Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

13 διόδια κατά μήκος της Εγνατίας Οδού


από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχίζει -το αργότερο έως την άνοιξη- η σταδιακή λειτουργία των διοδίων στην Εγνατία οδό. Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν συνολικά δεκατρείς σταθμοί διοδίων, εκ των οποίων δύο, του Πολυμύλου και της Παμβώτιδας, είναι έτοιμοι εδώ και πάρα πολύ καιρό και ένας, αυτός των Μαλγάρων, είναι σε λειτουργία και θα ενταχθεί στο δίκτυο της Εγνατίας. Το κόστος, καθώς και το εν γένει καθεστώς λειτουργίας των διοδίων θα αποφασιστούν από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η λειτουργία των δεκατριών σταθμών διοδίων δεν πρόκειται να δοθεί σε ιδιώτες, αλλά θα ανατεθεί στην εταιρεία «Εγνατία οδός Α.Ε.». Όσον αφορά το κόστος, αναμένεται να είναι μικρότερο από το αντίστοιχο στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο.
Ωστόσο η μετακίνηση από και προς ορισμένες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας θα γίνει αρκετά «αλμυρή». Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις της Κοζάνης και των Γρεβενών. Για τη διαδρομή Θεσσαλονίκης-Κοζάνης ή Θεσσαλονίκης-Γρεβενών ο οδηγός θα κληθεί να πληρώσει σε τρεις σταθμούς από έναν που πληρώνει έως σήμερα, ενώ από τη Θεσσαλονίκη έως τη Βέροια θα πληρώνει σε δύο, ενώ σήμερα πληρώνει μόνον σε αυτόν των Μαλγάρων.
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2006 Η αρχική χωροθέτηση των δεκατριών σταθμών έγινε πριν από περίπου τρία χρόνια βάσει προμελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί, προκειμένου η «Εγνατία οδός Α.Ε.» να εξασφαλίσει τα απαραίτητα τραπεζικά δάνεια για την ολοκλήρωση του έργου. Μέσα στους προσεχείς μήνες ο βασικός κορμός της Εγνατίας ολοκληρώνεται (απέμεινε μόνον μία γέφυρα μήκους 360 μέτρων στο Περιστέρι), οπότε θα αρχίσει η σταδιακή λειτουργία των διοδίων. Βάσει του αρχικού προγραμματισμού αυτά έπρεπε να είχαν λειτουργήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά αυτό δεν συνέβη προς αποφυγή του πολιτικού κόστους, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των τραπεζών, οι οποίες είχαν χορηγήσει δάνεια ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ υποθηκεύοντας τις εισπράξεις από τα διόδια. Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα χιλιάδες ξένες νταλίκες, κυρίως από Τουρκία, Βουλγαρία και Αλβανία, διασχίζουν δωρεάν την Εγνατία, συνήθως υπέρβαρες, προκαλώντας σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Εγνατία οδός Α.Ε.» Απόστολο Γούλα την τιμολογιακή πολιτική των διοδίων θα την αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στη «Θ» ότι το κόστος θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που πληρώνουν οι οδηγοί στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο. Επιπλέον μέρος των χρημάτων θα διατίθεται για τη συντήρηση του δρόμου αλλά και την κατασκευή τοπικών έργων πιθανότατα μέσω ενός ειδικού περιφερειακού ταμείου, το οποίο θα συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Στο μεταξύ έχει δρομολογηθεί η κατασκευή των έντεκα Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ). Ο πρώτος κατασκευάζεται ήδη στο ύψος της Κουλούρας, ενώ έχουν δημοπρατηθεί άλλοι τέσσερις.
Πού θα λειτουργήσουν οι σταθμοί διοδίων Από δυτικά προς ανατολικά η χωροθέτηση των σταθμών διοδίων έχει ως εξής:
1. Σελλών: Θα κατασκευαστεί μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Νεοχωρίου και Σελλών, στο τμήμα Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων.
2. Ιωαννίνων: Είναι ήδη έτοιμος, βρίσκεται μεταξύ των κόμβων Παμβώτιδας και Αράχθου, στο τμήμα Ιωαννίνων-Μετσόβου.
3. Μετσόβου: Θα γίνει μεταξύ των κόμβων Μετσόβου και Παναγίας, στο τμήμα από Μέτσοβο προς Γρεβενά.
4. Γρεβενών: Θα γίνει μεταξύ των κόμβων Παναγίας και Βενέτικου, επίσης στο τμήμα Μετσόβου-Γρεβενών αλλά πριν από τα Γρεβενά.
5. Πολύμυλου: Είναι έτοιμος εδώ και χρόνια και βρίσκεται στο τμήμα Κοζάνης-Βέροιας, ακριβώς έξω από τον Πολύμυλο.
6. Κουλούρας: θα κατασκευαστεί μεταξύ των κόμβων Κουλούρας και Νησελίου, στον κάμπο της Βέροιας, στο τμήμα Βέροιας-Κλειδίου, όπου η Εγνατία συναντά τον ΠΑΘΕ.
7. Μαλγάρων: Λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά θα ενταχθεί στο δίκτυο της Εγνατίας από αυτό της ΠΑΘΕ όπου βρίσκεται σήμερα.
8. Νυμφόπετρας: Θα κατασκευαστεί μεταξύ των κόμβων Λαγκαδά και Προφήτη, στο ύψος της λίμνης Κορώνειας, στο τμήμα από Λαγκαδά έως Ασπροβάλτα.
9. Παγγαίου: Θα γίνει μεταξύ των κόμβων Ορφανίου και Μουσθένης, στο τμήμα Ασπροβάλτας-Αγίου Ανδρέα.
10. Νέστου: Θα κατασκευαστεί μεταξύ των κόμβων Χρυσούπολης και Βανιανού, στο τμήμα από Καβάλα έως Ξάνθη, στο ύψος του ποταμού Νέστου.
11. Ξάνθης: Θα γίνει μεταξύ των κόμβων Βαφεϊκών και Ιάσμου, στο τμήμα Ξάνθης-Κομοτηνής αλλά μετά την Ξάνθη.
12. Κομοτηνής: Θα κατασκευαστεί στο τμήμα Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, περίπου στο ύψος του κόμβου που οδηγεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.
13. Αλεξανδρούπολης: Θα γίνει μετά την πρωτεύουσα του Έβρου, μεταξύ των κόμβων ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και Αρδανίου.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Πλιάτσιος Παναγιώτης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΤΟΠ το Σάββατο 31 Οκτώβρη 2009 εξεπλάγη από την κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την κατάργηση των διοδίων στις εθνικές οδούς της χώρας. Χαρακτήρισε το γεγονός πρωτοφανές και ότι η κινητοποίηση στρέφεται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επίσης ο φερόμενος ως δημοσιογράφος κος Πλιάτσος "ενημέρωσε" τους τηλεθεατές του σταθμού ότι τέτοια κινητοποίηση δεν ξανάγινε επί κυβέρνησης ΝΔ.


Ένας που θέλει να χαρακτηρίζει τον εαυτό του δημοσιογράφο δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν γίνει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν. Μια απλή αναζήτηση, βάζοντας τη λέξη "διόδια", στην ιστοσελίδα του "Ριζοσπάστη" θα του έδινε τουλάχιστον 300 δημοσιεύματα για την περίοδο 2006-2009.

Επισυνάπτουμε ενδεικτικά τις παρακάτω σελίδες του Ριζοσπάστη που ενημερώνουν για τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αποκλεισμούς διοδίων από το 2006, 2007, 2008 και 2009 (επί κυβέρνησης ΝΔ).

Οι χαρακτηρισμοί του κου Πλιάτσου ενάντια στο ΚΚΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού.

Το μόνο που έχουμε να πούμε στον κο Πλιάτσο είναι : "Μάθε παιδί μου γράμματα"!


ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΠΛΙΑΤΣΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ...
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA XA XA......

Ανώνυμος είπε...

ΠΠ...ΕΙΣΕ ΕΔΟ?
ΠΠ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ... ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι, που το ΚΚΕ καταδέχεται και ασχολείται με δημοσιογράφους "τύπου" Π. Πλιάτσου.

Ανώνυμος είπε...

Aπάντηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Πλιάτσιου σε επιστολή μελών του ΚΚΕ
Πράγματι, η επισύναψη των σχετικών ρεπορτάζ από τον «Ριζοσπάστη» αποδεικνύει πως το ΚΚΕ έχει ξανακάνει κινητοποιήσεις για τα Διόδια. Όμως, όπως αποδεικνύεται σχετικά, η μόνη εξ αυτών που έγινε οργανωμένα από το ΚΚΕ (και όχι από αυτοδιοικητικές παρατάξεις…) είναι εκείνη του περασμένου Ιουλίου. Σε ολόκληρη τη χώρα.
Επομένως, η κινητοποίηση της 30ης Οκτωβρίου είναι, ουσιαστικά, όχι η πρώτη, αλλά η δεύτερη πανελλαδική κινητοποίηση του ΚΚΕ σε όλους τους σταθμούς των διοδίων. Και οφείλω να το σημειώσω, με τη σχετική επανόρθωση να γίνεται και στην επόμενη εκπομπή, του ερχόμενου Σαββάτου.
Κατά τα άλλα, επί της ουσίας, επιμένω στην άποψη πως και η συγκεκριμένη κινητοποίηση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, εντάσσεται στο πλαίσιο ης λεγόμενης «αγωνιστικής γυμναστικής» του ΚΚΕ, το οποίο, με τη συγκεκριμένη επιλογή σε πολλούς χώρους, επιχειρεί να «απομακρύνει» τη συζήτηση και τον προβληματισμό σχετικά με το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Παναγιώτης Πλιάτσιος



Υ.Γ. Το «φερόμενος ως δημοσιογράφος» είναι περιττό να σχολιαστεί. Είναι γνωστή η τακτική του ΚΚΕ, κατάλοιπο παλαιότερων εποχών, παλαιότερων καθεστώτων, όπου, δυστυχώς, δεν υπήρχαν καν δημοσιογράφοι…

Ανώνυμος είπε...

Καλα τωρα ο Δεληολανης ειναι σοβαρος;

Νίκος και Γιάννης είπε...

Δεν ψηνόμαστε ότι η φασαρία που δημιουργήθηκε έγινε για ένα λαθος του δημοσιογράφου σε ζωντανή εκπομπή και χωρίς χαρτιά μπροστά του. Κάτι άλλο συμβαίνει.
Ας απαντήσει το ΚΚΕ ή "οι φερόμενοι ως εκπρόσωποί του" γιατί από τις 4/10 έχουν οργανώσει τόσες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, ενώ πριν αρκούνταν στις δηλώσεις Αλέκας από τηλεόρασης.

Ε, Βαγγέλη;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΙΑΤΣΙΟΣ ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ , H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ , ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο Π.Π ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΑΚΑΚΙΑ.
ΚΑΙ ΣΥ ΠΛΙΑΤΣΙΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ , ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΣ ΠΕΡΙ ΚΚΕ ? ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΚΗΣ Ε... ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ , ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΙΑΤΣΙΟ ΑΜΑΝ!!! ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΞ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ... Ο ΚΑΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ Ο Π.Π ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ LAPTOP... ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...... ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΝΟΙΕΤΕ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι συμβουλές. Ακολούθησέ τις κι εσύ και ίσως γίνεις κι εσύ κάποτε δημοσιογράφος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά,ωραίο το ρεπορτάζ.Ελπίζω στο εγγύς μέλλον να έχουμε ενημέρωση σχετικά και με την πρόοδο των εργασιών στους κάθετους άξονες της Εγνατίας (ποσοστά αποπεράτωσης,χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης κλπ.).
Επίσης αν ξέρει κανείς τις ακριβείς αποστάσεις σε χλμ. (π.χ. Ιωάννινα-Μέτσοβο,Γρεβενά-Βέροια,Θεσ/νίκη-Καβάλα κλπ.) διότι κανείς χάρτης (έντυπος) δεν τις αναφέρει...
Να σημειώσω βέβαια ότι η επίσημη ιστοσελίδα της Εγνατίας Οδού ΑΕ δεν αντέχει σε σχολιασμό...

Ανώνυμος είπε...

Oπως κατάλαβες φίλε Π.Π. πολλοί περίμεναν να κάνεις λάθος και να σου τη βγουν.Παλικάρια μη κάνετε έτσι όλοι κάνουν λάθη εκτός από αυτούς που δεν κάνουν τίποτα και σχολιάζουν τους άλλους...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μένος που έχουν κάποιοι με τον Πλιάτσο! Τι ζήλεια είναι αυτή; Πως κάνετε έτσι βρε άνθρωποι; Ούτε εγκαταλελειμένες ερωμένες να ήσασταν.

Ανώνυμος είπε...

EXEI ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.ΟΙ ΑΛΛΕΣΣ ΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ. ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που κάνει το ΚΚΕ είναι παιδαριώδη.
Νομίζει έτσι ότι κάτι κάνει. Βρίσκει κάποιους που τους συμφαίρει να μην πληρώνουν διόδια και "αγωνίζονται" ώστε το κόστος να το πληρώνουν οι άλλοι. Όχι αυτοί που χρησημοποιούν τον δρόμο (που μπορεί να είναι πλούσιοι), αλλά όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητο ή εξοχικά.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι απο περιέργεια έκανα μια μικρή έρευνα για το θέμα. Παρακινήθηκα κυρίως γιατί το 2005 και 2006 που το θέμα των διοδίων στον Πολύμυλο έμπαινε και ξαναέμπαινε πότε από την ΕΓΝΑΤΙΑ, πότε απο το Σουφλιά δεν θυμάμαι ανακοίνωση του ΚΚΕ. Κοίταξα λοιπόν (επιφανειακά) τα 300 πρώτα δημοσιευματα στην αναζήτηση με το λύμα "ΔΙΟΔΙΑ" στο Ριζοσπάστη. Βρήκα το 2009 58 δημοσιεύματα, την περίοδο 2007 - 2008 81 δημοσιεύματα, και πρίν το 2006 161 δημοσιεύματα. Το αίτημα κατάργησης των διοδίων προβάλλετε καταρχήν απο δημοτικές και νομαρχιακές αγωνιστικές συνεργασίες ενόψει των εκλογών του 2006. την περίοδο 2007- 2008 τα περισσότερα δημοσιεύματα αφορούν την αντιλαϊκότητα των διοδίων κλπ και λιγότερο κινητοποιήσεις για την κατάργησή τους. Αντίθετα το 2009 αφορούνπερισσότερο κινητοποιήσεις. Για να κατανοήσουμε όμως αν είναι γνήσιοι αγωνιστές του ΚΚΕ, ή αν έχει δίκηο ο ΠΠ, πρέπει κάποιος να ολοκληρώσει την έρευνα με χρονικά σημεία την αρχή της υιοθέτησης της πρότασης κατάργησης των διοδίων απο το ΚΚΕ, τον αριθμό και την ένταση των κινητοποιήσεων επι ΝΔ και τον αριθμό και την ένταση στις 29 μέρες του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν το κάνει άλλος σας το υπόσχομαι για την επόμενη Δευτέρα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ΚΚΕ για τον καφέ που μας χρεώνουν οι καφετερίες 3 Ευρώ (κοστίζει περισσότερα από τα διόδια) δεν κάνεις κάποια κινητοποίηση; Μήπως η αξία του καφέ είναι πιο σημαντική από την αξία της Εγνατίας; Και ξέρεις ότι τα κέρδη από τον καφέ πάνε κυρίως στα ακριβά ενοίκια που τα καρπώνονται οι ιδιώτες. Κυρίως τα παίρνουν αυτοί που κάποιος προπάππος τους είχε ένα οικοπεδάκι στο κέντρο της Κοζάνης. Το ΚΚΕ κάποτε ήταν πρωτοπορία. Τώρα είναι σαν τα σταματημένα ρολόγια που καμαρώνουν ότι δύο φορές την ημέρα δείχνουν τη σωστή ώρα.

Ανώνυμος είπε...

το αι-βρες δε θα πάρει θέση για το θέμα;

ai-vreS είπε...

Να πάρουμε θέση για ποιο θέμα; Για τα διόδια ή για τις ανακοινώσεις ΚΚΕ και δημοσιογράφου;

Θεωρούμε το θέμα των διοδίων σημαντικό για την περιοχή και το αναρτούμε προς συζήτηση.

Την εκπομπή του κ. Πλιάτσιου δεν την είδαμε, άρα αρκούμαστε σ' αυτά που διαβάζουμε στις εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Όπως ο ίδιος λέει (βλ. σχόλιο πιο πάνω) το ΚΚΕ έχει δίκιο κι ο ίδιος έκανε λάθος.

Ανώνυμος είπε...

"Γεφυρα Ριου-Αντιρριου:συνολικό κόστος κατασκευής 738,36 εκατ.ευρω συμμετοχή του αναδόχου 9,37% της συνολικής δαπάνης.
Η αποπληρωμή της συμμετοxής του αναδόχου θα γίνει με τα διόδια που καταβάλλουν οι χρήστες. Η περίοδος παραχώρησης είναι 42 έτη.
Ατιική Οδός: κόστος 1,25 δις ευρω. Συμμετοχή του αναδόχου 12,84%.Η εκμετάλλευση του έργου έχει δοθεί για 23 έτη στον ανάδοχο."
Πηγή: Οικονομική των μεταφορών Β.Προφυλλίδης

Na pros8esw edw oti ena sugkoinwniako ergo exei "xrono zwis" 25-30 xronia (analogws k tis fusis tou ergou). Diladi enw o idiwtis summetexei to polu gurw sto 10% sto kostos kataskevis enos ergou(stn periptwsi tou el.venizelos 7%) tou dinetai to dikaiwma n to ekmetalleutei gia oso diastima to ergo auto 8 exei pragmatiki a3ia. Kai to erwtima einai: otan to dimosio mporei n xrimatodotei tetoiou eidous erga kata 90% to 10% einai auto pou to fovizei???? (ritoriko opws antilamvaneste)
Bravo sto kke gia opoies diamarturies kanei sto sugkekrimeno tomea gt kaneis mas dn einai upoxrewmenos n plirwnei tn opoio idiwti epeidi ekeinos apofasise n ependusei stis kataskeves k 8elei n ta "vgalei" apo mas.
V.F.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν περί ΚΚΕ, παραθέτω μερικά μόνο σχόλια, μόνο από το 2009, που γράφτηκαν από τον υπογράφοντα και «συκοφάντη» του ΚΚΕ!!!!!!


Μέρος Α’
21-10-2009


«Βιάστηκε η ΔΑΚΕ…»
Ιδιαίτερα καυστικός κατά της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης, στο δελτίο ειδήσεων του Flash, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και στέλεχος του ΚΚΕ Ευάγγελος Δεληολάνης. Και μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τη συμφωνία μεταξύ των δυο παρατάξεων, για «μοιρασιά» της θητείας του προέδρου. Πάντως, σε κάποια αποστροφή του, ο κ. Δεληολάνης σημείωσε πως «μάλλον βιάστηκε η ΔΑΚΕ, καθώς ακούγαμε πως η ΠΑΣΚ απλά ζήτησε μια μικρή αναβολή και είχαν γίνει συζητήσεις. Και ακούγαμε πως πρόθεσή της ΠΑΣΚΕ ήταν να τηρήσει τη συμφωνία…». Σημαντική η άποψή του πολύπειρου συνδικαλιστή του ΚΚΕ…

ΠΑΝ.



16-4-2009
Συνασπισμός και ΚΚΕ….
Όπως και να το κάνουμε, έστω και αν και πάλι…ακούσουμε παράπονα, είναι η αλήθεια: Μόνο το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός φιλοτιμήθηκαν να στείλουν μια ανακοίνωση για το νέο εργατικό θανατηφόρο δυστύχημα στον ΑΗΣ Καρδιάς, που βύθισε στη θλίψη τη μεγάλη οικογένεια της ΔΕΗ στην περιοχή μας. Τα υπόλοιπα κόμματα και ειδικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν ενδιαφέρονται ή δεν κρίνουν πως χρειάζεται κάποια παρέμβαση. Ή, πάλι, τώρα κάνουν…διακοπές, ένεκα των πασχαλινών ημερών…

ΠΑΝ.


30-6-2009
Άμεσα αντανακλαστικά, αλλά…
Ό,τι και να πει κανείς, ό,τι και να γράψει, είναι αλήθεια πως το ΚΚΕ είναι το κόμμα με τα περισσότερο…άμεσα αντανακλαστικά σε πολλά κοινωνικά και άλλα ζητήματα. Και το απέδειξε για μια ακόμη φορά με την κατάθεση, στη Βουλή, επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε στο Βελβεντό η πρόσφατη χαλαζόπτωση. Και καλά έκανε το ΚΚΕ και οι βουλευτές του. Όμως, να θυμίσουμε πως ήδη υπάρχει άμεση παρέμβαση και της πολιτείας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΓΑ και της Νομαρχίας. Και πως, από εδώ και πέρα, απομένει να δούμε εάν, όντως, θα τηρηθούν όλα τα υπεσχημένα. Καλά, λοιπόν, τα άμεσα αντανακλαστικά του ΚΚΕ, αλλά να μην ξεχνάμε και τις εξελίξεις ε…

ΠΑΝ.



16-7-2009
Μόνο το ΚΚΕ…
Για μια ακόμη φορά το τοπικό ΚΚΕ απέδειξε ότι διαθέτει αντανακλαστικά σε θέματα της τοπικής επικαιρότητας και κοινωνίας: Μόνο αυτό έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ αναλυτική ανακοίνωση για τα ζητήματα των μετεγκαταστάσεων, αλλά και των ΜΑΒΕ! Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε θερινή ραστώνη…Και θα πρέπει να το επισημάνουμε, γιατί ο ρόλος των κομμάτων σε μια τοπική κοινωνία είναι και να ασχολούνται με τοπικά ζητήματα. Μετά τις ευρωεκλογές δεν το βλέπουμε…

ΠΑΝ.
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ Β'
Η Αλέκα και η…Μπαρτσελόνα!

Το προχθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης βρίσκεται σε εξέλιξη και το λόγο έχει ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Γιάννης Μητσιάκος, που αναπτύσσει τις θέσεις του για τον Τοπικό Πόρο, στη λογική του ΚΚΕ. Μόλις, λοιπόν, τελειώνει, χαριτολογώντας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και γνωστός για το καλό και εύστοχο χιούμορ του Παναγιώτης Πλακεντάς ακούγεται να λέει «μα, κύριε Μητσιάκο, πάλι στην ίδια λογική; Ακόμη και η Αλέκα Παπαρήγα έχει αλλάξει και δεν είναι πια…Δυναμό Μόσχας, αλλά Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες»! «Όχι κύριε πρόεδρε, η κυρία Παπαρήγα είπε πως είναι Παναθηναϊκός», απάντησε ο κ. Μητσιάκος! Όμως η αλήθεια είναι πως στην εν λόγω δήλωσή της η γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως είναι και Μπαρτσελόνα! Τώρα εάν εξακολουθεί και είναι και…Δυναμό Μόσχας θα σας γελάσουμε…

ΠΑΝ.


8-10-2009
Πρώτη στο ΚΚΕ….

Έδωσαν και εκείνοι έναν σκληρό και δύσκολο αγώνα και προσωπικό, αλλά και για το κόμμα τους. Και δεν θα πρέπει να τους ξεχνάμε. Μιλάμε για τους υποψήφιους βουλευτές και των άλλων, εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κομμάτων, οι σταυροί προτίμησης των οποίων έχουν και τη δική τους σημασία. Έτσι, λοιπόν, στο ΚΚΕ, πάντα στο Νομό Κοζάνης, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ευθυμία Τσίγκα με 1933 ψήφους, ακολουθούμενη από τον Νώντα Στολτίδη, ο οποίος συγκέντρωσε 1442 ψήφους. Και οι δυο μάλλον πρέπει να είναι ικανοποιημένοι, σε ένα ψηφοδέλτιο με μεγάλη ανανέωση, που κατάφερε να αυξήσει, μάλιστα, το ποσοστό του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης, την ώρα που πανελλαδικά είχαμε μείωση…

ΠΑΝ.


10-9-2009

Δεν θα είναι υποψήφιος…

Ρητά και κατηγορηματικά, ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και πολύπειρο στέλεχος του ΚΚΕ Γιάννης Μητσιάκος μας τόνισε πως αυτή τη φορά δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό Κοζάνης. «Είναι ώρα και για νεότερους», λέει ο κ. Μητσιάκος, ο οποίος φαίνεται πως πράττει εκείνο που δεν θέλουν πολλοί άλλοι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ…

ΠΑΝ.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ Γ'
22-9-2009

Το Debate των έξι

Μερικά σχόλια για το Debate των πολιτικών αρχηγών, που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας:
1. Το πλέον ενδιαφέρον σημείο ήταν οι απευθείας ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών και, φυσικά, των Καραμανλή-Παπανδρέου. Ο τελευταίος εδώ μάλλον ατύχησε, καθώς δεν διατύπωσε συγκεκριμένα αλλά και γενικόλογα ερωτήματα και έχασε την ευκαιρία να «στριμώξει» τον πρωθυπουργό.
2. Είναι πολύ θετικό που δέχθηκε η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι αρχηγοί την πρόταση που πρώτο είχε διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ για τις απευθείας ερωτήσεις.
3. Το Debate των έξι είναι μεγάλο σε διάρκεια και θα πρέπει να βελτιωθούν και άλλο οι όροι διεξαγωγής του.
4. Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί δεν απαντούσαν και πάλι στις ερωτήσεις, αλλά επιχειρούσαν αφενός μεν να «ξεφύγουν», αφετέρου δε να αξιοποιήσουν το χρόνο για να πουν όσα ήθελαν να «παίξουν» οι ίδιοι! Παράδειγμα, η ερώτηση Τσίπρα σε Καραμανλή για τα stage, με τον πρωθυπουργό να απαντά για το…πανεπιστημιακό άσυλο!
5. Σχεδόν όλοι ήταν αμήχανοι και αγχωμένοι, ειδικά στις μεταξύ τους ερωτήσεις.
6. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν, ίσως, ο μοναδικός ουσιαστικά κερδισμένος, καθώς εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος του Αλέκου Αλαβάνου.
7. Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν καλύτερη από κάθε άλλη φορά, αλλά στα «ασφυκτικά», μονολιθικά πλαίσια του ΚΚΕ
8. Αναμενόμενος, επικοινωνιακός και πιο άνετος από όλους, αλλά και με κλείσιμο έμπλεο λαϊκισμού ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
9. Ο επικεφαλής των Οικολόγων-Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, για πρώτη φορά, δεν τα πήγε και άσχημα, αλλά έδειξε πως το κόμμα του ουσιαστικά, πέρα από τα ζητήματα περιβάλλοντος, έχει θολές και αμήχανες θέσεις για όλα τα υπόλοιπα…
10. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ήταν πιο επικοινωνιακός στις κινήσεις, περισσότερο ήρεμος από το 2007 και απάντησε καλά στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών. Έχει μεγάλο πρόβλημα με το χρόνο και τη σύνταξη σον προφορικό λόγο και αυτό ήταν μειονέκτημα.
11. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ήταν εμφανώς εκνευρισμένος και για πρώτη φορά δεν απάντησε στις περισσότερες ερωτήσεις. Επιθετικός, έκανε, όμως, συγκεκριμένες ερωτήσεις στον Γιώργο Παπανδρέου και έδειξε τη γνωστή του ευφράδεια.

Υ.Γ. Αύριο τα…χθεσινοβραδινά!!!


24-9-2009

Και ΚΚΕ και Ολυμπιακός…

Όλος…χαμόγελα ήταν χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Γιάννης Μητσιάκος, ο οποίος εμφανίστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με μια κόκκινη μπλούζα. Και μας έλεγε με καμάρι πως «Είμαι και ΚΚΕ και…Ολυμπιακός! Και τα δυο στο…κόκκινο»! Ας μην ήταν ο διαιτητής κύριε Μητσιάκο και δύσκολα θα κερδίζατε την ΑΕΚ! Αλλά, τι να πει και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, που ήταν…σκασμένος χθες από το λάθος του διαιτητή στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, με την λανθασμένη ακύρωση του γκολ του «Δικέφαλου»! Εκ διαμέτρου…αντίθετα τα συναισθήματα των δυο…

ΠΑΝ.


8-9-2009
Έτοιμοι αμέσως…

Ποιο ήταν το πρώτο κόμμα που ήταν…έτοιμο, σε τοπικό πάντα επίπεδο, να στείλει στην Αθήνα και στα κεντρικά γραφεία, τη λίστα με τους υποψηφίους των βουλευτικών εκλογών; Το ΚΚΕ, φυσικά! Την περασμένη Δευτέρα έστειλαν από τη Νομαρχιακή Κοζάνης τα ονόματα στον Περισσό, για έγκριση! Πάντα έτοιμοι στο ΚΚΕ, την ώρα που οι άλλοι τρέχουν…
Π.Π.


Π.Π.

Το Προφίλ μας