Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 27-10-2022, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας.

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 27-10-2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 10:00 π.μ., το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας.

Η συνεδρίαση αφορά δράσεις σε ζητήματα αποχιονισμού και εκδηλώσεων παγετού και πιο συγκεκριμένα :

 

1)    Την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας που εμπλέκονται σε δράσεις αποχιονισμού και παγετού, πολιτικής προστασίας (συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων, κλπ)

2)    Την διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων σε επίπεδο Δήμου Εορδαίας για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

3)    Την ενημέρωση της οργανικής μονάδας πολιτικής προστασίας του Δήμου Εορδαίας για τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι λοιποί επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες σε επίπεδο Δήμου(Π.Σ.,ΕΛ.ΑΣ.,ΕΚΑΒ κλπ) στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από  την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

4)    Το συντονισμό δράσεων πολιτικής προστασίας των λοιπών φορέων(ΕΛΑΣ,ΠΣ,ΕΚΑΒ κλπ) σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

5)    Τις αρμοδιότητες του Δήμου Εορδαίας στη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο εντός της επικράτειας του ,με έμφαση στο αγροτικό δίκτυο.

6)    Την κατάσταση του δικτύου όμβριων υδάτων των οδών καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Δήμου Εορδαίας.

7)    Τον προσδιορισμό μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας όταν προβλέπεται από την ΕΜΥ η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες κλπ).

8)    Την αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Εορδαίας, σε δράσεις για την υποστήριξη του έργου του Δημάρχου στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και  την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

9)    Επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του  Δήμου Εορδαίας με την κωδική ονομασία « ΒΟΡΕΑΣ », αναφορικά με τα μητρώα Εργοληπτικών εταιρειών – φυσικών προσώπων, των υπηρεσιών και των μηχανημάτων-εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας