Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση έχει αφήσει, μέσα στην πανδημία, χωρίς καμία στήριξη και τους Ρομά

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε –η οποία συνυπογράφεται από 48  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-  με θέμα την στήριξη και την ένταξη των Ρομά, δήλωσε:



«Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν πλήξει την οικονομία και την κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας των αποσπασματικών και καθυστερημένων μέτρων της κυβέρνησης η οποία ούτε θέλει, αλλά ούτε μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά τους πολίτες.

Μια κατηγορία συμπολιτών μας που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, είναι οι Ρομά, τόσο γενικά όσο και στην ΠΕ Κοζάνης, στους οικισμούς που βρίσκονται στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενώ παράλληλα, εκλείπει οποιαδήποτε στήριξη για την εξασφάλιση των αναγκαίων για την διαβίωση τους ενώ, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, διακόπτεται και η παροχή ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος, μια εξέλιξη που παρατηρείται και σε χιλιάδες άλλα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος, δεν υπήρξε καμία φροντίδα ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την τηλεκπαίδευση των μαθητών, γεγονός που επιτείνει την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό.

Τα αρμόδια Υπουργεία αντί να επιχειρήσουν να εντάξουν τους Ρομά, λειτουργούν τιμωρητικά και με επιδεικτική αδιαφορία. Αυτή η επιλογή, αφενός βλάπτει το κοινωνικό σύνολο και αφετέρου καταστρατηγεί την συνταγματική πρόνοια για ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, γεγονός για το οποίο καθιστούμε άμεσα υπόλογη την κυβέρνηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας