Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Συνδικάτο Οικοδόμων: βία και την καταστολή σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει την απαράδεκτη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.Οι προκλητικές

εικόνες που είδαμε να εξελίσσονται, από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης, απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών τους με ασφαλείς όρους, μόνο οργή μας προκαλούν. Τα παιδιά μας έχουν δίκαια αιτήματα και η κυβέρνηση θέλει να τα «θάψει». Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η «εγκληματικότητα» μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της με καταστολή, και από την άλλη δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ανοίξουν οι πανεπιστημιακές σχολές. Το μόνο που έκανε είναι να εξασφαλίσει 30εκ ευρώ για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, για αυτά άλλωστε μπορούν να βρίσκουν γρήγορα χρήμα.

Τα πανεπιστήμια είναι περιουσία του λαού, που τα έφτιαξε για να μορφωθούν τα παιδιά του, να αποκτήσουν τις γνώσεις ώστε ο άνθρωπος να προοδεύσει, για να συνεχίσει να βαδίζει στα δύο πόδια και όχι να βγάζουν ανθρώπους προσκυνημένους και παραδομένους στους εργοδότες, στην αγορά, και τα κέρδη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Χρυσοχοΐδη και καμία Κεραμέως, ούτε στην κυβέρνηση της ΝΔ, να τσαλαπατάνε τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα σε φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο απαιτώντας το αυτονόητο, την μόρφωσή τους, που την στερεί η πολιτική της Κυβέρνησης.

Ο χαφιεδισμός και η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Καταγγέλλουμε τους κατά φαντασία βανδαλισμούς που εφηύραν κάποιοι για να δικαιολογήσουν την επέμβαση των ΜΑΤ. Ξέρουμε από τέτοιες προβοκάτσιες χρόνια τώρα που η εκάστοτε κυβερνητική εφευρετικότητα δημιουργούσε για να δικαιολογήσει την βία και την καταστολή των αστυνομικών αρχών. Παρακρατικοί και κρατικοί μηχανισμοί έχουν εκπαιδευτεί στην προβοκάτσια και την συκοφαντία των εργατικών λαϊκών αγώνων. Άλλωστε και από το πρόσφατο αντιδραστικό νομοσχέδιο – που θα μείνει στα χαρτιά- η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανάψει το πράσινο φως σε διάφορους μηχανισμούς να προβοκάρουν τους αγώνες με στόχο την συκοφαντία, αλλά δεν θα τους περάσει!

Με ΜΑΤ κι βια δεν γίνεται παιδεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!

 

Κοζάνη 23.2.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας