Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Η Γρεβενιώτισσα Μαρία Παπαγεωργίου ανάμεσα στους νέους Γραμματείς - Νέα ονόματα

Ανακοινώθηκαν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Παιδείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τοποθετούνται οι εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης: Μπουρδάρας Αριστείδης, Δικηγόρος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα: Μαντζούφας Νικόλαος, Πολιτικός Μηχανικός, ΜΒΑ
Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Φούρλας Αλέξανδρος, Οικονομολόγος, MBA
Ειδική Γραμματεία Υπ. Μακεδονίας-Θράκης: Παπαγεωργίου Μαρία, Οικονομολόγος, στέλεχος Αγροτικής Τράπεζας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Γεν. Γραμματεία Υπ. Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Κουλαϊδής Βασίλης, Καθηγ Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπ/κής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Γεν. Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας: Μητσός Αχιλλέας, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρ Γεν. Δ/ντής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρ. Επιτροπής.
Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης: Παπάζογλου Βασίλειος, Καθηγητής στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Ε.Μ.Π.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης: Μιχαλάκος Στέφανος, Διευθυντής του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας: Χάλαρης Μιχαήλ, Χημικός PhD, Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γεν. Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων: Μπαζώτη-Μητσώνη Γεωργία, στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Γεν. Γραμματεία Υπουργείου Πολιτισμού: Μενδώνη Λίνα, Δρ. Αρχαιολόγος
Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού: Μπιτσαξής Παναγιώτης, Πολιτικός Επιστήμονας - Δικηγόρος
Γεν. Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης: Πυργιώτης Γιάννης, Χωροτάκτης - Πολεοδόμος
Γεν. Γραμματεία Τουριστικής Ανάπτυξης: Πουσσαίος Γιώργος, Δήμαρχος Ιητών Ν. Κυκλάδων

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί είναι που επιλέχθηκαν μέσα απο τις online αιτήσεις?

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι να βαλουν την κυρία Παπαγεωργίου ειδική γραμματέα...Προς τι τα βιογραφικα;;;;;;;Και αυτόν τον τύπο στη ΓΓΑ...θα δειξει...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί χρειάστηκαν τόσο να το αποφασίσουν.....!!!!!!!!!
Τελικά Π.Π. αυτό που δίνει αποτέλεσμα είναι όχι να επενδύεις αλλά να αρπάζεις τις ευκαιρίες. Το κακό είναι πως τώρα ως γνωρίσουσα τα της Δυτ. Μακεδονίας και ανίκανη να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, θα προσπαθήσει να αναπτύξει τη δική μας περιφέρεια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε...αυτό ισως τα το εκαναν και άλλοι. Δυστυχώς. Πάντως, αξια και καλη η κυρία Παπαγεωργίου και σε άλλη περίπτωση δεν θα ελεγε κανεις τιποτα. Ο Λεούδης ηταν...κουμπαρος του Καραμανλή! Και δεν έλεγαν...κιχ οι τώρα φωνασκούντες!!!! Έλεος...Επειδή, όμως, εμεις τα λεγαμε, εβαλε ψηλα τον πηχυ ο Παπανδρεου και τώρα θα υποστεί την κριτικη η κυβερνηση...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Την γνωρίζεις προσωπικά Π.Π.; Για το άξια και καλή είναι η ένσταση, αν δεν κατάλαβες! δεν έχει να κάνει ούτε με τον πήχυ, ούτε με τις κουμπαριές... και δεν υπάρχει όχι μόνο διδακτορικό, αλλά ούτε και ουσιαστική εμπειρία ενασχόλησης με θέματα τοπικής ανάπτυξης.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν τη γνωρίζω προσωπικά και δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται. Εμένα με χαλάει το παραμύθι περί αξιοκρατίας και βιογραφικών μεσω νετ. Μόνο αξιοκρατία δεν υπάρχει.Η κυρία δεν έχει σχέση με το πασοκ? Ο άλλος έβαλε τον κουμπάρο του αλλά δεν μίλησε ποτέ για αξιοκρατία στην επιλογή των στενών του συνεργατών. Και λογικά έπραξε.. Εδώ θέλουν νε περάσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που επιλέγει τους στενούς της συνεργατες μέσω ασεπ ή εστω αξιοκρατικά μέσω τυπικών προσόντων και βιογραφικων. Αν είναι δυνατόν εγώ ο αναρχικός ή ο ακροδεξιός επειδή έχω δύο διδακτορικά,μιλάω 4 γλώσσες και έχω και σημαντική επαγγελματική εμπειρία να γίνω γενικός γραμματέας σε κυβέρνηση πασοκ. Αυτό είναι βλακεία κατα τη γνώμη μου και κακώς πουλάνε παραμύθι στον κόσμο γιατί θα το βρουν μπροστά τους. Η έξυπνη κυβέρνηση βάζει σε σημαντικές θέσεις δικούς της ανθρώπους που να τους εμπιστευεται οτι δεν θα την πουλησουν

Ανώνυμος είπε...

Σωστά 1:47, το ερώτημα λοιπόν είναι τι παραπάνω έχει η εν λόγω κυρία, απο την Τάσα ας πούμε, ή το Βασίλη. Λιγότερα μπορώ να πώ αρκετά, περισσότερα μόνο τη στενή της σχέση με θασμικό παράγοντα βλέπω. και απο αξιοκρατία, βάθος απύθμενο..... Αν συνεχίσει έτσι ο Πρωθυπουργός βλέπω το ΠΑΣΟΚ με νούμερα επιπέδου περιφερείας του Θεσμικού παράγοντα..... Και πολύ σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, τη γνωρίζω. Και βλεπεις πως, παρα το ότι τη γνωρίζω και προσωπικα, τα γραφω. Για το διδακτορικό εχω μια ενσταση. γιατι δεν μιλαμε για θεση στο...Δημόσιο, αλλα είναι πολιτικη θέση. Ας το προσέξουμε αυτό. Και πολλοι υπουργοί δεν εχουν διδακτορικό. Επί της ουσίας, όμως, νομίζω πως συμφωνουμε ετσι δεν ειναι;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Π.Π βάλαμε ψηλά τον πήχυ και περνάμε από κάτω και το θεωρούμε καιεπιτυχία. Τα ουσιαστικά προσόντα στην περίπτωσή μας είναι το ταλέντο της αναρρίχησης. Κι όταν το αναστήλωμα είναι κολλητός του προέδρου όλα τα άλλα πάνε περίπατο. Και μεις που νομίζαμε ......οτι θα φυσούσε αλλιώτικο αεράκι. Αστα να πάνε.....

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμος 13.47

συμφωνώ με τον ππ στο οτι το διδακτορικο δεν ειναι το νουμερο 1 κριτηριο.. μιλαμε για πολιτικη και οχι για θεσεις επιστημονικου προσωπικου. Αλλα το ιδιο το πασοκ συνεδεσε αυτες τις θεσεις με τα πτυχια (λαθος κατα τη γνωμη μου), μιλησε για τιτλους σπουδων, ζητησε να κρινει βιογραφικα και αναζητησε ατομα με τυπικα προσοντα με βαση τα οποια και καλα θα διοριζε γενικους γραμματεις. Στα βιογραφικα φαινονται τα τυπικα προσοντα και η επαγγελματικη εμπειρια και οχι η ικανοτητα για στελεχωση πολιτικων θεσεων .

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν την λογική του ΓΑΠ.Το μόνο εύκολο θα ήταν να βάλει κλασικούς αποκρουστικούς πράσινους καρεκλάδες.Ομως όλοι αυτοί κάπου χρωστάνε. Καλύτερα να μπει κάποιος με προσόντα που όμως δεν χρωστάει σε κανέναν γιατί τότε και μόνο τότε μπορεί να παράγει έργο.Το ντοκτορά μπορεί να είναι τυπικό προσόν αλλά τουλάχιστον δείχνει κάποιον που έχει προσπαθήσει στην ζωή του.Ο τέλειος βέβαια συνδυασμός θα είναι πτυχία αλλά και εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις αλλά αυτό μάλλον σπανίζει.... Ολα βέβαια θα κριθούν στην πράξη.
Ενα είναι σίγουρο ΤΈΡΜΑ ΟΙ ΚΟΥΜΠΆΡΟΙ.

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

ΧΕ πάλι πράσινους βάζει .. απλώς επιλέγει κάποιους πράσινους με τυπικά προσόντα και το κάνει πουλώντας παραμύθι περι αξιοκρατίας... υποτιμωντας σαφεστατα την νοημοσυνη του ελληνικου λαου

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι μόνο πράσινοι ή καλύτερα από το βαθύ Πράσινο....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ο τελειος συνδυασμος (πτυχιου ντοκτορα και εμπειριας) μαλλον δεν σπανιζει αλλα αυτους πρεπει να τους ψαξουμε εκτος Ελλαδος. Η διαφθορα και η αναξιοκρατια τους εχει κανει να πανε ολοι μεταναστες η να μην θελουν να ξαναγυρισουν.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην τα ισοπεδωνουμε ολα ομως...Είναι μια αρχη, με τα οποια λαθη και συγκεκριμενες επιλογες...Αρκει να υπαρχει συνεχεια τωρα στις θέσεις των διοικητων κτλ...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κρατούμενο 1: Δέκα πανεπιστημιακοί μπορούν να διαλύσουν μια χώρα. Η δική μας δεν κινδυνεύει, ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ!
Κρατούμενο 2: Αν οι χωρίς διδακτορικά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ήταν τουλάχιστον καθαροί ποιος έσκαγε. Θά υποθέταμε οτι αναδεικνύει στελέχη. Δυστυχώς αρχίζει να διαφαίνεται ότι στη θέση των κουμπάρων έχουμε τους ΦΙΛΟΥΣ των ΦΙΛΩΝ!!! Και είναι κρίμα και για τον ίδιο το ΓΑΠ και για το ΠΑΣΟΚ και προπαντός για τη χώρα.
Κρατούμενο 3: Γιατί τόση καθυστέρηση; Είχαμε την εντύπωση οτι ο ΓΑΠ ξέρει να διαλέγει συνεργάτες. Τουλάχιστον με τις επιλογές Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου και όχι μόνο, αυτό βλέπαμε. Με τη σύνθεση της κυβέρνησης αισθανθήκαμε οτι κάτι προσπαθεί. Ας τελειώνει με τα βιογραφικά. Θα περιμένουμε να τα δει όλα μόνος του;
Κρατούμενο 4: Όταν λέμε κανείς αποτυχών σε κυβερνητική θέση, εννοούμε κανείς. Αλλοιώς δεν το λέμε. Αν θέλουμε να κόψουμε κάποιους το λέμε στα ίσια, αλλοιώς γυρνάει σε βάρος μας και μας καθιστά αφερέγγυους!
Κρατούμενο 5: Όταν εκεί που χρειάζεται τελεία, βάζουμε κόμα, αναιρούμε ότι προηγείται! Όταν ας πούμε λέμε ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!, χρειάζεται τελεία. Αν συνεχίσουμε με "όπου είναι δυνατόν" σημαίνει οτι πουθενά δεν θα είναι τελικά δυνατό.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΗ Της κ. Μαρίας Παπαγεωργίου

Η απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της αρμόδιας υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη , να με ορίσουν ειδική γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης του υπουργείου οικονομίας –ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας , αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή ,αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη.
Θα καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξια της τιμής και της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπό μου, και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας θέσης που αναλαμβάνω και στις προσδοκίες των πολιτών.

Που έμαθες ελληνικά κυρία Παπαγεωργίου; "Θα καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις...". Το βιογραφικό σου το κατέθεσες το είδαμε και καταλάβαμε. Το πολιτικό σου ανάστημα το κατέθεσες κι αυτό, σε έκριναν. Τις καταθέσεις σου να δούμε στο τέλος για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας με μορφωτική υποδομή στοιχειώδους εκπαίδευσης.

Το Προφίλ μας