Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Παρέμβαση του Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Η αυτοτελής πάλη του λαού να επιβάλλει απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Παρέμβαση  στη συζήτηση σχετικά με την «κλιμάκωση από τη Ρωσία του επιθετικού πολέμου της κατά της Ουκρανίας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σημείωσε τα εξής στην ομιλία του:

«Η προσάρτηση ουκρανικών εδαφών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν ρίχνει κι άλλο “λάδι στη φωτιά” του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως και η αμερικανοΝΑΤΟϊκή στήριξη στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι με βαρύ οπλισμό και άλλα μέσα. Σηματοδοτούν νέα ένταση της αντιπαράθεσης μεταξύ του ευρωατλαντισμού και του υπό διαμόρφωση ευρωασιατικού μπλοκ με επικεφαλής την Κίνα και Ρωσία, αλλά και ανταγωνισμών στην ευρωζώνη, μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας στο φόντο ενεργειακών - οικονομικών προβλημάτων.

Οι εκατέρωθεν απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, οι δολιοφθορές σε αγωγούς, άλλες κρίσιμες υποδομές οδηγούν σε ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά και όλου του κόσμου, που ήδη πληρώνουν το κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι άμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για το λαό μας. Να σταματήσει εδώ και τώρα η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η χρησιμοποίηση της ελληνικής επικράτειας και των υποδομών της χώρας ως ορμητήριο πολέμου.

Η ανάπτυξη της αυτοτελούς πάλης των λαών σε κάθε χώρα, επομένως, είναι επιτακτικά αναγκαία.»

05/10/2022                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας