Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

4 χρόνια χωρίς το δάσκαλο

Όσες φορές και αν ο αλέκτωρ λαλήσει, όσο και αν ο χρόνος αυτοαποκαλείται ...σύμβουλος της λησμονιάς, ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ θα είναι πάντα δίπλα μας. Οι 140 μέρες που ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος δεν είναι στη ζωή, δεν υποκαθιστούν, σε καμία περίπτωση, τις ατέλειωτες εργατοώρες ανιδιοτελούς προσφοράς ενός ανθρώπου υπόδειγμα, ενός ανθρώπου ανεξίτηλου. Κανένας μας δεν έχει τόση δύναμη, ότι «υλικά» και να χρησιμοποιήσουμε, για να ξεθωριάσει το καθάριο πρόσωπο του Δασκάλου μας. siampanopoulos2.JPGΈνα πρόσωπο που φώτιζε όταν «τούτος ο λαμπρός τόπος», όπως συνήθιζε να λέει, έκανε βήματα προόδου στον πολιτισμό, στα γράμματα, στις τέχνες.
Αυτό το πρόσωπο έχει η προτομή που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αιανής, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν σύντομα. Και επειδή για εμάς τους Αιανιώτες ο Δάσκαλος ήταν το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία μας θέλουμε η τιμή να είναι μεγάλη.
Ο Δήμος μας προχώρησε στην Γ΄ Έκδοση του συγγράμματός του «ΑΙΑΝΗ» που αποτελεί την σημαντικότερη καταγραφή της πλούσιας, σε πολιτισμό και λαογραφία, ιστορίας του μικρού αυτού κομματιού της Ελληνικής γης, που ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος τόσο πολύ αγάπησε και ανέδειξε.
Ο Δάσκαλος αφήνοντας τούτη τη ζωή έβαλε σε όλους εμάς τους μαθητές του την πιο ...γλυκιά τιμωρία. Την ευθύνη της συνέχισης του έργου του...
Για τον ίδιο η μεγαλύτερη τιμή είναι που μας δίδαξε...
Για εμάς η μεγαλύτερη τιμή ήταν η ζωή του και το έργο του.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αναφέρεστε στον κ.Σιαμπανόπουλο;
Αυτός ήταν δεξιός.

ai-vreS είπε...

Κι εμείς είμαστε λίγο δεξιοί!

Το Προφίλ μας