Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Γυναικείος οργασμός: Τι θέλουν (πραγματικά) οι γυναίκες – Η μεγαλύτερη ανάλυση στο ελληνικό ίντερνετ!

Οι κοινωνικές προσταγές και τα μέσα ενημέρωσης επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο κρίνουμε τον γυναικείο οργασμό. Η έρευνα δείχνει ότι οι προτιμήσεις των γυναικών στο σεξ και οι εμπειρίες τους με τον οργασμό ποικίλλουν ευρέως.
Ο γυναικείος οργασμός απεικονίζεται συχνά ως το κέντρο της σεξουαλικής ικανοποίησης μιας γυναίκας και του απώτερου στόχου στο σεξ. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή μέχρι τη δεκαετία των 20 ή ακόμα και των 30 ετών. Μάλιστα, ο αριθμός των γυναικών που λένε ότι έχουν πάντα τουλάχιστον έναν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ μειώνεται.


Οι κοινωνικές προσδοκίες γύρω από τους οργασμούς των γυναικών μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για τις γυναίκες που δεν τους βιώνουν πάντα. Και όταν συνυπολογίσουμε τις αλλεπάλληλες απεικονίσεις του «τέλειου» σεξ στα μέσα ενημέρωσης, το χάσμα μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας διευρύνεται ακόμη περισσότερο.
Η Léa J. Séguin από το Τμήμα Σεξολογίας του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ του Καναδά εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο «εκπροσωπούνται» οι γυναικείοι οργασμοί στη γενική πορνογραφία.
Σε 50 δημοφιλή βίντεο κλιπ που περιλαμβάνονται στην μελέτη, μόνο το 18,3% των γυναικών αποδείχθηκε ότι έφτασε στον οργασμό και η διέγερση της κλειτορίδας, ή του αιδοίου εμφανίστηκε μόνο στο 25% αυτών.
Ο τρόπος με τον οποίο ο γυναικείος οργασμός απεικονίζεται στην πορνογραφία δεν συσχετίζεται με τα ευρήματα της έρευνας, με την Séguin να γράφει ότι «η πορνογραφία γενικού περιεχομένου προάγει και διαιωνίζει πολλές μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τον γυναικείο οργασμό».
Βάζοντας στην άκρη το στίγμα των κοινωνικών προσδοκιών και του φανταστικού κόσμου της πορνογραφίας, τι μας λέει η επιστημονική έρευνα για τους οργασμούς των γυναικών; Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η κλειτορίδα και, κυρίως, τι θέλουν οι γυναίκες για να ικανοποιηθούν σεξουαλικά;
Ο γυναικείος οργασμός ως αντικείμενο επιστημονικών ερευνών
Μια μελέτη του καθηγητή Osmo Kontula από το Ινστιτούτο Έρευνας Πληθυσμού στην Οικογενειακή Ομοσπονδία στο Ελσίνκι ρώτησε περισσότερες από 8.000 γυναίκες στη Φινλανδία για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες.
Οι περισσότερες από τις γυναίκες κάτω των 35 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν βιώσει τον πρώτο οργασμό τους μέσω αυνανισμού. Για περίπου το 25% εξ αυτών, αυτό συνέβη πριν από την ηλικία των 13 ετών και για το 10% πριν από την ηλικία των 10 ετών.
Αλλά η μέση ηλικία κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή ήταν τα 17 έτη. Οι περισσότερες γυναίκες δεν βίωσαν οργασμό στην πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Μάλιστα, μόνο το 25% των συμμετεχόντων στην έρευνα έφτασε σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας μέσα σε ολόκληρο το πρώτο έτος της σεξουαλικής τους δραστηριότητας.
Για τις υπόλοιπες χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος και εμπειρία στο σεξ για να έχουν οργασμούς, αλλά ακόμα και τότε όχι πάντα.
Ο καθηγητής Kontula διαπίστωσε, ότι:
Μόνο το 6% των γυναικών δήλωσε ότι είχαν πάντοτε έναν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με διείσδυση πέους
Το 40% ότι είχαν «σχεδόν πάντα» οργασμό
Το 16% ότι είχαν οργασμό τις μισές φορές που έκαναν σεξ
Το 38% είχε «σπάνια» οργασμό
Το 14% των γυναικών ηλικίας κάτω των 35 ετών δεν είχε ποτέ οργασμό μέσω της σεξουαλικής επαφής με διείσδυση πέους
Από το 1999, ο αριθμός των γυναικών που βιώνουν «πάντα» ή «σχεδόν πάντα» οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή μειώθηκε από 56% σε 46%.
Ο γυναικείος οργασμός έχει… συνταγή;
Σύμφωνα με τον καθηγητή Kontula «το κλειδί για την επίτευξη πιο συχνών γυναικείων οργασμών βρέθηκε στο νου και στην σχέση (…) Αυτοί οι παράγοντες περιγράφουν το πόσο σημαντικός θεωρείται ο γυναικείος οργασμός για την κάθε γυναίκα, πόσο υψηλή είναι η σεξουαλική της επιθυμία και η αυτοεκτίμηση και πόσο ανοικτή είναι στην σεξουαλική της επικοινωνία με τον σύντροφό της (…) Η σεξουαλική αυτοεκτίμηση περιλαμβάνει το πόσο επιδέξια καλή θεωρεί η γυναίκα τον ίδιο τον εαυτό της στο σεξ. Άλλοι θετικοί παράγοντες της οργασμικής ικανότητας είναι η ικανότητα να εστιάζει σε αυτό που συμβαίνει την ώρα του σεξ, οι αμοιβαία σεξουαλική διέγερση και οι καλή σεξουαλική τεχνική του συντρόφου της».
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, ενώ πάνω από το 50% των γυναικών στις σχέσεις ανέφεραν ότι «συνήθως» βιώνουν οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή, ο αριθμός αυτός ανερχόταν στο 40% για τις γυναίκες εκτός σχέσης.
Ο καθηγητής Kontula υπογραμμίζει τη σημασία της πολυμορφίας μεταξύ των σεξουαλικών εμπειριών και προτιμήσεων των γυναικών: «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης δείχνουν, ότι οι γυναίκες διαφέρουν πολύ η μία από την άλλη ως προς την τάση και την ικανότητά τους να βιώνουν οργασμούς».
Οι πιο συχνά αναφερόμενοι λόγοι που εμπόδισαν τις συμμετέχουσες να επιτύχουν οργασμό ήταν η κόπωση, το άγχος και η δυσκολία συγκέντρωσης την ώρα του σεξ. Ο καθηγητής Kontula επίσης ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες εξορθολογίζουν ολοένα και περισσότερο το σεξ, ως αποτέλεσμα των κοινωνικών προσδοκιών και των απεικονίσεων του σεξ στα μέσα ενημέρωσης.
«Ο υπερβολικός ορθολογισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των οργασμών. Απλά, η σκέψη μειώνει την επιθυμία. Ο γυναικείος οργασμός έρχεται όταν η σκέψη σταματήσει», σχολίασε ο καθηγητής Osmo Kontula.
Ο τρόπος με τον οποίο οι σκέψεις επηρεάζουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση ερευνήθηκε πρόσφατα σε μια έρευνα 926 γυναικών. Η μελέτη αποκάλυψε ότι όταν οι γυναίκες είχαν σκέψεις για «σεξουαλική αποτυχία» ή είχαν «έλλειψη ερωτικών σκέψεων» κατά τη διάρκεια του σεξ, τότε δεν έφταναν σε οργασμό.
Από την άλλη πλευρά, οι ερωτικές σκέψεις είναι γνωστό ότι συμβάλλουν σημαντικά στην σεξουαλική διέγερση. Η δρ. Nan J. Wise από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers στο Newark των ΗΠΑ, διερεύνησε ποιες περιοχές του εγκεφάλου ανταποκρίνονται σε ερωτικές σκέψεις.
Χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία, διαπίστωσε ότι η σκέψη διέγερσης της κλειτορίδας και της θηλής έναντι της πραγματικής αυτο-διέγερσης αυτών των περιοχών επηρέασε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.
Επιπλέον, όταν οι συμμετέχουσες φαντάστηκαν τη διέγερση με έναν δονητή, εμφανίστηκαν περιοχές του εγκεφάλου που «είχαν προηγουμένως αποδειχθεί δραστήριες στη διαδικασία διέγερσης των γεννητικών οργάνων που οδηγούσε στον οργασμό», εξηγεί η δρ. Wise.
Ο νους είναι σαφώς ισχυρός παράγοντας στην σεξουαλική διέγερση - αλλά δεν είναι ο μόνος.
Η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της κλειτορίδας στον γυναικείο οργασμό δεν έχει πάψει ποτέ. Το αν ο γυναικείος οργασμός μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διέγερση του κόλπου χωρίς καμία εμπλοκή της κλειτορίδας βρίσκεται στο επίκεντρο της επιστημονικής συζήτησης.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι, πέρα ​​από τις βιολογικές οδούς και τις ανατομικές λεπτομέρειες, οι γυναίκες ξέρουν πώς η κλειτορίδα παίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπική τους εμπειρία οργασμού.
Μια έρευνα της καθηγήτριας Debby Herbenick από το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ έδειξε, ότι:
Το 36,6% των γυναικών χρειάζεται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας.
Άλλο ένα 36% δεν χρειάζεται κλειτοριδική διέγερση για να φτάσει σε οργασμό, αλλά, αν συμβεί, τότε ενισχύει τον οργασμό.
Το 18,4% των γυναικών δήλωσε ότι η κολπική διείσδυση ήταν επαρκής για να έχει οργασμό.
Η καθηγήτρια Herbenick προχώρησε ένα ακόμη βήμα στην μελέτη της και ζήτησε από τις γυναίκες να περιγράψουν τον τύπο διέγερσης της κλειτορίδας που προτιμούν, ανεξάρτητα από το αν ήταν απαραίτητο για να φτάσουν σε οργασμό ή όχι.
Τα δύο τρίτα των γυναικών προτίμησαν την άμεση διέγερση της κλειτορίδας. Οι συχνές απαντήσεις αφορούσαν την κίνηση πάνω-κάτω, κυκλικά και δεξιά-αριστερά
Περίπου 1 στις 10 γυναίκες προτιμούν μια σταθερή πίεση στην κλειτορίδα τους, ενώ οι περισσότερες προτιμούν μια ελαφρά έως μέτρια επαφή με το αιδοίο τους
Γυναικείος οργασμός: Τι θέλουν οι γυναίκες
Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στον γυναικείο οργασμό. Το πόσο ποικίλες είναι οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών επισημαίνεται περαιτέρω σε μια ξεχωριστή μελέτη του καθηγητή Herbenick. Στο πλαίσιο της έρευνας, έδειξε σε 1.046 γυναίκες και 975 άντρες έναν κατάλογο σεξουαλικών συμπεριφορών και τους ρώτησε αν τις βρήκαν «πολύ ελκυστικές», «κάπως ελκυστικές», «ελάχιστα ελκυστικές», ή « καθόλου ελκυστικές».
Κολπική διείσδυση - 69,9%
Συχνότερες αγκαλιές πριν και μετά το σεξ - 62,8%
Συχνότερα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ - 49,3%
Γλυκά, ρομαντικά λόγια κατά τη διάρκεια του σεξ - 46,6%
Μασάζ πριν από το σεξ - 45,9%
Απαλό σεξ - 45,4%
Να λαμβάνουν στοματικό σεξ - 43,3%
Να δουν μαζί μια ρομαντική ταινία - 41,9%
Να γίνει το δωμάτιο πιο ρομαντικό - 41,3%
Να φορούν σέξι εσώρουχα - 41,2%
Επίσης, η μεγαλύτερη συχνότητα σεξουαλικής επαφής ήταν «πολύ ελκυστική» για το 40,4% των γυναικών.
Δεν υπήρχε καμία κατηγορία που κάποια γυναίκα να την θεωρήσει ως «καθόλου ελκυστική». Για παράδειγμα, παρόλο που η πλειοψηφία των γυναικών (ισχυρίστηκε πως) δεν παρακολουθεί ερωτικά βίντεο, το 11,4% παραδέχτηκε πως το κάνει.
Αν και δεν υπήρχαν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο άνδρες και γυναίκες βαθμολόγησαν πολλές από τις κατηγορίες, ορισμένες συμπεριφορές σαφώς προτιμήθηκαν περισσότερο από τους άντρες παρά από τις γυναίκες. Για παράδειγμα, οι άντρες έδειξαν ότι το πρωκτικό σεξ (διείσδυση, βοηθήματα και δαχτυλική διέγερση) είναι για εκείνους πιο ελκυστικό από ό,τι είναι για τις γυναίκες. Το ίδιο ισχύει για το στοματικό σεξ (τόσο να το κάνουν στην σύντροφό τους, όσο και να το λαμβάνουν από εκείνη), για το στριπτίζ και για το να παρακολουθεί ο ένας τον άλλο να αυνανίζεται.
Μπορεί να είναι προφανές, αλλά κάθε έρευνα για την σεξουαλική συμπεριφορά και την σεξουαλική ικανοποίηση, αναδεικνύει το ζήτημα της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων.
Είτε πρόκειται για σεξουαλικές επιθυμίες, προτιμήσεις ή προβλήματα, οι γυναίκες που μιλούν ανοιχτά με τον σύντροφό τους, αναφέρουν περισσότερους οργασμούς και είναι λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι η σεξουαλική τους επιθυμία είναι χαμηλή.
Το σεξ συνδέεται στενά με την ευτυχία. Το να είστε άνετες με τις προσωπικές σεξουαλικές σας προτιμήσεις και να έχετε έναν σύντροφο να τις μοιράζεστε είναι βασικά συστατικά στην… συνταγή για σεξουαλική ικανοποίηση.
Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας