρι και χθες, πάντως, ο εν λόγω επαρχιακός δρόμος, παρέμεινε κλειστός, καθώς, όπως όλα δείχνουν, και η δικαιοσύνη συμφωνεί πως αποτελεί δρόμο που βρίσκεται εντός των ορίων εκτάσεων που έχει απαλλοτριώσει η Επιχείρηση, που έχει, συνεπώς, δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του δρόμου.

 Όμως, ο Σύλλογος, δια μέσου του προέδρου του Κώστα Πουτακίδη, ζητά να δοθεί στους κατοίκους προς κυκλοφορία ο παρακείμενος δρόμος, ο οποίος είναι, όπως δήλωσε χθες και ο ίδιος στους δημοσιογράφους, χαρακτηρισμένος ως «επαρχιακός». Μάλιστα, ο κ. Πουτακίδης διένειμε και τη σχετική γνωμοδότηση (προς τη ΔΕΗ) των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κοζάνης, σύμφωνα με την οποία «μετά από καταγγελία και από αυτοψία που διενήργησε η υπηρεσία μας στις 24-11-2009, διαπιστώθηκε ότι: Από το Ε35 διέρχονται Μ.Ε. (Μηχανήματα Έργου) (TAMPER) και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται, αφού δεν υπάρχει σχετική αδειοδότηση. Επειδή ο Ε35 υφίσταται μέχρι σήμερα (δεν έχει αποχαρακτηριστεί) και επειδή προβήκατε σε παρεμβάσεις αυθαίρετες, πρέπει άμεσα να αποκαταστήσετε τον δρόμο στην προτεραία κατάστασή του». Όπως, τέλος, ανέφερε ο κ. Πουτακίδης, τα μέλη του Συλλόγου προτίθενται να συνεχίσουν την κατάληψη του δρόμου.
Να σημειωθεί πως τα βαρέα οχήματα της ΔΕΗ απασχολούνται στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νότιου Πεδίου και διέρχονται πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα, φορτωμένα με τόνους υλικού, (το μεικτό βάρος των οποίων φτάνει ακόμα και τους 250-300 τόνους). Κάτω από τη γέφυρα περνά ο επαρχιακός δρόμος Ακρινής - Κοζάνης τον οποία διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας