Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Ένας χρόνος χωρίς την Πρόεδρο ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (1964-2021)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η ελληνική κοινωνία παγώνει. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από την ζωή.  «Δεν είμαστε από μάρμαρο» είχε δηλώσει ο Γεώργιος Γεννηματάς το 1992 όταν διεγνώσθη με καρκίνο. Ο ιδρυτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας υπέκυψε και αυτός, σε ένα άνισο αγώνα. Τον ίδιο άνισο αγώνα έδωσε και η αγαπημένη του κόρη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.
Ένας χρόνος πέρασε από την τραγική απώλεια της προέδρου μας. Μια γυναίκα που νίκησε το φόβο, βγήκε μπροστά, κρίθηκε, πάλεψε και ηγήθηκε στην πιο δύσκολη καμπή της πολιτικής ιστορίας. Μια πολιτικός που πάλεψε για τη θέση της γυναίκας ανά τον κόσμο.  Μια γυναίκα που όπως και η ίδια είχε δηλώσει είχε οικογενειακή ιστορία με τον καρκίνο. Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή για την ενίσχυση του ΕΣΥ και πολλά μέτρα επήλθαν μετά από πιεστικές παρεμβάσεις της. Στάθηκε αρωγός και στυλοβάτης σε προγράμματα πρόληψης τέτοιων ασθενειών. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το ΕΣΥ  προωθώντας ένα δίκαιο, αποδοτικό και αποτελεσματικό Eθνικό σύστημα υγείας.  Η ζωή της Φώφης ήταν ένας διαρκής αγώνας με πολλαπλούς ρόλους.

   Για τη μάνα- σύζυγο που διατυμπάνιζε ότι η οικογένεια ήταν όλη της η ζωή και το αποδείκνυε καθημερινά. Δίδαξε μέχρι τελευταία στιγμή στα παιδιά της να μάχονται, να παλεύουν και να ζουν χωρίς φόβο. Έδινε αγάπη, απεριόριστη αγάπη γιατί είχε η ίδια ανάγκη από αυτή.

   Για την γυναίκα Φώφη Γεννηματά που πάλεψε σθεναρά με εντιμότητα και μαχητικότητα χωρίς να αμελήσει τη γυναικεία της φύση. Μια γυναίκα που η πορεία της στη δημόσια ζωή σφραγίσθηκε από προσφορά και μαχητικότητα Μια πολιτικός που μίλησε για την γυναίκα του σήμερα, μια γυναίκα που κατάφερε να ηγηθεί υπηρετώντας τον δικό της κώδικα αξιών. Ένα παράδειγμα για κάθε γυναίκα που παλεύει με την υπογεννητικότητα, τον καρκίνο και τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας του σήμερα. Η γυναίκα που αντιμετώπισε την δοκιμασία της με τρόπο υποδειγματικό και με ορόσημο την αξιοπρέπειάς της.

   Για την πολιτικό Φώφη Γεννηματά με γερά και ακλόνητα πιστεύω για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Το 2015, ανέλαβε το δυσκολότερο έργο, να αναστήσει την παράταξη της καρδιάς της, το δεύτερο της σπίτι ,όπως το χαρακτήριζε και τα κατάφερε. Κράτησε το ΠΑΣΟΚ ενωμένο όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτό. Το πολιτικό ήθος της Φώφης, φάρος ενότητας για τους υπόλοιπους.  Αυτή που φώναξε ότι τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις δίνοντας μαθήματα πολιτικής υπευθυνότητας μέσα στα πέτρινα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. «Πολιτική αυτονομία, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος» η σύνοψη των θέσεων της.

 

   Για μια γενναία γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, πολιτικό που δεν έπαψε μέχρι τελευταία στιγμή να παλεύει για τις ιδεολογικές της αρχές και τις προοδευτικές της αξίες. Μία πολιτικό που αφήνει πίσω της μια παρακαταθήκη ενότητας, ευγένειας, ευθύνης και αξιοπρέπειας. Σε ευχαριστούμε πρόεδρε, σε ευχαριστούμε Φώφη.

 

«Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή , έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι.»

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας