Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Τραγικό εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη

Σε μαζική διαρροή υγροποιημένης αμμωνίας, αποδίδεται το τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής προιόντων ζύμης «Alpha» στην πόλη της Κοζάνης όπου έχασε τη ζωή της μια 35χρονη εργάτρια και άλλα δέκα οκτώ άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στη βιομηχανία η διαρροή προκλήθηκε την ώρα που ένας τεχνίτης - ηλεκτρολόγος προσπαθούσε να αποκαταστήσει βλάβη στους θαλάμους κατάψυξης. Σε κάποια στιγμή μεγάλη ποσότητα υγρής αμμωνίας, που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των καταψυκτών, εκτινάχτηκε από τη βαλβίδα εκτόνωσης και έπεσε πάνω στην άτυχη εργάτρια η οποία δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Στο εργοστάσιο, που απασχολεί περισσότερους από 120 εργάτες σε τρεις βάρδιες προκλήθηκε πανικός και όσοι βρισκόταν την ώρα εκείνη μέσα στις εγκαταστάσεις βγήκαν αμέσως στο προαύλιο κρατώντας την αναπνοή τους. Δέκα οκτώ άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα και άλλα μεταφορικά μέσα στο νοσοκομείο της Κοζάνης και τα 14 απ΄ αυτά θα παραμείνουν για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Όπως είπαν στα «ΝΕΑ» θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Κοζάνης όλοι οι ασθενείς παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα, μικροεγκαύματα και ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα, αλλά κανένας δεν κινδυνεύει. Μόνον ένας από τους εργαζόμενους, ο τεχνίτης – ηλεκτρολόγος που προσπαθούσε να αποκαταστήσει τη βλάβη, έχει υποστεί σοβαρότερης μορφής εγκαύματα και διακομίστηκε στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Στο χώρο του εργοστασίου έσπευσαν πυροσβέστες και αφού διέκοψαν τη διαρροή αμμωνίας καθάρισαν τους χώρους, ενώ υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας μαζί με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κοζάνης πραγματοποίησαν έλεγχο στο εργοστάσιο.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη διαρροή διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, ενώ από τις τοπικές αστυνομικές αρχές συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και ο επικεφαλής τεχνικός, υπεύθυνος για τη λειτουργία και τη συντήρηση των μηχανημάτων.
Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν συνελήφθη κανεις. Προσήχθησαν και εξετάζονται. Ακόμη δεν μιλάμε για σύλληψη. Σε λίγες ώρες θα δούμε...λογικά θα εχουμε συλληψεις, αν και ειναι πολυ θολό το τοπίο για τα αιτια...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κι...αν γινουν συλληψεις Πλιάτσιο, θα γυρίσει η ζωη της ατυχης γυναίκας πίσω? Λενε οτι ο εργοδοτης εκει ηταν πολυ στυγνος και αυστηρος, χαμηλα μεροκαματα, και πολλα άλλα... Μπορει να εγιναν γνωστα το κιχι,σπανακοπιτες κλπ διεθνως, αλλα, ο εργοδοτης ηταν μιζερος, λες και ειχε εργαζομενους σε στυλ...Κολχόζ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και όχι, αλλά επιβάλλεται να γίνουν όλες οι ενέργειες Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι συλλήψεις είναι περισσότερο τυπικές. Συνελήφθη μόνο ο τεχνικός, τελικά. Όσο για υπολοιπα, ακούω περίπου τα ίδια....χωρίς υπερβολές, φυσικά, που υπαρχουν σε καποιες ανακοινωσεις...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

fusika mono o tehnikos...
oi ergodotes oi opoioi apaitoun ligotera metra asfaleias gia perissotera kerdi dn sullamvanontai pote....
metrame tous nekrous apo tn gripi, tous nekrous apo ta odika atuhimata....
tous nekrous apo tn ergosdotiki asudosia tous metraei kaneis????
einai krima n pe8aineis doulevontas gia n ziseis...

Το Προφίλ μας