Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Η κοτρόνα του Διός

Του Βασίλη Μαρκόπουλου

Όταν ακόμη οι δώδεκα Θεοί ήταν στις δόξες τους και δεν είχαν συνταξιοδοτηθεί , μια από τις τελευταίες πράξεις του Διός ήταν να πετάξει την κοτρόνα της φωτογραφίας από την πιο ψηλή κορφή του Ολύμπου σε μια χαράδρα της περιοχής κοντά στα ριζά του Βουνού.

Η κοτρόνα εκσφενδονίστηκε μεθοδευμένα  και είχε στόχο να συνθλίψει τη ρίζα ενός όμορφου δέντρου που φύτρωσε στο ρέμα της χαράδρας , αναπτύχτηκε γρήγορα και είχε κάθε διάθεση να αναπτυχθεί περισσότερο. Από το δέντρο αυτό οι ιθαγενείς της περιοχής πληροφορούνταν τα νέα , άλλοτε χαρούμενα , άλλοτε λυπητερά , ήταν η καθημερινή τους ενημέρωση , όπως σήμερα έχουμε το ραδιόφωνο , τις εφημερίδες , την τηλεόραση , το διαδίκτυο.

Όμως , παρ΄ ότι Θεός , δεν υπολόγισε σωστά και η κοτρόνα δεν κατέστρεψε το δένδρο άλλα σφηνώθηκε στη ρίζα του κι αυτό κόντρα στην πίεση που δεχόταν  συνέχισε να μεγαλώνει με διάθεση για ζωή , έβγαλε κλαδιά , γέμισε φύλλα κι έκανε και σκιά , για να κάθονται οι ιθαγενείς να ξεκουράζονται στο καταμεσήμερο και να δροσίζονται στη διπλανή πηγή , εξακολουθώντας να μαθαίνουν τα νέα και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Λύσσαξε ο Δίας από το κακό του , πέταξε ένα κεραυνό να κάψει το δέντρο  άλλα αστόχησε στο σημάδι , απόδειξη ότι ήταν στα τελευταία του και έπνεε τα λοίσθια. Ο κεραυνός έπεσε δίπλα στην κοτρόνα , δεν την επηρέασε όμως και το δέντρο δε δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση. Αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Εδωσε εντολή στον Ερμή που ήταν επιφορτισμένος με την προπαγάνδα να χρηματοδοτήσει με χρήματα από τα κρατικά ταμεία την κοτρόνα , τον κεραυνό , το νερό που περνούσε απ το ρέμα για να παρασύρει το δέντρο και τη φωτιά για να το κάψει στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δεν πέτυχε τίποτα και το δέντρο συνέχισε να ζεί και να αναπτύσσεται.

Αποφάσισε να βάλει έμπιστους συνεργάτες του , που ορκίζονταν στο όνομά του , να παρακολουθούν , να βλέπουν από τις κλειδαρότρυπες και να κρυφακούν όσα σκέφτονταν και συζητούσαν οι αρχηγοί των ιθαγενών και να του μεταφέρουν όλα τα λεγόμενα , να μπορεί να ελέγχει τις κινήσεις τους , να προλαβαίνει τις πρωτοβουλίες τους , να διαστρεβλώνει όσα αυτοί λέγουν στους ιθαγενείς και να τους λέει όσα αυτός θέλει , αφού παρ΄ όλες τις προσπάθειές του δεν μπόρεσε να καταστρέψει το δέντρο και να στερήσει την πληροφόρηση στους ιθαγενείς.

  Η πλεκτάνη που στήθηκε , αν και θεϊκή έγινε αντιληπτή , από ένα άλλο Θεό ανώτερο του Διός και οι συνεργάτες του πιάστηκαν άλλοι καρφωμένοι  με το αυτί στην κλειδαρότρυπα , άλλοι με το ακουστικό στο χέρι κι ο Δίας με τη γίδα στην πλάτη.  Οταν οι αρχηγοί των ιθαγενών  πληροφορήθηκαν την πλεκτάνη που έστησε ο Μεγάλος Δίας , δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν  να ερευνηθεί το όλο θέμα. Αναγκασμένος ο Δίας συμφώνησε να γίνει μια εξεταστική επιτροπή , αλλά : να μην πάει ο ίδιος , οι έμπιστοί του να το παίξουν τυφλοί και κουφοί και να ζητηθεί ο λόγος σε ένα από τους αρχηγούς των ιθαγενών να τους πεί γιατί τον παρακολουθούσαν χωρίς να τον ρωτήσουν και αφήνοντας να αιωρείται η υπόνοια ότι μπορεί να είναι πράκτορας ξένων δυνάμεων αφού η παρακολούθησή του γίνονταν για λόγους εθνικής ασφαλείας.

  Η εξεταστική επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της και θα καταλήξει στο πόρισμα  που θα λέει ότι όλα καλά έγιναν , οι έμπιστοί του  Διός καλώς έπραξαν και προστάτεψαν τη χώρα από κάθε επιβουλή κι ο ίδιος ο Δίας θα βγεί καθαρός , εξ άλλου τι Θεός θα ήταν. Όμως οι ιθαγενείς κάτι πληροφορήθηκαν και πονηρεύτηκαν  από την όλη πλεκτάνη , παρ’ ότι τα χρηματοδοτούμενα από τον Ερμή  μέσα : κοτρόνα, κεραυνός , νερό , φωτιά , θα κάνουν την νύχτα μέρα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια τους , το δέντρο μας όμως συνέχισε να υπάρχει και να φουντώνει σε πείσμα όλων  των χρηματοδοτούμενων μέσων , των κάθε είδους εμπίστων μηδενός εξαιρουμένου και αυτού του ιδίου του Διός.

 Για να επανέλθουμε στον κόσμο των θνητών : το δέντρο είναι η ενημέρωση , ιθαγενείς είναι ο λαός , η κοτρόνα-κεραυνός-νερό-φωτιά είναι τα με κρατικό χρήμα χρηματοδοτούμενα μέσα , έμπιστοί είναι οι σε κάθε εξουσία « κολλητοί » και κόλακες , Δίας φυσικά ο γνωστός Θεός , ποιος δεν ξέρει το θεό , τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται.

Συμπέρασμα ; Η αλήθεια δεν πνίγεται , η ενημέρωση δε φιμώνεται κι οι Θεοί κάνουν λάθη!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας