Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Ανοίγει την Παρασκευή η ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης- Τι είπε στο e-ptolemeos.gr ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας (VIDEO)

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, με τρία κρεβάτια, ξεκινάει τη λειτουργία της η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Το πρωί ήταν σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο Κοζάνης, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Τοπαλίδη και του διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιου Γκανάτσιου.

Ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσόπουλος, στις δηλώσεις του στο «e-ptolemeos.gr», επεσήμανε πως «ήρθα να συγχαρώ το προσωπικό για την

εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει. Συζητήσαμε τα θέματα του νοσοκομείου και συγκεκριμένα το θέμα λειτουργίας της ΜΕΘ και υπήρξε δέσμευση από όλους ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει η μονάδα, όπως το έχουμε σχεδιάσει και το έχει σχεδιάσει η διοίκηση.

Ο ίδιος προσέθεσε πως η ΜΕΘ θα αρχίσει αρχικά με 3-4 κρεβάτια και σταδιακά θα αρχίσει να αυξάνεται η δυναμικότητά της, υποστηρίζοντας ασθενείς COVID-19, προσθέτοντας πως υπήρξε δέσμευση ότι η ΜΕΘ θα λειτουργήσει κανονικά τη λειτουργία της, όπως σχεδιάστηκε.

«Ο δικός μας σκοπός είναι να φτάσουμε σε μια ΜΕΘ με δέκα κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή, όπως ανακοίνωσε και ο Γ.Γ. ξεκινούμε με τα πρώτα κρεβάτια από μεθαύριο. Μέσα στην εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα θα αναπτύσσεται μέχρι να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε.», δήλωσε στον «Π» ο διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος. Ερωτηθείς αν νοιώθει δικαιωμένος με την εξέλιξη απάντησε πως «δεν έχω «καημό» να αισθάνομαι δικαιωμένος αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο της περιοχής που πάσχει και έχουμε σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Τοπαλίδης, τόνισε σε δηλώσεις του στο e-ptolemeos.gr πως  η περιοχή υποδέχθηκε τον ΓΓ του Υπουργείου και τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, όπου και προέκυψε πως από την παρασκευή θα λειτουργήσουν τα πρώτα κρεβάτια στο Μαμάτσειο για ΜΕΘ-COVID-19, με τον ίδιο να το χαρακτηρίζει ένα «πρώτο μεγάλο βήμα για τη μόνιμη λειτουργία της ΜΕΘ και μετέπειτα».

Προσέθεσε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα με 10 κρεβάτια, αλλά οι κλίνες σταδιακά θα αυξάνονται για να φτάσουν τον αριθμό αυτό. «Είναι μια σημαντική εξέλιξη για τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας, γιατί μέχρι τώρα έχουμε μία ΜΕΘ. Η περιφέρεια ενίσχυσε το ΕΣΥ με 50 εκ. ευρώ και φαίνεται ότι αυτά πιάνουν τόπο. Όπου απαιτήθηκε η περιφέρεια ήταν παρούσα», κατέληξε, ευχόμενος να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητά της.

. . .

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας