Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Χρήστος Ποντίκης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Σερβίων: Η Αλήθεια στα όσα επικαλείται ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Το διαζύγιο που έχει πάρει με την αλήθεια και την πραγματικότητα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερβίων κύριος Βασίλης Κωνσταντόπουλος επιβεβαιώνεται περίτρανα με τη σημερινή του δημοσίευση στα Μέσα Ενημέρωσης. Αν και ο ίδιος ήταν παρών στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για την συγκεκριμένα παρέμβαση και την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Δικτύου Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών στην Δ.Ε. Σερβίων», εμφανίζεται σήμερα να μιλά για αποκλεισμούς Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων.
Ξεχνά ή δεν θέλει να θυμάται ότι  από την πλευρά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστου Ποντίκη, αναλυτικά, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για τον χαρακτήρα και τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου έργου. Αυτές οι προϋποθέσεις εντέχνως αποκρύπτονται και εμφανίζουν τη δημοτική αρχή να επιλέγει μονομερώς, που θα εκτελεστεί το έργο αν και αυτό δεν ισχύει.
Θα αναφέρουμε μόνο ότι βασική προϋπόθεση του προγράμματος είναι οι παρεμβάσεις και οι βελτιώσεις που προβλέπονται να εκτελεστούν σε αγρόκτημα-αγροτικές οδούς όπου έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία πλήρη αναδασμού. Επομένως είναι αναληθές ότι υπήρξε μέριμνα μόνο για την έδρα του δήμου-Κοινότητα Σερβίων πόσο μάλλον όταν αυτό το έργο περιλαμβάνει βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και στις Τοπικές Κοινότητες Πλατανορεύματος, Καστανιάς, Αυλών, Γουλών.  
Οι δρόμοι που προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν, εξυπηρετούν αγροτεμάχια των αναδασμών των τεσσάρων οικισμών. Τα 10χλμ της ασφαλτόστρωσης, αφορούν σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους των αναδασμών, με μεγάλο πλάτος και συχνή χρήση από τους αγρότες. Η επιλογή αυτή έγινε ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγροτεμάχια του αναδασμού. Επίσης αυξάνεται η βαθμολογία στην αξιολόγηση του έργου και συνεπακόλουθα αυξάνεται η πιθανότητα ένταξής του προς χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ θα εξυπηρετηθούν συνολικά 1076 αγροτεμάχια, τα οποία βρίσκονται σε αρδευόμενη έκταση. Επίσης, είναι μία περιοχή η οποία βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (NATURA), οι δρόμοι του αναδασμού έχουν επαρκές πλάτος ώστε να μην χρειασθούν απαλλοτριώσεις, και υπάρχουν ελάχιστες δασικές εκτάσεις. Όλα τα παραπάνω, αυξάνουν την πιθανότητα ένταξης του έργου προς χρηματοδότηση.
Είναι αυτά τα στοιχεία που ξεχνά ο κ. Κωνσταντόπουλος  ώστε να εμφανίζεται σήμερα τιμητής των πάντων ακόμη και έργων που θα συμβάλλουν αποδεδειγμένα στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
Ανάλογα, μέριμνα υπάρχει και για την αγροτική οδοποιία σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του δήμου, όπου ήδη μέσα στο 2020 εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης σε δρόμους που είχαν να «δουν» μηχανήματα έργου πολλά χρόνια ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις μέσα από αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα, από την συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από ιδίους πόρους του Δήμου Σερβίων.
Τέλος, δε θα σταθούμε στους χαρακτηρισμούς του για το πρόσωπο του δημάρχου και της δημοτικής αρχής καθώς όλοι κρίνονται: από την παρουσία τους, την συμπεριφορά τους και το παρελθόν τους. Το ποιος διχάζει τις τοπικές κοινωνίες του δήμου ας το σκεφτείτε εσείς κύριε Κωνσταντόπουλε πριν γράψετε πάλι κάτι ανάλογο.

Χρήστος Ποντίκης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Σερβίων

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ποντίκη ποιός σου τα έδωσε όλα αυτά;Μη μου πείς ότι είναι δικά σου.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χρησταρα γράψε πέντε πράγματα όπως ξέρεις εσύ με τα λάθη δεν είναι κακό μη βάζεις άλλους να σε γράφουν και να βάζεις από κάτω το όνομα σου σε ένα κείμενο που το γράφει ένας με γνώσεις πανεπιστήμιου. ΈΝΑΣ ΦΙΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός λέει αλήθεια και ποιά είναι η πραγματικότητα,νάσαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί.Θα πέσει πολύ γέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά όλα Ποντίκη θα μείνουν στην Ιστορία.Οι νέοι μας σήμερα μετά από χρόνια θάχουν να λένε ότι κάποτε είχαμε κάποιους αντιδημάρχους που τα κείμενα τα έγραφαν άλλοι και αυτοί υπέγραφαν και καμάρωναν κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα είναι μια: ο ποντίκης και οι άλλοι ΨΗΦΙΣΑΝ στην οικονομική επιτροπή να αγοράσει ο δήμος επιχείρηση με ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνίες και υποχρεώσεις της Γέφυρας στο Μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Μόνος σου τα έγραψες¨? Θα τρελαθώ.Ρε Χρήστο γράψε απλά να σε καταλαβαίνουμε εμείς οι χωριάτες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΛΕΕΙ!

Άλλωστε δεν χρειάζεται να μας τα πει κανένας. Ματάκια έχουμε και βλέπουμε στην Διαύγεια και τις αναθέσεις και τις πληρωμες! Όσα καμαρώνει ο Ελευθερίου για έργα στα χωριά δίπλα γράφουν χρηματοδότηση αποφυγή covid είναι από τα λεφτά που έδωσε το κράτος ! Μέχρι αυτοκίνητο αγόρασατε!

Ανώνυμος είπε...

"Οι δρόμοι που προβλέπεται να ασφαλτοστρωθούν, εξυπηρετούν αγροτεμάχια των αναδασμών". Ολόκληρη η απάντηση είναι ουσιαστικά μόνο αυτή η πρόταση. Τα άλλα είναι περιττά. Ok, κατανοητό. Αυτό που δεν είναι κατανοητό όμως είναι ποιο είναι το εύρος των αναδασμών στον Δήμο Σερβίων κι αν από τα έργα οδοποιίας αποκλείονται περιοχές και χωριά οι οποίες ήταν εντός της διαδικασίας αναδασμών. Δηλαδή η διαδικασία αναδασμών έγινε μόνο για τα Σέρβια και άρα τα έργα οδοποιίας θα έπρεπε να περιοριστούν αναγκαστικά στα Σέρβια ή έγιναν και στα χωριά; Υπάρχει πρόβλεψη ή χρονοδιάγραμμα να γίνει και εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός λέει ρε φίλε και τί;Απλά του τα γράφουνε και αυτός υπογράφει.Χαμπάρι δεν έχει.Αυτή είναι η κατάντια μας,δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Τι δημοτική αρχή είναι αυτή; Ο ένας μιλάει με παροιμίες και νομίζει ότι είναι τουλάχιστον θεός, ο άρχοντας διορθώνει την επικεφαλής αντιπολίτευσης για τα ορθογραφικά κι έχει μαλώσει με το μισό σύμπαν αλλά για την ταμπακιέρα μούγκα και αυτός εδώ υπογράφει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει. Μπράβο παιδιά δεν θα πλήξουμε κι αυτή την τετραετία! Συνεχίζεται το σερί Κοσματόπουλου!

Ανώνυμος είπε...

Μούγκα και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων που θα έπρεπε μέχρι τώρα να ακούσουμε κάτι,να διαβάσουμε κάτι.Καλά ρε γαμώτο δεν έχουν υπερηφάνεια;Δεν έχουν εγωισμό;Δεν έχουν αξιοπρέπεια;Δεν έχουν το θάρρος της γνώμης;Δεν έχουν προσωπικότητα;Πτυχίο έχει,να βγεί να πεί αν αυτό είναι σωστό ή λάθος κατά την γνώμη του.Τελικά τί έχουμε σαν Δημοτική αρχή;Γλάστρες και άσχετους;ΚΑΗΜΈΝΑ ΣΕΡΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΑΣΕ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Όταν δεν προσέχουμε τι γράφουμε, δεν σκεπτόμαστε σοβαρά = ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ (ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΙΒΡΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ)

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση:Θα δωθουν 1.8 εκατομμύρια ευρώ... Αυτό το έργο θα προσφερει ανάπτυξη στην περιοχη η αυτά τα χρήματα δεν θα προσφερουν κάτι με το έργο που θα γίνει?

Ανώνυμος είπε...

Καλά μηδενιστεί τα γραφτα του αλλά βαθμολογήστε το έργο του για αυτό ψηφίστηκε από τον κόσμο και όχι για την ορθογραφία του. Και να μην παρεξηγηθώ δεν τον ψήφισα ούτε τον Ελευθεριου

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ 20,44 ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΓΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τον αρχιλοχία του Κοσματόπουλου αλλά και υμνητή της χούντας,να τα λέμε όλα φίλε 23.38.Και όμως αυτόν τον άνθρωπο,με την στήριξη του Κοσματόπουλου,τον είχε υποψήφιο ο Ελευθερίου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 21.54 πιστεύεις ότι όσους ψηφίζει ο κόσμος είναι και άξιοι;Πιστεύεις ότι εν έτη 2020-21 οι αντιδήμαρχοι δεν πρέπει εκτός των άλλων να έχουν την απαραίτητη απαιτούμενη πάνω στο αντικείμενό τους μόρφωση;Πιστεύεις ότι σε έναν αντιδήμαρχο η θέληση για προσφορά και έργο χωρίς την μόρφωση είναι σωστή και αποτελεσματική;

Ανώνυμος είπε...

Τα λάθη της Σπυρίδου είναι ανύπαρκτα. Γράφει και έγραφε πάντα πολύ καλά. Ολοι ξέρουμε ότι είναι η καλύτερη από όλους και σαν δημοσιογράφος αυτή που πρόβαλε τα σερβια σε όλη την Ελλάδα.Η κακία σας δεν παίζετε. ΡΙΤΣΑ ΟΛΕ

Ανώνυμος είπε...

Κρίστο και Κιτσαρα όπως λέει ο λαός όταν δώσεις εξουσία σε έναν άνθρωπο φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας του. Παίξατε και χάσατε. Μια τετραετια αν την βγάλετε κιόλας και έξω απο δω

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Είναι ανίκανοι και άσχετοι,κρίμα για τον Δήμο μας.Ελευθερίου είσαι αποτυχία 100%.

Ανώνυμος είπε...

και ποια ή έκπληξη; ο 3Α ελευθερίου ο αριστερός ήταν ο μόνος μαζί με τον δεξιό Ζευκλή που πήγαν στον Άδωνι Γεωργιάδη και πήραν και τα μπράβο του!
Τώρα χωρίς καμία απόφαση από το συμβούλιο ο αριστερός ευαίσθητος Χρηστάρας θέλει χωματερή αμιάντου!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΥΜΝΗΤΗ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΑΣ 00,05. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΙΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Α πα πα πλάκα κάνεις; άμα κάνει ορθογραφικά θα τον μαλώσει ο Νικολάκης μετά και τι θα κάνουμε...

Το Προφίλ μας