Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Απέκλεισαν την Εγνατία ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας

Στον αποκλεισμό τεσσάρων κομβικών σημείων, σε Εγνατία Οδό και Εθνική Οδό, προχώρησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας.Οι περίπου 1.500 ροδακινοπαραγωγοί με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν και τα δύο ρεύματα στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας, στον Κόμβο της Βέροιας και στην παλιά Εθνική Οδό στον κόμβο της γέφυρας 66 (Μακροχώρι), αποκόπτοντας την κυκλοφορία από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη και το αντίστροφο.
Από παρακαμπτήριες οδούς εξυπηρετεί η Τροχαία Εθνικών Οδών την κυκλοφορία από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη και το αντίστροφο.
Στην Πέλλα, περίπου 700 συνάδελφοί τους προχώρησαν στο ‘κλείσιμο του κόμβου Μελισσίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, λίγο μετά τα Γιαννιτσά.Τα αιτήματά τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση εξειδικευμένων μέτρων για τους τρόπους απορρόφησης της φετινής πλεονάζουσας παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου και να καθορίσει την τιμή αποζημίωσης των παραγωγών για τις αδιάθετες ποσότητες. Οι ροδακινοπαραγωγοί εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.
Σημειώνεται ότι οι αδιάθετες ποσότητες συμπύρηνων ροδάκινων ανέρχονται σε 200.000 τόνους, τις οποίες οι κονσερβοβιομηχανίες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν, εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της μειωμένης ζήτησης κομπόστας από τη διεθνή αγορά.

Πηγή: newstime και ΑΠΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PLAKA MAS KANETE REEEEEEEEEEEEEEE??????

Ανώνυμος είπε...

Plaka, ti enoeis; Plakatzis ise;
Pernas Plakakia;

ai-vreS είπε...

Φίλε μας τι εννοείς "πλάκα μας κάνετε"; Τι σου φαίνεται αστείο; Το θέμα της ανάρτησης;
Αφορά την οδική πρόσβαση (ή μη) στην περιοχή μας, αστείο είναι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς αν σήμερα Σάββατο είναι κλειστή η Εγνατία;

Το Προφίλ μας