Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κομάνου, Μαυροπηγής, Πτελεώνα και Αναργύρων. Συζήτηση για την πορεία των μετεγκαταστάσεων των οικισμών.

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι: Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Πρόεδρος Κομάνου), Ευάγγελος Καραγεωργίου (Πρόεδρος Μαυροπηγής), Αναστάσιος Τσαλκιτζίδης (Πρόεδρος Πτελεώνα) και Γεώργιος Τσισμαλίδης (Πρόεδρος Αναργύρων), ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, καθώς και ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου Εορδαίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ζητήματα τα οποία απασχολούν την διαδικασία των μετεγκαταστάσεων και ειδικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με τα Τοπικά Ρυμοτομικά, με την εκπόνηση μελετών, αλλά και την διάθεση χώρων για Κοιμητήρια και την κατασκευή Οστεοφυλακίων.

Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τους Προέδρους, για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα.

 

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς στο κλείσιμο της συνάντησης τόνισε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Προέδρους των τεσσάρων Κοινοτήτων, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία, αναφορικά με τις περαιτέρω προτάσεις και τα επόμενα βήματα, τα οποία θα γίνουν από πλευράς του Δήμου Εορδαίας, προς την κατεύθυνση της επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων, με όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για τους κατοίκους αυτών των χωριών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας