Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Εορδαίας για τις λαϊκές αγορές

Ερώτηση «Για την στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους μικρούς αγροτοπαραγωγούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών».

κ. Δήμαρχε

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου

Ανάστατοι είναι οι έμποροι των λαϊκών αγορών του Δήμου  Εορδαίας για το επερχόμενο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργιά των λαϊκών αγορών και το υπαίθριο εμπόριο. Το συγκεκριμένο  νομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί στα πάνω από 120 αντιλαϊκά νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να τα περάσει  χωρίς κραδασμούς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υλοποιεί κατευθύνσεις της ΕΕ και θα στερήσει  κυριολεκτικά το ψωμί από τους έμπορους των λαϊκών αγορών. Μέσα από το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα εισάγει για τα καλά τις μεγάλες  εταιρίες  τροφίμων στον κλάδο της λαϊκής αγοράς και προβλέπει:

§  Τη διαχείριση των λαϊκών αγορών αναλαμβάνουν ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ, με πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με απελευθέρωση του ημερήσιου τέλους και αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, για να κυριαρχήσει ο μεγαλέμπορος.

§  Επιτρέπεται νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.

§  Καταργείται η έννοια της άδειας πωλητή λαϊκών αγορών. Ορίζει πλειστηριασμό των θέσεων και τις βγάζει στο σφυρί κάθε 3 χρόνια.                  

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση»  ζητούμε :

Το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τις λαϊκές και το υπαίθριο εμπόριο.

Ταυτόχρονα, να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές :

§  Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

§  Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

§  Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

§  Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

§  Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

§  Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

Πτολεμαΐδα 26.1.2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας