Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Fake news: Ο Σύριζα έπεσε στο λάκκο που έσκαψε

Να παραπονιέται ο πρωθυπουργός (του «η χρεοκοπία είναι παραμύθι με δράκο», και του «προγράμματος Θεσσαλονίκης»), στον Σταύρο Θεοδωράκη, πως η κυβέρνησή του είναι θύμα των fake news, είναι το άκρον άωτον του σουρεαλισμού!
Αφενός όλο το πρόγραμμα, οι υποσχέσεις οι διαβεβαιώσεις, οι διακηρύξεις, οι προεκλογικές ομιλίες, η κομματική αρθρογραφία ήταν ένα τεράστιο fake news που έχει ήδη καταγραφεί στην Ιστορία. Αφετέρου ο αρχηγός του Ποταμιού ήταν το κατ΄ εξοχήν θύμα των κατευθυνόμενων fake news από τα κομματικά έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορούσαν την Ανοιξη του '15 ότι πήγαινε Βρυξέλλες και έκανε επαφές,  για να  υπονομεύσει την περήφανη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη.
Στον αντιπολιτευτικό – ου μην και τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ – τα fake news δεν παραπληροφορούσαν απλώς. Συνδυαστικά,  δημιουργούσαν εκείνο το έκρυθμο τοπίο όπου «θεραπευόταν» η ρητορική του μίσους, και η διαβολή κατά του
συγκεκριμένου αρχηγού (π.χ. κόμμα του Μπόμπολα) με αποτέλεσμα τη δραστική πολιτική του απομείωση και την κομματική του απίσχνανση.    
Να παραπονιέται επίσης ο Πρωθυπουργός του κόμματος με τα διατεταγμένα trolls, που συκοφαντούσαν με fake news και χαρακτήριζαν ως φασίστα, προδότη και πουτανάκι των δανειστών, όποιον δεν αποδεχόταν τις μανιχαϊστικές υπεραπλουστεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί χρέους, ελλείμματος, ΔΝΤ και μνημονίου, είναι διασκεδαστικό. Εδώ ζούσαμε, πολλοί τα υπέστησαν, και όχι μόνο οι επώνυμοι του πολιτικού, κοινωνικού και δημοσιογραφικού χώρου. Κάποιοι δεν είναι αρκετά λήσμονες και αρκετά… χριστιανοί  ώστε να τα διαγράψουν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε τις αυταπάτες του – χωρίς ωστόσο, αυτή η παραδοχή να συνδέεται με την έμπρακτη μεταμέλεια. Μεταμέλεια  θα ήταν  μόνο με μια «συγνώμη», η οποία ακόμη δεν έχει ειπωθεί.  
Τα fake news υπήρχαν και θα υπάρχουν, η ασυνειδησία όλων των μορφών είναι το φυτώριό τους και το διαδίκτυο το θερμοκήπιό τους. Αλλά ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που τα ανήγαγε σε επιστήμη, τα εξειδίκευσε, και τα χρησιμοποίησε ως εργαλείο πολιτικής κυριαρχίας και επίθεσης  προς όποιον δεν υποτασσόταν στη δική του  θεώρηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε το τζίνι από το μπουκάλι
Εν τέλει, φυσικά είχε δίκιο  Θεοδωράκης, ο οποίος στο... παράπονο του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του είναι θύμα των ψευδών ειδήσεων, απάντησε ότι «το τέρας που εσείς εκθρέψατε έχει πλέον αυτονομηθεί»… 
Είναι σχεδόν νομοτέλεια. Όταν οι μαθητευόμενοι μάγοι, παιδιά χωρίς πείρα ζωής, με παραστάσεις κομματικών γραφείων και πέντε διαδηλώσεων «κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης», ανοίξουν το μπουκάλι και απελευθερώσουν το τζίνι, αυτό μεγενθύνεται, γίνεται τέρας και κατασπαράσσει και τους ίδιους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την διάψευση των ελπίδων που επέφερε, με την όχι πετυχημένη κυβερνητική θητεία – ως τώρα  τουλάχιστον – είναι  ευάλωτος πλέον και στα fake news. Τροφοδότησε σε πολιτικό επίπεδο, εκείνη την κοινωνική νοοτροπία, η οποία προτάσσει τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα. Με την συσσωρευμένη απογοήτευση που έχει επικαθήσει επί του κοινωνικού ιστού, η νοοτροπία αυτή θα στραφεί εναντίον του. Θα κατηγορείται και για πράγματα για τα οποία δεν θα φταίει. Ας πρόσεχε...
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας