Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Ευχαριστήρια επιστολή του Γ. Τζέλλου προς το Νοσοκομείο Κοζάνης

Προς τη Διοίκηση του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης .
Κ. Μαμάτσειου 1, Τ.Κ. 50131-Κοζάνη
Αγαπητέ Διοικητή κύριε Γκανάτσιο Στέργιο ,
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω το Νοσοκομείο σας και ειδικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής , αλλά και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν στην γυναίκα μου και σε μένα στις επισκέψεις μας και παραμονή μου σε αυτό πριν από λίγες ημέρες, καθώς είχαμε προσβληθεί και οι δυο από κορωνοϊό.
Η περιπέτεια μας ξεκίνησε στις 01 Νοεμβρίου και κράτησε ως τις 27 Νοεμβρίου 2020. Είχαμε και οι δυο από τις αρχές του μήνα υψηλό πυρετό , πονοκεφάλους και μυαλγίες. Εξεταστήκαμε και βρεθήκαμε θετικοί στον ιό. Με rapid test για τη γυναίκα μου , με μοριακό αλλά και με rapid test για μένα. Με τις οδηγίες των γιατρών σας παραμείναμε στο σπίτι και ακολουθήσαμε την απαραίτητη θεραπεία.
Η γυναίκα μου το ξεπέρασε σχετικά σύντομα. Σε μένα ο πυρετός όμως δεν έπεφτε. Αναγκάστηκα το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου να εισαχθώ στην Παθολογική Κλινική σε θάλαμο με ασθενείς από κορωνοϊο, όπου διαπίστωσα ότι οι άλλοι ασθενείς είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα από μένα , καθώς είχαν και αναπνευστικά προβλήματα. Για τρεις ημέρες ακόμα ο πυρετός με ταλαιπωρούσε καθώς έφθασε μέχρι και 39,1 βαθμούς C. Με τα αντιπυρετικά, τις αντιβιώσεις, ενέσεις , ορούς κτλ. και την γενικότερη φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών στις 13 του μήνα ο πυρετός επιτέλους υποχώρησε και δεν επανήλθε. Ενδιάμεσα προηγήθηκαν ακτινογραφίες και αξονική τομογραφία. Τα πνευμόνια ήταν καθαρά . Η άψογη και ευγενική συμπεριφορά των γιατρών και των νοσηλευτών και του υπηρετικού προσωπικού , ο ενθαρρυντικός τους λόγους , ενίσχυαν την ψυχολογία μας. Στις 16 του μήνα επανέλαβα το μοριακό τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, όπως και δυο ημέρες μετά της γυναίκας μου. Παρέμεινα στην κλινική για οκτώ ημέρες ως τις 17 του μήνα. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο έκλαιγα συγκινημένος για τις πολύτιμες υπηρεσίες που μου πρόσφερε η συγκεκριμένη κλινική. Αισθανόμουνα και υπερηφάνεια για το δημόσιο νοσοκομείο μας , που μπορεί και προσφέρει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. Αλλά και χαρά για την τύχη μου που δεν είχα κάτι χειρότερο.
Επέστρεψα στο σπίτι υγιής , αλλά σωματικά εξασθενημένος από τις κακουχίες του πυρετού. Για δέκα ημέρες ακολούθησα αγωγή στο σπίτι με βάση τις γραπτές οδηγίες που μου έδωσε η κλινική. Τώρα είμαι καλά. Χθες 30 του μήνα επέστρεψα και πάλι στην εργασία μου. Την επαναφορά μου στην κανονικότητα την οφείλω στις υπηρεσίες που μου πρόσφερε η παθολογική κλινική του νοσοκομείου σας.
Κλείνοντας την επιστολή μου αυτή θέλω να πω και εγώ ότι λέει ο περισσότερος κόσμος , που έχει ανάλογες εμπειρίες. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι το μεγάλο μας εθνικό κεφάλαιο. Δίνουν τον εαυτό τους και κάνουν τα πάντα για μας. Η εκτίμηση μου για αυτούς τους ανθρώπους έχει ανέβει ακόμα πολύ ψηλά . Θα μου μείνουν αξέχαστες οι ηρωικές νοσηλεύτριες που εξυπηρετούσαν στο θάλαμο δυο παππούδες άνω των ογδόντα πέντε με ένα σωρό προβλήματα και πάσχιζαν να τους βοηθήσουν.
Και κάτι ακόμα προς τους συμπολίτες μας. Κορωνοιός υπάρχει όπως επισήμως περιγράφεται και υπεύθυνα αντιμετωπίζεται. Τηρούμε τα μέτρα που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Αυτό το κατανοεί η μεγάλη πλειοψηφία . Οι αμφισβητίες και συνομωσιολογούντες δεν είναι ανάγκη να δουν φέρετρα στην γειτονιά τους για να πιστέψουν. Καθαρό μυαλό και λογική αρκούν.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Κοζάνη 01-12-2020
Τζέλλος Γιώργος
Πρώην Δήμαρχος Αιανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας