Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιχτή επιστολή προς κ. Γιάννη Μπασιά

Της Μαίρης- Ελευθερίας Χριστοδούλου

Διαβάζοντας τη σημερινή σας συνέντευξη , αισθάνθηκα πραγματικά την ανάγκη να απαντήσω γιατί θεωρώ ότι τα λεγόμενά σας μας αδικούν κατάφωρα.

            Πρώτα από όλα η γνωριμία μας έγινε ατύπως πριν από μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και χωρίς να προηγηθεί η παρουσίασή  σας στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί όπου θα μας εξηγούσατε τις προθέσεις σας και τους άξονες που θα κινηθείτε.

             Όταν η δημοτική αρχή , που δεν έχει την πλειοψηφία, θέλει να δρομολογήσει πράγματα , θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου , μέσα από συνεδριάσεις ή δημόσιες συζητήσεις . Ούτως ή άλλως εμείς σαν δημοτική παράταξη έχουμε πρόγραμμα και όραμα κατατιθεμένο στο ΣΔΑΜ.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ορισμένες από τις προτάσεις μας : 1)Δημιουργία κέντρου βιομάζας 2) Δημιουργία τεχνολογικού πάρκου υδρογόνου ( ΜΑΒΕ) . Κ. Μπασιά αυτό που υπολείπεται είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής την οποία και υπηρετείται.

             Επιπλέον , την προκαταρκτική μελέτη που αναρτήσατε εσείς στην σελίδα του Δήμου  και ο Δήμαρχος -μέσω της συνήθους τακτικής του -παρουσίασε δια μέσου του  facebook καθώς  και τις δημοσίευσεις  σε διάφορα τοπικά sites,γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι δεν ήταν παρουσίαση σε δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο ο θεσμικός τρόπος δείχνει το δρόμο του δημοτικού συμβουλίου. Όταν τα σχόλια και οι παραπομπές από κάτω μιλούσαν για copy-paste από εργασίες φοιτητών, δεν  δόθηκε καμία εξήγηση ούτε από εσάς ούτε από τον Δήμαρχο. Όταν  μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο της 3/2/2021 έκανα  την σχετική ερώτηση δεν πήρα καμία απάντηση . Αν παρακολουθούσατε εκείνο  το δημοτικό συμβούλιο θα ξέρατε ότι στο επίμαχο ποσό των 27.000 ευρώ υπήρχαν κάποια μισόλογα για αγορά υπολογιστών και καμία ενημέρωση για εξάμηνη σύμβαση με το ΕΚΕΤΑ ή για το λογισμικό ARCGIS.

Δεν έχει να κάνει λοιπόν με έλλειψη κατανόησης προτεραιοτήτων ούτε με κοκορομαχίες ούτε με προσωπικές επιδιώξεις. Λυπάμαι που μας χαρακτηρίζετε τόσο εύκολα χωρίς καν να μας γνωρίζετε. Όμως έχει  να κάνει με την τακτική εκ μέρους της δημοτικής αρχής να μην  ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Άλλωστε το επιχειρησιακό της πρόγραμμα δεν το έχουμε κανείς εδώ και δύο χρόνια. Κανένα μέλος της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε να συναντηθεί μαζί σας γιατί ως είθισται όταν συστήνεται μια ομάδα , παρουσιάζεται από την δημοτική αρχή το πλάνο δημιουργίας , γίνεται η προκαταρκτική μελέτη και επίσης παρουσιάζεται για να δοθεί το στίγμα και να ζητηθεί η συναίνεση.

  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι με αυτό τον τρόπο, σας απαντώ και ελπίζω να σας έλυσα το ερωτηματικό γιατί απορρίφθηκε το κονδύλιο . Ηλικιακά δεν μου αρμόζει αλλά θα μου επιτρέψετε να σας συμβουλεύσω ότι αν θέλετε να βοηθήσετε το Δήμο, ανοίξτε τις συζητήσεις, μην μπερδεύεστε όπως ο κ. Δήμαρχος, δεν είστε αντιπολίτευση

 

Με τιμή

 

Μαίρη- Ελευθερία Χριστοδούλου

Δημοτική Σύμβουλος- ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην κύρια Χριστοδούλου της βγάζω το καπέλο. Όλοι οι σύμβουλοι του δημάρχου μαζί με τον δήμαρχο δεν μπορούν να φτάσουν τον λόγο της και την ευπρέπεια και την σκέψη της. Καθαρή σαν διαμαντι

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην κυρία την οποία δεν γνωρίζω. Χαίρεσαι να την διαβάζεις γιατί να την άκους δεν μπορείς διότι δεν την αφήνει να μιλήση η ουρά και μερικοί άλλη που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγάζουν αναθρες κραυγές.

Ανώνυμος είπε...

Σπυρίδου Χριστοδούλου.Η μια πυροβολεί η άλλη τα βάζει στη σειρά. Η μια εκτοξεύει η αλλη καπακώνει.ΣΩΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μπασιάς έχει ένα βαρύ βιογραφικό και σεβαστή επαγγελματική διαδρομή αν και τομέα που καμία σχέση δεν έχει με το συμβουλευτικό έργο για το οποίο προσλήφθηκε.
Η μελέτη που παρουσιάστηκε από την “επιστημονική ομάδα” στην οποία ηγείται ( την οποία κανείς δεν ξέρει και φυσικά ΔΕΝ υπάρχει στο δήμο Σερβίων όπως και σε κανένα δήμο της περιφέρειας) ειναι απλά συρραφή κειμένων από δημοσιευμενες εργασίες φοιτητών που τις βρίσκει κάποιος με ένα κλικ.
Ας καταλάβει ότι είναι ειδικός συνεργάτης. Ούτε σύμβουλος εκλεγμένος ούτε γενικος γραμματέας για να ασκεί πολιτική και να προσπαθει εμμέσως να εκθέσει τους συμβούλους. Από πού και ως που να ζητήσει η αντιπολίτευση να συναντηθεί με κάποιον σύμβουλο του δημάρχου; Ο δήμαρχος καλείται να παρουσιάσει το πλάνο του.
Άλλωστε τον έχει αδειάσει ο ίδιος ο δήμαρχος. Διότι ο Ελευθερίου πρότεινε την δημιουργία χυτά αμιάντου στα πλαίσια της απολιγνιτοποιησης για την οποία προσλήφθηκε ο κ. Μπασιάς.
Ο κ. Μπασιάς για αυτό και μόνο θα έπρεπε να σκέφτεται λίγο πιο ψύχραιμα.

Άλλωστε είναι πρωτοφανές ένας συνεργάτης να ζητά να συναντηθούν μαζί του οι σύμβουλοι κατόπιν επιθυμίας τους! Αυτός παρουσιάζεται όχι το αντίθετο!

Το Προφίλ μας