Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ν. Ανδρουλάκης: Υπάρχει βαριά πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και την ευθύνη της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα» και τον Γ. Πρετεντέρη.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «δύο ισχυρές διαδικτυακές συμμορίες οργανωμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία» που πετάνε λάσπη και δηλητήριο. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε μάλιστα ότι βολεύεται η κυβέρνηση να της ασκεί τέτοια αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην ουσία των πραγμάτων.

«Εγώ δεν λέω ότι υπάρχει συγκάλυψη, γιατί αν υπήρχε, θα έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής, ενώ μίλησε για τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται και δεν επιτρέπει στα θύματα να μιλήσουν.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της αρμόδιας υπουργού Λίνας Μενδώνη, για την πρόσληψη του Δ. Λιγνάδη τόνισε ότι «μιλάμε για ένα πρόσωπο που πήρε μια θέση διακριτή, πολύ σημαντική, και το οποίο το έχουν διώξει από σχολεία, δραματικές σχολές καταγγέλλοντας το για ανάρμοστες παιδαγωγικές συμπεριφορές. Δεν όφειλε ένας που τον διορίζει σε αυτή την συμβολικά και ουσιαστικά πολύ σημαντική θέση να τα γνωρίζει όλα αυτά;» Απαντώντας και στην τοποθέτηση του κ. Γεραπετρίτη νωρίτερα στην ίδια εκπομπή υπογράμμισε ότι για το θέμα αυτό «για εμάς υπάρχει βαριά πολιτική ευθύνη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του συνηγόρου του Δ. Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, χαρακτήρισε «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τους χαρακτηρισμούς για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει θέση για τη θεώρηση του κ. Κούγια ότι όλα αυτά είναι μια σκευωρία από ισχυρά συμφέροντα για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Τέλος όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Ανδρουλάκης το χαρακτήρισε ως μία θετική πρωτοβουλία, καθώς είναι κάτι το οποίο ήδη υπάρχει και λειτουργεί σε αρκετές χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν πανδημίες. Παρατήρησε όμως επίσης ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το εμβόλιο δεν σταματάει την μετάδοση αλλά προστατεύει τον εμβολιασμένο από το να νοσήσει βαριά. Για το λόγο αυτό, η υποχρέωση του τεστ θα πρέπει να παραμείνει και θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη η ταυτοποίησή τους και να μην επαναληφθούν οι αδυναμίες του περασμένου καλοκαιριού όπου τα πλαστά τεστ συνέβαλαν στην τεράστια επέκταση του ιού στη Β. Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας