Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Σε τροχιά υλοποίησης η σήραγγα της Κλεισούρας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγαλόπνοο έργο της σήραγγας της Κλεισούρας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Καστοριάς και της Εορδαίας εδώ και δεκαετίες.

Αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, περνάει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.», που έχει αναλάβει πλέον το ρόλο του φορέα υλοποίησης.

Με την εξέλιξη αυτή και με την εμπειρία που έχει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., σε ανάλογα μεγάλα οδικά έργα, θα τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα οι διαδικασίες της δημοπράτησης και της επίβλεψης κατασκευής του έργου.

Η σήραγγα της Κλεισούρας θα ενώσει τρεις περιοχές (Καστοριά, Εορδαία, Αμύνταιο) και θα αποτελέσει εφαλτήριο περιφερειακής ανάπτυξης, μειώνοντας παράλληλα τις αποστάσεις και εξασφαλίζοντας οδική ασφάλεια.

 

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη Διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για την άμεση ανταπόκριση στο πάγιο αίτημά μας.

 

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/12/20 23:53

    Έργο χωρίς σκοπιμότητα. Πολλά πεταμένα χρήματα, 70 εκατομμύρια!!!. Για πίνουν τον καφέ τους λίγο πιο εύκολα οι Πτολεμαϊδιώτες παραλίμνια στην Καστοριά. Διότι δεν υπάρχει πλέον η αρχική σκοπιμότητα του έργου, για την διέξοδο της Καστοριάς προς Θεσσαλονίκη, αφού πλέον υπάρχει ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού. Και ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2019 από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του περιφερειάρχη, συμπεριλαμβανομένων και όσων προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή μας (Βαβλιάρας, Μακρυγιάννης, Μαργαρίτης, ...). Σαν να μην υπήρχαν άλλα έργα περισσότερο χρήσιμα, ειδικά στην νότια περιοχή του νομού και στην διέξοδό της προς την Λάρισα. Όμως όλοι εμείς τους ψηφίσαμε, μιαν κι όξου!!! Για το αναπτυξιακό πρόγραμμά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας