Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αν φιμωθούν τα blogs τότε...

ανάρτηση από φίλτατο συνιστολόγο http://papagalomegalo.wordpress.com/
Να προχωρήσουμε σε πλήρη κάθαρση του μιντιακού τύπου. Οι ad hoc πολιτικές εξυπηρετούν μόνο τις συγκυριακές επιδιώξεις του ενός ή του άλλου. Επομένως, αν καταργηθεί η ανωνυμία (πώς άραγε; Στην Κίνα πρόσφατα το προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν) και φιμωθούν τα blogs, τότε:
να καταργηθούν και τα «ρεπορτάζ» που στηρίζονται σε ανώνυμες αλλά «έγκυρες», «αποκλειστικές» και άλλες πηγές (όπως «κυβερνητικοί αξιωματούχοι», «υπουργοί της κυβέρνησης», «κομματικά στελέχη» κ.λπ.), οι οποίες συχνά υπάρχουν μόνο στο μυαλό των δημοσιογράφων και τροφοδοτούν τις στήλες των εφημερίδων και τις παρόλες στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδήσεων. Το όνομα του δημοσιογράφου που τα λέει δεν σημαίνει τίποτα σε κανέναν, τουλάχιστον από πλευράς αξιοπιστίας. Σήμερα όλοι είναι υπάλληλοι κάποιου.

Να καταργηθούν και οι καταγγελίες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίες δεν συνοδεύονται από το όνομα του καταγγέλοντος (είναι γνωστή η πρακτική τα στοιχεία να «παραμένουν στη διάθεση του σταθμού», αλλά όχι στο κοινό).
Να καταργηθεί το αγγελιόσημο, το οποίο αποτελεί καθαρή χρηματοδότηση του δημοσιογραφικού κλάδου από το καταναλωτικό κοινό, λόγω μετακύλισης της σχετικής δαπάνης στις τιμές των προϊόντων που διαφημίζονται.
Να δημοσιευθούν τα ονόματα των διπλο, τριπλο-θεσιτών σε κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και το ύψος των αργομισθιών που εισπράττουν, προκειμένου να «επικοινωνούν» τις απόψεις της κυβέρνησης σε στήλες εφημερίδων και τηλεπαράθυρα.
Να δημοσιευθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που διατηρούν θέσεις σε γραφεία τύπου Δημοσίου και ΔΕΚΟ, οι οποίοι ταυτοχρόνως καλύπτουν «αξιόπιστα και αντικειμενικά» το ίδιο ρεπορτάζ για ιδιωτικά Μέσα.
Να ψηφιοποιηθεί και να εξεταστεί (από την πλευρά της δαπάνης) το «πόθεν έσχες» που όλοι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν κάθε χρόνο στον Άρειο Πάγο.
Να συνεχίσουμε; Οι στρεβλώσεις στη μιντιακή αγορά της χώρας είναι άπειρες και συντηρούνται από τις κυβερνήσεις για λόγους ελέγχου και χειραγώγησης. Αυτό που κανείς δεν έχει καταλάβει είναι ότι η κοινωνική αξία των παραδοσιακών Μέσων Ενημέρωσης έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ή μάλλον, να το θέσω καλύτερα. Οι ιθύνοντες μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη δύναμη του διαδικτύου και προσπαθούν να τη δαμάσουν.
Στην εποχή των κατεστημένων μίντια, των διαπλεκομένων και των “νταβατζήδων” (όπως έχει πει και ο Κ. Καραμανλής), τα blogs παίζουν τον ρόλο των Σαμιζντάτ, των άλλοτε κρυφών κειμένων του 1950 στη Ρωσία. Υπερβολικό επιχείρημα; Για να δούμε…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η εταιρεία Google, με το...πάτημα ενός κουμπιού - αν θέλει- καταργεί εκατομμύρια blogs είναι ανηρτημένα στον Παγκόσμιο Ιστό...
Αυτό δείχνει και την ανησυχία πολλών χρηστών blogger's ανα τον κόσμο, οτι ενδεχομένως κάποια στιγμή, το blog τους, να χαθεί οριστικά, με την απώλεια των δεδομένων τους και βέβαια τις προσπάθειες τους, επι χρόνια να αναδείξουν τα θέματα τους!
Επιβεβαιώνεται εδω, η τεράστια διαφορά επιπέδου και δυνατοτήτων, που εχουν τα SITE με τα Blogs,κάτι που δείχνει οτι τα site υπερτερούνσε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης ύλης.
Τα blogs μπορουν να καταργηθούν ανα πάσα στιγμή!
Τα site όμως...ποτέ!
Πρός το παρόν, η Google,Wordpress και άλλοι πάροχοι του Παγκόσμιου Ιστού δεν πρόκειται να καταργήσουν τα blogs, γιατί είναι προς οφελος τους, με την άντληση και αποθήκευση δεδομένων-εντελώς δωρεάν- απο τους bloggers, που τα αναρτούν στα ιστολογια τους, απο όλο τον κόσμο.
Αυτα τα δεδομένα, η πάροχος εταιρεία τα διαχειρίζεται καταλλήλως, ανάλογα με το περιεχομενο τους, για κάθε χρηση πρός τα συμφεροντά της!
Για αυτο, οι ειδικοί συνιστούν οχι μόνο...blogs, επειδή είναι...δηθενα δωρεάν, αλλά να προχωρούν και σε site, για να διατηρούν την υπαρξη τους στο διαδικτυο, για το άπειρο μέλλον...

Ανώνυμος είπε...

Απόπειρα παραβίασης του Πολιτικού γραφείου του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Πτολεμαίδα επεχείρησαν άγνωστοι πιθανότατα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα ίχνη στην πόρτα εντόπισε το πρωί της Δευτέρας ο υπάλληλος του γραφείου ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία, για να φθάσουν επί τόπου άνδρες της σήμανσης, παίρνοντας αποτυπώματα. Την υπόθεση διερευνά το τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαίδας.

Το Προφίλ μας