Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: "Κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχθούν την επιστήμη της γεωλογίας".

Κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχθούν την επιστήμη της γεωλογίας.
Αν δεν μπορούν να την κατανοήσουν οφείλουν να εμπιστευτούν την τεχνική τους υπηρεσία, η οποία σαφώς και εγγράφως αναφέρει ότι η νέα γεώτρηση στο Τριγωνικό είναι εφεδρική, στο ίδιο γεωλογικό ρήγμα και άρα βρίσκει το ίδιο νερό.
Εμείς που ασχολούμαστε εδώ και πολλά χρόνια με την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν είμασταν εξαφανισμένοι, γνωρίζουμε ότι ο πολύπειρος γεωτρυπανιστής κ. Τσιρέκας και το 2008 στην δοκιμαστική άντληση στην υφιστάμενη γεώτρηση έδωσε 60 κυβικά μέτρα την ώρα.
Αυτό ισορρόπησε μετά από χρόνια στα 30 κυβικά την ώρα, όση είναι και η σημερινή παροχή της υφιστάμενης γεώτρησης.
Εμείς από την αρχή προτείναμε η νέα γεώτρηση να γίνει σε νέο ρήγμα, έτσι ώστε να προστεθεί νερό στο σύστημα. Η επιλογή της δημοτικής αρχής ήταν να γίνει στο ίδιο. Θετικό μεν, ανεπαρκές δε.
Και μια επισήμανση.
Ό,τι γίνεται στον τόπο είναι θετικό και το επικροτούμε.
Όμως όταν διαχειρίζεσαι τα χρήματα των πολιτών, πρέπει να επιτυγχάνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Και στην περίπτωση της νέας γεώτρησης του Τριγωνικού, είναι θετικό που έγινε, στην ουσία όμως δεν βρίσκει νέο νερό και άρα το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν έτσι έχουν τα πράγματα και δεν έχω κανένα λόγο να τα αμφισβητήσω ένα ερώτημα σαν απλός Δημότης προς την Δημοτική αρχή,γιατί η νέα γεώτρηση έγινε στο στο ίδιο ρήγμα;Θα πάρω απάντηση;Είδωμεν.

Το Προφίλ μας