Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Γιορτή της Σημαίας στο 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων - Χαιρετισμός του Διευθυντή

Σήμερα 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του ΟΧΙ, γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη Ελληνική Σημαία.

Ο τύπος και τα χρώματα της εθνικής σημαίας καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου, και το Μάρτιο του ίδιου χρόνου, το Εκτελεστικό Σώμα (Κυβέρνηση), όρισε τρεις τύπους σημαιών: μια σημαία ξηράς, και δύο θαλάσσης (για το πολεμικό & για το εμπορικό ναυτικό. Αργότερα, το 1828, η σημαία του εμπορικού ναυτικού, εξομοιώθηκε με εκείνη του πολεμικού, επειδή αναγνωρίστηκε η προσφορά των εμπορικών πλοίων στον Αγώνα της Επανάστασης). Η σημαία ξηράς έχει τετράγωνο σχήμα, κυανό, και φέρει το λευκό σταυρό σε ολόκληρη την επιφάνεια.

Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός.

Σε όλους τους αγώνες του Έθνους, οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με την ζωή τους αυτό το ιερό σύμβολο. Τρανό παράδειγμα το 1821, όταν ο Ελληνισμός ξεσηκώθηκε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Ελληνική Σημαία πρωτοστατούσε σε κάθε μάχη για την υπεράσπιση των εδαφών. Το 1940 ο ελληνικός λαός ορκίστηκε στην γαλανόλευκη πως θα υπερασπίζονταν με όλες του τις δυνάμεις την τιμή και την Ελευθερία της Πατρίδας. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από περιστατικά αυτοθυσίας για την προστασία της Ελληνικής σημαίας αφού με το αίμα του πολέμησε όλο το Έθνος για να κυματίζει περήφανα στα Ελληνικά εδάφη.

Με απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας παραδίδουμε σήμερα την σημαία, το σύμβολο του Έθνους μας,  στην Σημαιοφόρο του Σχολείου μας τον Παπαχαρίση Δημήτριο Γ Τάξης  και ορίζονται ως παραστάτες οι

1.                  Αρίδας Δημητριος (Γ τάξη)

2.                  Αλεξόπουλος Αθανάσιος (Γ τάξη)

3.                  Ζαφειρίου Γεώργιος (Β τάξη)

4.                  Χατζηλαζάρου Γεώργιος (Β τάξη)

5.                  Καφτηράνης Νικήτας (Α τάξη)

Επίσης σήμερα βραβεύουμε τους μαθητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά και θα θελα να σας πω παραδίδοντας τα βραβεία και τα αριστεία ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα έχουν αξία μόνο εφόσον συνοδεύονται και από υψηλό ήθος και ευγένεια. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης

Δ/ντής 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας