Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Challenge 100 Sustainable Cities: Στην 7η θέση η Κοζάνη

Με το σύνθημα «Περπατάμε για την Κοζάνη» οι πολίτες  του δήμου μας συμμετείχαν στην Πρόκληση 100 Βιώσιμες Πόλεις  (Challenge 100 Sustainable Cities), που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ταουραγκέ της Λιθουανίας και ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου.

Στόχος της πρόκλησης ήταν να καλλιεργηθούν οι αξίες της βιωσιμότητας του αστικού συστήματος μέσω του βαδίσματος. Γι’ αυτό το λόγο, οι πολίτες περπατούσαν για την πόλη τους καταγράφοντας τα βήματά τους μέσω της εφαρμογής «walk15».  Τα βήματα όλων των μελών του group της Κοζάνης αθροίστηκαν και κατάφεραν να κάνουν την Κοζάνη να ξεχωρίσει στο challenge των 100 Βιώσιμων πόλεων.

Συνολικά έγιναν 8.671.578 βήματα από τους πολίτες του δήμου μας, κατατάσσοντας την Κοζάνη στη 7η θέση, στο σύνολο των 98 πόλεων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση. Σημειώνεται, ότι στην πρώτη δεκάδα των πόλεων που διακρίθηκαν συμπεριλαμβάνονται πρωτεύουσες χωρών όπως η Βίλνιους της Λιθουανίας, η Ρίγα της Λετονίας και το Όσλο της Νορβηγίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης έχει ενταχθεί στην Αποστολή  «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030» και ανήκει πλέον στις  πόλεις «πιλότους» για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας