Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

O Δήμος Σερβίων δίνει με απευθείας ανάθεση του δημάρχου 18.300 ευρώ σε διαφημιστική εταιρία της…Λάρισας για δημοσιότητα προγράμματος – Τι λέει ο Χρ. Ελευθερίου – “Υπήρξε ένας άνθρωπος των Σερβίων που δουλεύει στην εταιρία”

Από το kozanimedia.gr

Στην απευθείας ανάθεση προγράμματος δημοσιότητας σε εταιρία από τη….Λάρισα, για έργο που έχει να κάνει με την εφαρµογή συστήµατος συλλογής βιοαποβλήτων, προχώρησε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, με τη σχετική απόφαση να προκαλεί ήδη πολλά ερωτηματικά και…ερωτήματα! 

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω ανάθεσης ανέρχεται στις 18.350 ευρώ, με το πρώτο ερώτημα να έχει να κάνει με την επιλογή και, μάλιστα, με απευθείας ανάθεση, μιας διαφημιστικής εταιρίας εκτός Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ακόμη και εκτός Δυτικής Μακεδονίας,

την ώρα και τη στιγμή που οι ανάλογες εταιρίες στην περιοχή μας δίνουν αγώνα επιβίωσης τα τελευταία, δύσκολα χρόνια.

Ασφαλώς, ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου καλείται να εξηγήσει και τους λόγους επιλογής της εταιρίας με την επωνυμία “ΣΗΜΑ Α.Ε.” της Λάρισας, η οποία, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, δε διαθέτει ούτε…site, καθώς στο σχετικό link αναφέρεται πως είναι υπό κατασκευή (δείτε εδώ!)

Μάλιστα, στη σελίδα της εταιρίας στο Facebook δεν υπάρχει καμία δημοσίευση, με τη μοναδική και….τελευταία να είναι από τον μακρινό Ιούνιο του 2021 (δείτε εδώ)!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Ηλία Ήλο, υπεύθυνο της εταιρίας, το Kozanimedia ζήτησε να μάθει εάν έγινε κάποιος σχετικός διαγωνισμός για την εν λόγω ανάθεση ή όχι, με τον ίδιο ευγενικά να αναφέρει πως δε γνωρίζει σχετικά.

Τι λέει ο δήμαρχος Σερβίων

Το Kozanimedia επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου, ο οποίος τόνισε πως “δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και από κανέναν”, ενώ υποστήριξε πως η προσφορά της εταιρίας από τη Λάρισα ήταν η πλέον συμφέρουσα για το Δήμο Σερβίων, αναφέροντας ξεκάθαρα πως υπήρξε “ένας άνθρωπος των Σερβίων που δουλεύει στην εταιρία”, κάτι που “μέτρησε” για την επιλογή της “ΣΗΜΑ Α.Ε.”.

Σε ερώτηση του Kozanimedia για το ποιό είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο και τη σχέση του με την εν λόγω εταιρία, ο δήμαρχος απάντησε ευθέως πως πρόκειται για τη Μαρία Καραζιώτα, σύζυγο του υπεύθυνου διαχείρισης δικτύου του ΤΟΕΒ Σερβίων Πασχάλη Πλιάχα, χωρίς, ωστόσο να διευκρινίσει ποιά ακριβώς είναι η σχέση της με τη “ΣΗΜΑ Α.Ε.”. Να σημειωθεί πως, στη συνέχεια, ο δήμαρχος ζήτησε “να μην εμπλακούν ονόματα”.

“Και αυτή είναι εταιρία της περιοχής…ήρθε αυτός από τα Σέρβια, έδωσε ανταποδοτικά στο Δήμο και μου είπε πως έχω τη δυνατότητα να δουλέψω αυτό το πρόγραμμα… ο προϊστάμενος μου είπε για την άλλη προσφορά, τόσα για τα φυλλάδια, τόσα για τα άλλα και η άλλη προσφορά ήταν πιο συμφέρουσα”, ανέφερε στο Kozanimedia o δήμαρχος Σερβίων.

“Ο δήμαρχος Σερβίων είναι τόσο διαμάντινος που δε μπορεί να τον ακουμπήσει κανένας… όταν κάνω μια δουλειά την κάνω για το συμφέρον του Δήμου. “, σημείωσε ο κ. Ελευθερίου, αφήνοντας, παράλληλα, ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας διαφώνησε μαζί του, ζητώντας να επιλεγεί άλλη εταιρία,από την Π.Ε. Κοζάνης.

“Αν την έδινα στον Χατζηνικολάου θα ήμουν καλός; Και αυτή εταιρία της περιοχής είναι…” ανέφερε ο Χρήστος Ελευθερίου, λέγοντας εκ νέου πως “Ο δήμαρχος ζήτησε δυο προσφορές,η άλλη από τη Λάρισα ήταν καλύτερη, αυτός που σας ενημέρωσε έδωσε λιγότερα…”.

Να σημειωθεί πως το σχετικό έγγραφο της απόφασης αναρτήθηκε πριν τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στη “Διαύγεια” και είναι προσβάσιμο σε όλους.

Το Kozanimedia επικοινώνησε (κατόπιν σχετικής παρότρυνσης και του δημάρχου) και με τον υπεύθυνο διαχείρισης δικτύου του ΤΟΕΒ Σερβίων Πασχάλη Πλιάχα, ο ο οποίος, ευγενικά επίσης, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του μεσολάβησαν για την επιλογή της λαρισινής εταιρίας, σημειώνοντας ότι έχουν με τους εκεί υπεύθυνους προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική σχέση επί πολλά χρόνια και πως πρόκειται για επιχείρηση που έχει ανάλογη εμπειρία.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία μετοχική ή ιδιοκτησιακή σχέση με τη “ΣΗΜΑ Α.Ε.”, ενώ ανέφερε πως αυτή την περίοδο το site της είναι υπό κατασκευή και αυτό πρόκειται περί χρονικής απλά σύμπτωσης με την απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τα “ανταποδοτικά οφέλη” της επιλογής της εν λόγω εταιρίας έχουν να κάνουν με τη δωρεάν προμήθεια υπολογιστή και άλλου υλικού προς το Δήμο Σερβίων, χωρίς, ωστόσο, να είναι ξεκάθαρο εάν αυτά προέρχονται από την επιχείρηση της Μαρίας Καραζιώτα (η οποία έχει, νομίμως φυσικά, αρκετές άλλες επιχειρηματικές συναλλαγές με το Δήμο) ή τη “ΣΗΜΑ Α.Ε.”.

Το Kozanimedia, τέλος, να σημειωθεί πως νωρίς το πρωί της Τετάρτης επικοινώνησε με ανάλογες εταιρίες της Κοζάνης, εκπρόσωποι των οποίων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε από την πλευρά του Δήμου Σερβίων κανένα αίτημα προσφοράς για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και ότι η “ορθή” πρακτική για απευθείας αναθέεσεις θέλει να ζητούνται τουλάχιστον τρεις προσφορές από ισάριθμες, διαφορετικές εταιρίες.

 

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο στη “Διαύγεια”:


 

 

Παναγιώτης Πλιάτσιος. kozanimedia.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανάθεση είναι αέρας κοπανιστός.Μιλαει για εντυπα και δεν αναφέρετε σε ποσότητα και χαρακτηριστικά εκτύπωσης.αρα... επίσης μιλαει για οργάνωση ημερίδων και οργάνωση προβολής ,δηλαδή θα παράξουν το τίποτα. Ο καημένος ψάχνει οπαδούς και υποψηφίους δεσμευμένους. λενε Σπυρίδου και κλαίνε και κανουν τα αδύνατα δυνατά να την αντιμετωπίσουν.οι μισοί βρίζουν και λειτουργούν ως άγρια θηρία και ο δήμαρχος σκορπάει το χρήμα των δημοτων για να δημιουργήσει τον στρατο του.

στο τελος η σπυριδου θα είναι δίκαια ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ! ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΤΥΧΑΙΑ....ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!! 18500 ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ!!!!! ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΙΝΙΚΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΚΟΥ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΧΑΧΑΧΑ!!!ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;! ΑΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ; Η ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ; 18500 ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ...ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ; ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΚΑΦΙΚΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ
ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΖΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό λέει ο πρόεδρος ότι έχει περισσότερους δεσμούς με τη Λάρισα παρά με την Κοζάνη;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΦΥΓΕ ΑΣ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ Η ΑΝ ΕΠΕΡΝΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή διάλεξε ακριβότερη προσφορά γιατί δουλεύει στην Λάρισα μια σερβιωτισσα; Και θα δώσει η εταιρεία υπολογιστές εκτός συμβασης;που δεν θα φαίνονται στα χαρτια; Ασχολούμαι και εγώ με υπηρεσίες στο δίσκο και αυτό πρώτη φορά το ακούω και μάλιστα το λέει ο δήμαρχος! Επίσης κιτσαρας αυτό το πράγμα να μιλάς για τον εαυτό σου σα να είναι ένας άλλος και να τον παινεύεις λίγο προσοχη ε; Αχ γίδα και πλάτη...

Ανώνυμος είπε...

Ε ψιτ πικραμένος ο κακαφικας παραιτηθηκε και δεν ευνοεί τον Τάσο ο άλλος όταν λέει για βουνά

Ανώνυμος είπε...

…..ανταποδωτικά ο Ελυεθερίου, τρελανέ μας, με τις καυτες σου δηλώσεις………..ανταποδωτικά ξέρεις τι σημαινει, σε συναλλαγή στο Δημόσιο?????? Πες αλεύρι???

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε το παλιό, το σάπιο, το μαύρο το ταμ ταμ ταμ ...

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικος Ελευθέριου. Δίνει καθρεφτάκια και μεταξωτές κορδέλες στα χωριά (παιδικές χαρές και ασφαλτοστρώσεις για τα μάτια), ...
Ο κύριος Μπουκουβαλας, ως υπεύθυνος τύπου του δημάρχου, έχει να πει κατι;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απο το Τρανοβαλτο και δουλεύω Αθήνα σε μαγαζί με αλυσίδες. Γινεται να αγοράσει ο Δήμος καμια χιλιάδα να δεθούμε όλοι γιατι κάποιοι μας περνάνε για πολυ χαζούς.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙΙΙΙΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙ

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό θέλει να ξαναβγεί. Δεν προλαβαίνει να δώσει με απευθείας αναθέσεις σε όλες τις επιχειρήσεις της Ελλάδος που εργάζονται ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ! Χαχαχα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος Σερβίων είναι τόσο διαμάντινος που δε μπορεί να τον ακουμπήσει κανένας…
Μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο!!και λέει ότι είναι αδαμαντινος!ΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Αχαχαχαχα!!!! Και έξυπνος και όμορφος και λεβεμτοπαιδο γιατί δεν είπε ο μετριόφρων; Αχαχα

Το Προφίλ μας