Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Λάζαρος Μαλούτας: «Το ενδιαφέρον της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για τις επιδόσεις του δήμου στην απορρόφηση πόρων είναι πραγματικά συγκινητικό»

Το ενδιαφέρον της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για τις επιδόσεις του δήμου στην απορρόφηση πόρων είναι πραγματικά συγκινητικό.

Για αυτό λοιπόν, αξίζει να υπενθυμίσω τόσο στους συνδημότες όσο και στον επικεφαλής της Κίνησης, ότι τον Αύγουστο του 2014, όταν τελείωσε η θητεία μας, παραδώσαμε στην παράταξη του κ. Κουζιάκη, συντονιστή τότε της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», συμβατοποιημένα έργα χρηματοδοτούμενα από ανταγωνιστικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κτλ.) ύψους άνω των 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη, τον Αύγουστο του 2019, όταν αναλάβαμε και πάλι τη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης, τα έργα που παραλάβαμε από την παράταξη του κυρίου Κουζιάκη με συντονιστή και πάλι τον ίδιο, ήταν συμβατοποιημένα έργα χρηματοδοτούμενα από ανταγωνιστικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κτλ) κάτω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, δεκατέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της, έχουμε εξασφαλίσει για επενδύσεις στον Δήμο Κοζάνης κάτι περισσότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ από ανταγωνιστικά προγράμματα!  (Το ΣΔΙΤ ύψους 80 εκατομμυρίων  που προβλέπει την κατασκευή σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, του μουσείου Τεχνολογίας. Η πλατεία Λασσάνη, η δομή της Ηλιαχτίδας στη ΖΕΠ, το Cut and Cover που ενοποιεί τα Πλατάνια με το Πανόραμα. Περισσότερες από 10 ενεργειακές αναβαθμίσεις, το έργο ψηφιακής αναβάθμισης της Βιβλιοθήκης μας κ.α.)

Συνεπώς, χαίρομαι ιδιαίτερα που με τις ανακοινώσεις τους, η δημοτική κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», αλλά και ο κύριος Κουζιάκης, μας δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το έργο μας.

Όσον αφορά στις θέσεις μου, έχω αποδείξει διαχρονικά, ότι αποτελούν απόψεις ενός αυτοδιοικητικού και παραμένουν σταθερές. Σε αντίθεση με τις θέσεις υπέρ της απλής αναλογικής, που υποστήριζε η παράταξη «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»  και ο συντονιστής της προφανώς, ενώ σήμερα αποτελεί θιασώτη των ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου για την διακυβέρνηση στους δήμους, που αναιρούν τους συσχετισμούς που αναδείχτηκαν από την κάλπη της απλής αναλογικής.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης,

Λάζαρος Μαλούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας