Με μεγάλη ανακούφιση γνωστοποιώ το τέλος μιας ποινικής διαδικασίας που εκκρεμούσε εις βάρος μου, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όλο αυτό το διάστημα επέλεξα να μην αναφέρω το παραμικρό αφενός σεβόμενος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αφετέρου διότι ο Δήμος μας βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με προκλήσεις και προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, σε αντίθεση με μερικούς που άφηναν να διαρρέουν στον Τύπο στοιχεία των ενεργειών τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την 06-09-2019, μόλις 6 ημέρες (!) αφότου ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, δυο πρώην Δήμαρχοι και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο ένας εκ των οποίων επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης – ο κ.Κωνσταντόπουλος και κ. Καραντάκος – κατέθεσαν εις βάρος μου έγκληση για δημόσια εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση για τις δημόσιες δηλώσεις μου που έλαβαν χώρα την 09-06-2019 κατά τη Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων και συγκεκριμένα για τις εξής εκφράσεις μου : «Επιτέλους να τελειώσουμε με το παλιό, το σάπιο, το μαύρο. Μέχρι τώρα με την πολιτική ασχολούνταν άνθρωποι της βρωμιάς» καθώς θεώρησαν ότι τα λόγια μου αποτελούν ευθεία προσβολή προς το πρόσωπο τους.

Με το λόγο μου αυτό εξέφρασα την προσωπική μου γνώμη και διαπίστωση για την καταφρόνηση και απαξίωση που υφίσταται η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί στη χώρα μας, δίχως να κατονομάζω πρόσωπα και να υποδεικνύω χρονικές περιόδους.

Κι όμως, αυτόν τον πολιτικό μου λόγο διάλεξαν οι ανωτέρω προκειμένου να με καταστήσουν κατηγορούμενο ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων. Στη δε προσπάθεια τους να με καταδιώξουν προσωπικά, συμπαρέσυραν και άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντόπουλο, τους κυρίους Μπάκανο, Παναγιωτούλα και Αλεξόπουλο οι οποίοι με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να μαρτυρήσουν εις βάρος μου.

Μόλις πρόσφατα και μετά το πέρας σχεδόν δυο χρόνων, ο εισαγγελέας απέρριψε τις εγκλήσεις τους ως ΑΒΑΣΙΜΕΣ.

Η εμπάθεια τους προς το πρόσωπο μου, η προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού μου λόγου και συνάμα της προσωπικής μου γνώμης για την πολιτική κατάσταση της χώρας, τους οδήγησε στο έσχατο σημείο να θέλουν την προσωπική μου εξόντωση δια της καταδίκης μου.

Την ώρα που ο Δήμος μας, έπρεπε να λύσει ζητήματα καίριας σημασίας, οι παραπάνω κύριοι προσπάθησαν να με αποπροσανατολίσουν από τα καθήκοντα μου, οδηγώντας με σε απολογία ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν να πολιτευτούνε. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζουν ότι τα όρια της ανεκτής κριτικής ενός πολιτικού είναι ευρύτερα από ενός κοινού ανθρώπου.

Αλήθεια, ποιος είναι τελικά ο «εχθρός σας» ; Γιατί για μένα δεν υπάρχει άλλος εχθρός πέρα από την στασιμότητα και μη ανάπτυξη απραξία στον Δήμο μας σε όλους τους τομείς.

Εγώ θα συνεχίζω να μάχομαι για την ευημερία, την αλλαγή και τη δημιουργία στον Δήμο μας, στον τόπο μας.