Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

7 κρούσματα "γριπώδους συνδρομής" στο 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Τις νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1 που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας της Νέας Γρίπης, παρουσίασε χτες ο αρμόδιος αντινομάρχης Παύλος Τσότσος.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αν οι νέες οδηγίες είχαν τεθεί ήδη σε ισχύ, θα έπρεπε χτες να κλείσει μία τάξη του 3ου γυμνασίου Κοζάνης, στην οποία έχουν σημειωθεί επτά «ύποπτα» περιστατικά «γριπώδους συνδρομής», σύμφωνα με τον αντινομάρχη. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας της Νέας Γρίπης, ανακοίνωσε ότι για να κλείσει μία τάξη ή ένα τμήμα σχολείου θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από τέσσερα περιστατικά γριπώδους συνδρομής. Ένα σχολείο θα κλείνει όταν είναι κλειστό το ένα τρίτο των τάξεων. Όταν είναι κλειστό το ένα τρίτο των σχολείων ενός νομού, τότε θα κλείνουν όλα τα σχολεία του νομού.
Με βάση τα παραπάνω, ο Π. Τσότσος σημείωσε ότι «αν ίσχυαν οι νέες οδηγίες, το 3ο γυμνάσιο Κοζάνης θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει». Αυτό σημαίνει ότι αν παραμείνουν από βδομάδα τα ίδια περιστατικά ή αν αυξηθούν, τότε η συγκεκριμένη τάξη του σχολείου αυτού θα κλείσει. Επίσης, κρούσματα «γριπώδους συνδρομής» παρατηρήθηκαν και σε τρία νηπιαγωγεία της Πτολεμαΐδας, υπογράμμισε ο αντινομάρχης.
Με τα νέα μέτρα για τη γρίπη, οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται τα αντιιικά φάρμακα και από ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά μόνο με συνταγή γιατρού. Ακόμη να σημειωθεί ότι πληροφορίες προς τους πολίτες για τα εμβολιαστικά κέντρα δίνονται από την τηλεφωνική γραμμή 1135.
Ο Π. Τσότσος διαβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη στους υγιείς πολίτες θα αρχίσει στη 1 Δεκεμβρίου. Μόνο που αλλάζουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Δηλαδή στην Κοζάνη αντί για το ΚΗΦΗ που είχε ανακοινωθεί αρχικά, τα εμβόλια θα γίνονται στη διεύθυνση Υγείας της νομαρχίας, στη νομαρχία. Στην Πτολεμαΐδα θα γίνονται στη Δημοτική Αστυνομία.
Πάντως, να σημειωθεί ότι υποτονικός είναι ο ρυθμός εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού σε πανελλαδικό επίπεδο. Μέχρι χτες εμβολιάστηκαν συνολικά 6.298 άτομα. Στο μεταξύ, ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων της Νέας Γρίπης στη χώρα μας, τα; Οποία έχουν φτάσει τα 4.172, ενώ μόνο σε μία εβδομάδα έκλεισαν 600 τάξεις σχολείων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας