Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά στον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη . Αναφέρθηκε καταρχήν στη συνάντηση που έγινε στις αρχές Οκτώβρη για την ενεργειακή κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας .Μέχρι το Μάρτιο όλοι οι δήμοι θα είχαν γράψει τι κατανάλωση έχουν για να καταγραφεί αναλυτικά με ηλεκτρολόγους της περιφέρειας . «Δεν περπάτησε καθόλου αυτό είναι να σαν να κοροϊδεύουμε τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ενόψει των εκλογών παρουσιάζοντας μεγάλα έργα .

Έχουν εξασφαλιστεί 800.000 ευρώ στο Μπιτζινίσιο από το υπουργείο και μέχρι τώρα δεν είχε συνταχθεί τεχνικό δελτίο από πλευράς περιφέρειας συνέχισε. «Τελικά έφυγε την Παρασκευή. Αν δεν αποκατασταθεί ο δρόμος ,δεν θα αποκατασταθεί και το πρόβλημα με το νερό».

Στο συντονιστικό πρόσθεσε συζητήθηκε ο δρόμος για το Καταφύγι που είναι κλειστός, ο δρόμος για την Αγία Κυριακή , για τις κατασκηνώσεις που δεν έχει περπατήσει, τα ρέματα που είναι ακαθάριστα, «εκεί που παρεμβαίνει η Περιφέρεια δεν είχαμε ανταπόκριση. Εκκρεμεί συνάντηση με κ, Κασαπίδη , ήρθε στο Βελβεντό , αλλά δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο».

Επίσης αναφέρθηκε σε προηγούμενη υπόσχεσή του περιφερειάρχη τον Ιούλιο να συνεισφέρει για την αυλή του σχολείου που έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ .Ήρθε η έγκριση για τα 162 εκ ευρώ από το Πράσινο Ταμείο , περιμένουμε από την περιφέρεια να ανταποκριθεί …

Τέλος αναφέρθηκε και στα της ΔΙΑΔΥΜΑ με την αντιπρόταση της εταιρείας και την σύσσωμη αντίδραση των δημάρχων, λέγοντας ότι στην προηγούμενη υπήρχαν και υποστηρικτές. Αρχικά είχε αναφέρει ότι βρέθηκαν 30 θετικοί από 281 άτομα σε πέντε δειγματοληψίες στο Βελβεντό.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr