Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Το βίντεο του Κ. Γαβρά που λογοκρίθηκε



Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αντέδρασε στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κόψει σκηνές από το φιλμάκι του που προβάλλεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. «Λυπηρό και απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο σκηνοθέτης., προσθέτοντας ότι βρίσκει πολύ λυπηρό και απαράδεκτο για την Ελλάδα, αυτό που συνέβη: «το να υποκύψει δηλαδή η Πολιτεία στις πιέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και να προβεί σε αυτήν την πράξη παρέμβασης σε ένα φιλμ που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα». Ο σκηνοθέτης σημειώνει πως ό,τι δείχνει το βίντεο είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και ότι σκοπός του φιλμ ήταν να δείξει τις καταστροφές που έχει υποστεί το μνημείο ανά τους αιώνες από ανθρώπινο χέρι. Δήλωσε ότι δεν τον ξαφνιάζουν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία αρνείται πάντοτε την πραγματικότητα, για να σώσει το δόγμα της. Νόμιζα ότι η Ελλάδα είχε ξεφύγει από όλες αυτές τις μικρότητες... Λυπάμαι πολύ!»

Σχόλιο ai-vreS: Τι να σχολιάσουμε τώρα; Τους ταλιμπάν ή τη δεξιά του κυρίου;
Δέστε κι εδώ http://nonews-news.blogspot.com/2009/07/18.html

12 σχόλια:

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε...

ΛΙΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ε...

Ανώνυμος είπε...

Ώστε οι Μαραθωνομάχοι και Σαλαμινομάχοι του Χρυσού Αιώνα του ΘΑΡΡΟΥΣ, ο Αριστοτέλης και η Υπατία ήταν 'μιαροί΄ Έλληνες και γι΄αυτό οι σκοταδιστές εβραιοχριστιανοί ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τη βοήθεια των ρωμαίων φονιάδων, για να φέρουν τις αιμοδιψείς μοναρχίες των άπληστων ιερατείων τους;
http://www.youtube.com/watch?v=dV8HPg6fT30

Ανώνυμος είπε...

Μη μας αφορήσουν και θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ειναι η Ελλάδα που είπε και ένας πρώην πρωθυπουργός. Όταν στην εξουσία βρίσκεται η δεξιά ξέρουμε ποιός κάνει κουμάντο στο υπουργείο πολιστισμού και στο υπουργείο παιδείας. Αλήθεια με τις ταυτότητες τι έγινε ; Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε σηκωθεί (απίστευτο!)πρωί πρωί για να πάει να υπογράψει.Τώρα γιατί δεν γίνεται καμμιά διαδήλωση απο τα εξαπτέρυγα και τις μανδηλοφορούσες στην πλατεία Αριστοτέλους ; Τελικά μήπως γίναμε όλοι άθεοι για να έχουμε διάφορο απο τα ευρωπαικά παρογράμματα με πρώτη την εκκλησία ;

Ανώνυμος είπε...

To Παραπάνω βιντεάκι έχει τόσο φανατικό μένος που αντί για Ευαγγέλιο στα χωρία που δίνει το γράφει ως σκιάχτορο. Και το δεύτερο χωρίς είναι λαθος και ανακριβές.
Για της υπατία εδώ: http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ypatia1.htm

Για τα υπόλοιπα και εδω: http://olympia.gr/2009/07/26/parthenon-museum/

Κασμέρας είπε...

Τα παρακάτω είπε το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. διά στόματος Κωστή Αϊβαλιώτη

"Ο ευκολότερος αντίπαλος κάθε είδους προοδευτικού ή δήθεν προοδευτικού είναι το έθνος και οι συνιστώσες του.
Ο κ. Γαβράς (που προαλείφετο για επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ) θεώρησε απαραίτητο να συμπεριλάβει στο πανάκριβο ντοκιμαντέρ του ιερείς να σπάνε το αέτωμα του Παρθενώνα. Δεν είναι νεοείσακτη ιδέα ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας".

Κύριε Αϊβαλιώτη... και λοποί του ΛΑ.Ο.Σ.

Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιράν, ή Βόρειος Κορέα, ή Κίνα... επειδή έτσι γουστάρετε...

Σαν πολύ δεν το πήρατε επάνω σας;

Η σούπα με την Ν.Δ. έχει αρχίσει και βρωμάει...

Χίλιες φορές το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, παρά το ΛΑ.Ο.Σ. και οι παπάδες με τον μανδύα της Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή...

If you know what I mean...

Ανώνυμος είπε...

as mas apantisoun oi "kurioi" tis ekklisias gt o autokratoras ioulianos tou vuzantiou onomastike paravatis k o 8eodosios megas???? poio itan to megaleio tou 8eodosiou??? mipws i katastrofi pollwn arhaiwn mnimeiwn k i e3ontwsi twn e8nikwn??? oloi gnwrizoume oti oi perissoteres ekklisies stin ellada ehoun htistei panw sta ereipia arhaiwn nawn, eleos pia.....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κασμέρα,
Κάτι καλύτερο από ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε;

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Η Μελίνα Μερκούρη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Κώστας Γαβράς και άλλοι ήταν και είναι οι μεγάλοι πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο. Τους γνωρίζουν όλοι.

Το Σαμαρά και τους ομοίους του ποιος τους ξέρει; Αλλά δυστυχώς αυτή ειναι η δεξιά και ας με κατηγορούν κάποιοι ότι έχω μένος.

Φιλιά από το πανέμορφο Παρίσι
(Τα διασημότερα και δημοφιλέστερα εκθέματα στο Λούβρο πάντως ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι!!! Η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου και τμήμα της ζωφόρου του Παρεθενώνα συγκεντρώνουν γύρω τους πλήθος κόσμου και προκαλούν ΔΕΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, (28 Ιούλιος 2009 10:30 πμ)
μην παρασύρεσαι από το "κώμα" του Καρατζαφέρη. Άνοιξε τα μάτια σου (το Ιντερνετ σου δίνει την δυνατότητα) και ερεύνησε. Συνομίλησε με Τούρκους, Σκοπιανούς, Ευρωπαίους, Αμερικανούς και κρίνε.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι ιδιαιτερα που βλέπω ουσιαστικές και με επιχειρηματα θέσεις υπέρ του Γαβρά...καιρός ηταν...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Σύνθημα που βρήκαμε στο διαδίκτυο σε ειδικού τύπου σελίδες:

Who is Costas Gavras?
Ελλάς! Ελλάς! Αντώνης Σαμαράς!


Τα σχόλιά δικά σας....

Το Προφίλ μας