Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ο Γιώργος Αμανατίδης σε συνάντηση που έγινε στη Στυλίδα για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη της χώρας

Η περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη της χώρας μέσα από ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ειδικότερα η ανάπτυξη της Ελληνικής υπαίθρου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που έγινε στη Στυλίδα παρουσία των Υπουργών Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, του Υφυπουργού και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου, των Βουλευτών κ.κ.Γιώργου Κοτρωνιά, Θέμη Χειμάρα, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, στελεχών του ΥΠΑΑΤ, των Αναπτυξιακών Εταιρειών και των Αναπτυξιακών Οργανισμών.
Παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027 στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.
Μία στρατηγική που στηρίζεται από το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου. (επιστήμονες, πολίτες-επενδυτές, αυτοδιοίκηση)
Μία στρατηγική που αξιοποιεί το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τοπική παραγωγή και την τοπική επιχειρηματικότητα με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδημάτων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την παρουσία του Υπουργού κ. Γεωργαντά, του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και των στελεχών του που έχουν βαθιά γνώση και εμπειρία, αποτελούν την σταθερά για το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε ένα γόνιμο και ασφαλές μακροοικονομικό περιβάλλον όπως παρουσιάστηκε από τους Υπουργούς που παρευρίσκονταν στην συνάντηση.
«Έχουμε το όραμα, τη στρατηγική, το πρόγραμμα, τη γνώση, τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τους μηχανισμούς υποστήριξης. Έχουμε επομένως τις προϋποθέσεις για ουσιαστική στήριξη της υπαίθρου με βιώσιμη προοπτική, που αποτελεί εθνικό στόχο και συμπυκνώνει τις προσπάθειες όλων για ένα καλύτερο μέλλον».
Τα παραπάνω ανέφερα στην τοποθέτησή μου στην υπόψη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας