Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Δεν πέρασε του Δημάρχου! Αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού για εκμίσθωση του "Τούρκικου Σχολειού" στα Σέρβια

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού  που συνεδρίασε την Τρίτη 03/09/2017 ήταν η πρόταση του Δημάρχου για ενοικίαση σε ιδιώτη του ισογείου του «Τούρκικου ή καμένου Σχολείου». Είχε προηγηθεί συζήτηση στην οικονομική επιτροπή στην οποία ο Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για ενοίκιο  2.000 – 3.000  € τον χρόνο (!!!) Μιλάμε για ένα κτίριο 1600 μ2 με  άδεια χρήσης  για ξενώνα, επιμορφωτικό κέντρο και εκθετήριο τοπικών προϊόντων.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του δήλωσε ότι πρέπει να νοικιαστεί μόνο το ισόγειο γιατί «θα δώσει να φάει ψωμί ο κόσμος, αφού όποιος παράγει θα μπορεί να διαθέτει την παραγωγή του μέσα από το εκθετήριο  πωλητήριο».  Στα ερωτήματα πολλών δημοτικών συμβούλων πως θα γίνει αυτό πρακτικά, δεν έδωσε καμία απάντηση αλλά κατά την προσφιλή του τακτική άλλαζε θέμα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πολυδεύκης Λιάκος παίρνοντας πρώτος τον λόγο ζήτησε να αναβληθεί το θέμα, γιατί στο Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης, του οποίου είναι μέλος, έγινε συζήτηση για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και ο πρόεδρος Φώτης Ζυγούρης  κατέθεσε πρόταση για την αξιοποίηση του «Τούρκικου ή καμένου Σχολείου» για διοργάνωση εικοσαήμερων εκδηλώσεων.
Ο Δήμαρχος, προφανώς  ανενημέρωτος, αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι η κοινωφελής επιχείρηση δεν έχει καμιά δουλειά να ανακατεύεται με το κτίριο και επέμενε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί άμεσα απόφαση.

Στη συνέχεια σφοδρή ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Λαζαριώτη, ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί επιμένει τόσο πολύ στην ενοικίαση του κτιρίου. Έθεσε το ερώτημα  αν ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να νοικιάσει το κτίριο σε κάποιον φίλο του επιχειρηματία. Επίσης δήλωσε ότι η ενοικίαση μόνο του ισογείου ουσιαστικά αχρηστεύει τον επάνω όροφο.
Τέλος, επισήμανε ότι το κτίριο ήδη έχει σοβαρά προβλήματα με τη στέγη και στον πάνω όροφο άρχισαν ήδη να πέφτουν οι σοβάδες από τα βρόχινα νερά, πρότεινε  τέλος, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να κάνουν τεχνική μελέτη για να διαπιστωθεί το κόστος ολοκλήρωσης του κτιρίου ώστε να ζητήσει ο Δήμος χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωσή του.

Ακολούθησε τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί κάθετα με την εισήγηση του Δημάρχου για ενοικίαση σε ιδιώτη ενός εμβληματικού και ιστορικού κτιρίου στην είσοδο των Σερβίων και πρότεινε το κτίριο να αξιοποιείται από το Δήμο. Επίσης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει με ένα ναι ή ένα όχι την πρόταση του Δημάρχου.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, από τους παρόντες

ΝΑΙ ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
(1)          Δισερής Ευθύμιος, (2) Παπαστέργιος Θωμάς, (3) Μαλιούρα Παναγιώτα  (4) Κυριακίδης Θεόδωρος, (5) Ζάκης Δημήτριος.

ΟΧΙ ψήφισαν οι :
(1) Παπαδόπουλος Σταύρος, (2) Χαραλαμπίδης Ευάγγελος, (3) Παπαδόπουλος Μιχάλης, (4) Ζορμπάς Μιλτιάδης, (5) Παπαδημητρίου Ζήνων, (6) Λαζαριώτης Νίκος, (7) Λιάκος Πολυδεύκης, (8) Γεωργακόπουλος Νίκος, (9) Κωνσταντόπουλος Βασίλης, (10) Μπάκανος Γεώργιος, (11) Κουλιός Βασίλειος, (12 )Παναγιωτούλας Γιώργος, (13) Αλεξόπουλος Τάσος, (14) Ιωαννίδου Δέσποινα, (15) Μπρουσιώβας Σωκράτης, και (16) Γκουτζιομήτρος Μιλτιάδης,.






7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτομουν να νοικιασω γκαρσονιερα, αλλα αφου εχει ιδια τιμη με το τουρκικο σχολειο, γιατι οχι?

Ανώνυμος είπε...

Που έδωσε υπόσχεση πάλι ο δήμαρχος για την ενοικίαση του κτιρίου?Πολύ σωστή και ουσιαστική η ερώτησή σας κ.Λαζαριώτη!

Ανώνυμος είπε...

τα πεντε ναι να μην ξαναπερασουν απο τα σερβια. ποτε. και εσυ παπαστεργιο ντροπη σου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΜΑΖΕΨ' ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα υπαρχουν ατομα που ψηφισαν ναι;πανε καλα;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ψηφισαν αυτοι που βαζουν την παραταξιακη πειθαρχεια πανω απο το καλο του τοπου. Οπως και αλλοι εκαναν σε αλλες προκλητικες προτασεις του δημαρχου. Ο κοσμος ομως δεν ξεχνα και οταν αυτος ο ανεκδιηγητος θα φυγει, αυτοι που θα μεινουν πισω απορω πως θα κοιτουν τους συμπολιτες τους στα ματια

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/eidiseis/viral/ayth-thn-anakoinwsh-eksolothreyth-mono-o-gkletsos-tha-thn-eksedide.4883387.html

Αυτήν ανακοίνωση βγήκε απο τον δήμαρχο Στυλίδας τον ηθοποιό. Ο γιατρός εκείνους τους υπολογιστές και κατι λαπτοπ τους βρήκε; το σχολείο που κάηκε ενδιαφέρθηκε κανένας πως κάηκε μια δημοτική περιουσία; κάτι εργαλεία που χάνονται ενδιαφέρεται κανεις που καταλήγουν; ενδιαφέρεται κανένας για ποιο λογο έγινε εκείνη η έκθεση στο τουρκικό σχολείο που ποιος ξέρει ποιος κονομησε;

Το Προφίλ μας