Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ» του Σ. Σερέφα με εισηγητή το Δημήτρη Πιατά

από το kozanisimera
Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο, ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας. Πρωταγωνιστεί ο Εισηγητής, ο οποίος παραδίδει την τελευταία διάλεξή του στους τελειόφοιτους ενός τεχνοκρατικού κολεγίου που ειδικεύεται στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάνατζμεντ.Ο Εισηγητής, Δημήτρης Πιατάς, υποστηρίζει πως η βλακεία μπορεί να λειτουργήσει ωφέλιμα ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος στο «σεμινάριο βλακείας» που απευθύνει στους μαθητές του: «Η βλακεία είναι θείο χάρισμα. Όμως δεν πρέπει να της γίνεται κατάχρηση».
Η παράσταση είναι στα πλαίσια της σκηνής του Σύγχρονου Θεάτρου. Σας θυμίζουμε ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης για δύο συνεχόμενες χρονιές παρουσίασε Σύγχρονο Θέατρο. Το 2007  «Ιονέσκο», το 2008 Μπέκετ και φέτος κάνει στροφή στο Σύγχρονο Ελληνικό θέατρο,  παρουσιάζοντας το έργο του Σάκη Σερέφα, «Σεμινάριο Βλακείας».
Η παράσταση θα παιχτεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, Τρίτη 1, Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Δεκεμβρίου,
στις 9 μ.μ στην Αίθουσα του Θεατροδρομίου, πρώην ΥΕΒ.
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου Σκηνικά – Κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Μουσική: Κίμων Χυτήρης Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Δημιουργία ψηφιακής εγκατάστασης & μουσική επιμέλεια: Μάνος Αρβανιτάκης
Τιμή εισιτηρίου: 15€ Φοιτητικό, μαθητικό, εκπτωτικό: 12 €
Ισχύουν εργατικά εισιτήρια και εισιτήρια του Ο.Γ.Α
Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: Από Παρασκευή 20  Νοεμβρίου, στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης,«Αίθουσα Τέχνης» - Πάρκο Αγ. Δημητρίου, τηλ. 24610-24062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας