Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

1990-2020 30 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο Σ.Ε.Α. ΣΕΡΒΙΩΝ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Ο Σύλλογος μας φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και περήφανης προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

            Μια συνάντηση στο Δημαρχείο τον Σεπτέμβριο του 1990 μεταξύ του Γιάννη Βέκιου και των τότε υποψηφίων δημάρχων, Αντώνη Τσιγκόιδα, Βαγγέλη Παπαδημητρίου, Τάσου Σαββίδη και Δημήτρη Ζάκη, ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιφέρειας Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Φυσικά αρκετοί συμπολίτες μας στήριξαν τον σύλλογο με κάθε δυνατό τρόπο, είτε οικονομικά, είτε με την φυσική τους παρουσία σε κάθε δράση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

            Η δράση του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πολυσχιδής, εκτός από τις τακτικές αιμοδοσίες παρουσίασε και πολύπλευρο έργο. Επιγραμματικά:

1.      Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό με σκοπό την συγκέντρωση δωρεών προκειμένου να αγοραστεί ασθενοφόρο για το Κ.Υ. Σερβίων, καθώς το τότε υπάρχον ήταν παλιό και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες τις περιοχής μας. Σε αυτόν τον σκοπό βοήθησε με τις συμβουλές του ο τότε διευθυντής του Κ. Υγείας κ. Α. Λαϊόπουλος. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 4.130.000 δραχμές που τελικά με την προτροπή του κ. Λαϊόπουλου διατέθηκαν για την αγορά βιοχημικού αναλυτή, προκειμένου να γίνονται στο Κ.Υ. Σερβίων όλες οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, καθώς και επιπρόσθετος παραϊατρικός εξοπλισμός.

2.      Καθιέρωσε με την συνεργασία των καθηγητών των δυο λυκείων της πόλης μας διαγωνισμό έκθεσης με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία με χρηματικά έπαθλα, προκειμένου τα παιδιά να ενημερώνονται μέσα από την μάθηση για τα οφέλη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

3.      Συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην Πανελλήνιο Ομοσπονδία Συλλογών Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

4.      Πηρέ την πρωτοβουλία να δημιουργήσει σύνδεσμο Δ. Μακεδονίας με τους τότε συλλόγους της περιφέρειας για την εύρυθμη τους λειτουργία και συνεργασία.

5.      Βοήθησε, με την συνεργασία του γιατρού κ. Π. Καραντάκου στην ενημέρωση των πολίτων της περιοχής μας, διοργανώνατε ενημερωτικές ομιλίες στα χωριά του δήμου μας καθώς και στον όμορο δήμο του Βελβεντού. Σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν και η δημιουργία άλλων συλλογών.

6.      Καθιέρωσε με την συνεργασία όλων των συλλογών της πόλης μας τον πανηγυρικό εορτασμό της πολιούχου της πόλης μας, Αγίας Κυριακής.

7.      Πραγματοποίησε το 2001 με επιτυχία την πανελλήνια εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΟΣΕΑ στην πόλη μας, με σκοπό να γίνει γνωστή σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

8.      Αδελφοποιήθηκε με τους εξής συλλόγους:

                                i.            Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιφέρειας Ιάσμου «Η Ελπίδα» (Ιάσμος Κομοτηνής).

                              ii.            Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» (Μεταμόρφωση Αττικής).

9.      Θέσπισε τον πανελλήνιο ποδηλατικό αγώνα «Γύρος Λίμνης Πολυφύτου» που πραγματοποιείται στην πλησιέστερη Κυριακή της 14ης Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

10.  Βοήθησε στην δημιουργία του ποδηλατικού συλλόγου Σερβίων.

11.  Συμμετείχε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης με αποκριάτικο χορό και συμμετοχή στην καρναβαλική παρέλαση αρμάτων.

12.  Πραγματοποίησε την 24η Αμφικτιονία Συλλογών Εθελοντών Αιμοδοτών καθώς και την 10η Λαμπαδηδρομία.

13.  Συμμετείχε και στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας, θεσπίζοντας μεταξύ των άλλων και εκδήλωση αφιερωμένη στο Αυγουστιάτικο Φεγγάρι.

14.  Ακόμη πραγματοποίησε και φιλανθρωπικό έργο, βοηθώντας ηθικά και υλικά κάποιους συμπολίτες μας σε ανάγκη.

Μεγάλη στήριξη παρείχαν στον σύλλογο μας όλες οι δημοτικές αρχές που υπηρέτησαν τον δήμο μας όλα αυτά τα 30 χρόνια, από την δημιουργία μας έως και σήμερα και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι. Όμως το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι ο κόσμος της περιοχής μας, οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν και στήριξαν τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και ήταν δίπλα μας στην όποια δράση του συλλόγου. Έτσι μπόρεσε ο σύλλογος να πραγματοποιήσει το πολύπλευρο του έργο του.

            Το Δ.Σ. αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει από καρδίας την ευαρέσκειάς του.

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας