Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΛΑΡΚΟ: Οι θετικοί οιωνοί, ο επενδυτής και η ανάγκη του Ελον Μασκ για νικέλιο

Από το kozanimedia.gr
Η Tesla με τη δήλωση του Έλον Μασκ, τον Ιούλιο, κι ενώ η κρίση της πανδημίας πίεζε κάθε αποτίμηση, είχε ξυπνήσει το ενδιαφέρον για την αγορά νικελίου. Από τότε ως σήμερα, η τιμή του μετάλλου που διαπραγματεύεται στο London Metal Exchange είναι ανοδική, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον για την προβληματική ελληνική βιομηχανία νικελίου, τη ΛΑΡΚΟ που όπως λέγεται, βρίσκεται στα ραντάρ των διεθνών ομίλων του κλάδου.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

3 σχόλια:

Δημητρης Χόλμπας είπε...

Τι έγινε; Ξαφνικά η ΛΑΡΚΟ έγινε μαγαζί γωνία; Αφού λοιπόν έγινε μαγαζί γωνία και μια ζωή τέτοια είναι η ΛΑΡΚΟ, ποιο γωνία δεν γίνεται. Γιατί θέλουν να την ξεπουλήσουν και ξαφνικά μπήκαν στη σειρά οι αγοραστές. Τώρα δήθεν κατάλαβαν κυβερνώντες τωρινοί και προηγούμενοι πως το Νικέλιο είναι χρυσάφι. Αν δεν την είχαν απΤαξιώσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν την άρμεγαν,κυρίως με τη ΔΕΗ,μέχρι να στερέψει χωρίς να την ταΐζουν-επενδύσεις εννοώ-πόσο κομπόδεμα θα είχε αυτό το διάστημα στα ταμεία της, που στην ουσία κρατικά είναι. Μήπως θυμάται κανείς πόσα εκατομύρια ΕΥΡΩ έχασε στην προηγούμενη εκτόξευση της τιμής του Νi;Αντι να μειδιά ο αρμόδιος υπουργός ας σταματήσει τώρα το ξεπούλημα.

Ανώνυμος είπε...

Λίγα λόγια για να πάρετε χαμπάρι τι σχεδιάζετε να γίνει, το Νικέλιο χρησιμοποιείτε στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες γενικά. Οι Χώρες που το παράγουν είναι η Ρωσία η Ινδία και η Ελλάδα. Τα ορυχεία της ΛΑΡΚΟ κυρίως στην Φλώρινα παράγουν Νικέλιο και το κοίτασμα στην Ελλάδα είναι τεράστιο. Η Γερμανία θέλει το Νικέλιο για της Μπαταρίες στα Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Θα το πάρει από την Ελλάδα Μπιρ Παρά τσάμπα για αυτό κλείσανε την ΛΑΡΚΟ. Για αυτό λένε ότι η καύση του κάρβουνου μολύνει και καλά την ατμόσφαιρα ενώ στην Γερμανία ανανεώσανε την σύμβαση μέχρι το 2036.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε διοικητής της ΛΑΡΚΟ που είχε κλείσει συμφωνία πώλησης κάτω από την χρηματιστηριακή τιμή. ΝΔ βεβαια

Το Προφίλ μας