Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Επικίνδυνο το νερό στο Δήμο Σερβίων???




ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ;

Όπως με πληροφόρησε (Παρασκευή 17/07/2009) ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Τσολακίδης, σε επίσκεψη του στο δημαρχείο Σερβίων ζήτησε να ενημερωθεί για τον έλεγχο ποιότητας του νερού που έγινε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σερβίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του επέτρεψε να ‘ρίξει μια ματιά’ στα στοιχεία του ελέγχου, αλλά αρνήθηκε να δώσει αντίγραφα. Τον παρέπεμψε στη «γνωστή» διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας: “κάνε μια αίτηση και θα δούμε !!! “.
Όπως μου ανέφερε ο κ. Τσολακίδης, από αυτά που πρόλαβε και είδε διαπίστωσε ότι από έλεγχο που έγινε τον Απρίλιο του 2009 υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα του νερού σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα. (Σέρβια, Καστανιά, Πλατανόρρευμα, Ίμερα, Λεύκαρα, Βαθύλακκος κ.λ.π).
Κάποιος καλοπροαίρετα μπορεί να αναρωτηθεί εσένα τι σε νοιάζει. Υπάρχει δημοτική αρχή που ασχολείται με το θέμα.
Το θέμα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα για δυο λόγους :
Πρώτον, γιατί είμαι μόνιμος κάτοικος Σερβίων και απαιτώ να γνωρίζω τα όποια προβλήματα έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία.
Δεύτερον, γιατί το ένα δείγμα νερού που ελέγχθηκε ήταν από την οικία Μεντανίδη Σάββα (οδός 28ης Οκτωβρίου) στα Σέρβια και ήταν υπογραμμισμένο με κόκκινο (προφανώς όχι για καλό). Στην ίδια οδό βρίσκεται και το σπίτι μου και από τον ίδιο σωλήνα υδροδοτείται. Ρώτησα τον γείτονά μου και επιβεβαίωσε ότι πράγματι πήγε, πριν καιρό, μια υπηρεσία (ΚΕΠΕ) και πήρε δείγμα νερού από το σπίτι του αλλά έκτοτε ουδείς τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα. Πέρασαν περίπου τέσσερις μήνες !!! και κανείς δεν είπε τίποτα.
Επειδή από τον Δήμο Σερβίων, όπως προανέφερα, το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες, κάνω έκκληση σε οποιονδήποτε έχει αρμοδιότητα (ΚΕΠΕ, Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) να μας γνωστοποιήσει τα στοιχεία και να μας συστήσει τυχόν μέτρα προφύλαξης.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα αφορά την Δημόσια Υγεία και δεν χωράνε υπεκφυγές και αναρμοδιότητες. Κάποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες.

20/07/2009
Λαζαριώτης Νίκος
Κάτοικος Σερβίων

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές, οτι κάποιος-οι θέλουν να προβληθουν και να βρεθούν στην επικαιρότητα, για μερικά....24ωρα, εφευρίσκουν θέματα, για να δείξουν οτι είναι ειδήμονες και οτι με τα θέματα αυτα, όπως του νερού, ασχολούνται μόνο αυτοί και κανείς άλλος...
Η ποιότητα νερού, αφορά όλους και πρωτίστως την Δημοτική αρχή, μέριμνα της οποίας ήταν και είναι να υπάρχει πάντοτε ποιότητα νερού, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου και της πόλης των Σερβίων.
Με βαρύγδουπο ύφος, ο ανησυχος δημότης (Ν.Λ), ερωτά, αν υπάρχει Δημοτική αρχή;
--Μήπως βλέπει κάθε βράδυ, όνειρα θερινής νυχτός και αισθάνεται οτι βρίσκεται αλλού, σε άλλο τόπο;
-- Εχει την εντύπωση οτι είναι ο ''μόνος'' ανήσυχος στο θέμα του νερού και κανείς άλλος;
Αλλά είναι πάντοτε στόχος του, η καιροσκοπική προβολή του, όπως έκανε και παλαιότερα, σε άλλο θέμα και πέραν τούτου, απο τον εν λόγω Κύριο...Ουδέν!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζω τον κ. Λαζαριώτη, αλλά αντί να χαίρεστε που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες στο δήμο σας που ανησυχούν για την υγεία τους προσπαθείτε να τον ακυρώσετε σε προσωπικό επίπεδο; Νομίζετε ότι μ΄αυτό τον τρόπο προσφέρετε υπηρεσίες στην δημοτική σας αρχή;

Ανώνυμος είπε...

αχ υπαρχουν πολλοι που πληρωνονται απο το δημο για να προπαγανδιζουν φιλε μου....

Ανώνυμος είπε...

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες στο δήμο,για το Νερό και ΟΛΑ τα θέματα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Δεν μπορεί να είναι...μόνο(!) ο εν λόγω...Κύριος(!)
--- Αν επιδιώκει...''αυθυπροβολή''-καιροσκοπική, να βρεί άλλες διόδους και όχι με την αναγωγή δημόσια ενός θέματος, εκ μέρους του και μετά να...ασχολούνται κάποιοι μαζί του(!)
-- Με την ποιότητα Νερού, ασχολούνται όλοι και πρωτίστως η Δημοτική αρχή και όχι μόνο, πρός εντυπωσιασμό, ενας...ανησυχος δημότης, που ενδιαφέρεται στην αυθυπροβολή του και μόνο!
Το ιδιο εκανε και πριν μερικούς μήνες, με τις αλλοπρόσαλες απόψεις για το ΤΕΙ στα Σέρβια!
>> Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα για τον άνω Κύριο, είναι η εφήμερη δόξα, του ονοματος του για μερικά 24ωρα και πέραν τούτου...ΟΥΔΕΝ!!!!

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός Σύμβουλος είπε...

Όλοι οι Δημότες του Δήμου Σερβίων έχουμε έννομο συμφέρον.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε.
Καλώ την Δημοτική Αρχή να αναρτήσει την έκθεση του Κέντρου Περιβάλλοντος Νομού Κοζάνης για την ποιότητα του νερού στο Δήμο Σερβίων στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. ΤΩΡΑ.
Εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος την ζήτησα επισήμως, με αίτησή μου, και ακόμη δεν μου εδόθη!!!
Είναι θέμα Δημόσιας υγείας και μας αφορά όλους. ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Φίλοι του aivres επιτρέψτε μου μια συμβουλή (σαν γηραιότερος και μόνον αυτό): Καλά είναι να μην αφήνουμε διάφορους εγκάθετους συκοφάντες να λασπολογούν κατά ανθρώπων που το μόνο που έκαναν είναι να εκφράσουν κάποια ανησυχία τους για ένα θέμα που μας αφορά ΌΛΟΥΣ. Κρίμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Το γραφείο τύπου του δημάρχου έχασε την ψυχραιμία του. Υβρεολόγιο και ανούσιες προσωπικές βολές. Κύριοι παρά τω δημάρχω θα μας πείτε τίποτα για το νερό; Εγινε έλεγχος ; αν έγινε δώστε τα αποτελέσματα ; Αλλοιώς κάτι βρωμάει.Δεν μπορεί οι ανεύθυνοι να μιλούν και όταν κάποιος επώνυμα και με στοιχεία θέτει ερωτήματα που μας αφορούν όλους να τον βρίζουν χυδαία.
Περιμένουμε τι θα πουν οι αρμόδιες υπηρεσίες γιατί απο ότι φαίνεται έχει πολύ ψωμί το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ; ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΜΠΑ

Ανώνυμος είπε...

αν ασχολειται η δημοτικη αρχη με το νερο γιατι δε βγηκε στα καναλια να μας πει να μην το πινουμε; θα μασ τρελανεισ ρε γραφειο τυπου;
ανικανοι ειστε ρε. ανικανοι να προστατεψετε τους ψηφοφορους σασ και τους δημοτεσ σασ.

Ανώνυμος είπε...

Οι "κυβερνήτες της μάζας" ενοχλούνται όταν η μάζα διασπάται, και τα μεμονομένα αυτά πλέον κομμάτια είναι σκεπτόμενα. Ο δήμος αποφάσισε, όλοι πρέπει να συμφωνούν! Αν η μάζα αρωστήσει, ο δήμος θα μερημνήσει. Κανένα πρόβλημα... Πάντος γιατί φωνάζετε? εσείς δεν τους ψηφίσατε? και θα τους ξαναψηφήσετε? (να μου το θυμηθείτε...)

Το Προφίλ μας