Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πρεμιέρα απόψε για την παράσταση Καντίντ ή η αισιοδοξία

Πρεμιέρα απόψε Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης για την παράσταση Καντίντ ή η αισιοδοξία του Βολταίρου σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ. Στην πρεμιέρα θα παραστούν η πρόεδρος του Θεάτρου ΠΟΡΤΑ Ξένια Καλογεροπούλου και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και συνεργάτες του Θεάτρου.

Το κείμενο του Βολταίρου γράφεται στα 1759, την εποχή που ο Διαφωτισμός άρχιζε πλέον με πολύ πιο σίγουρα βήματα να καθορίζει το πνευματικό και κοινωνικό πλαίσιο του ευρωπαϊκού χώρου και να διαφαίνονται με σαφήνεια οι επιρροές του στις μεταβολές του πολιτικού κλίματος, οι οποίες θα γιγαντώνονταν σε θύελλες που θα συντάρασσαν τον δυτικό κόσμο, μέσα από  την Αμερικανική, τη Γαλλική και αργότερα την Ελληνική Επανάσταση. Ένα έργο με ανελέητο χιούμορ, καταιγιστική δράση και συναρπαστική αφήγηση που στηλιτεύει σε βάθος όλα τα κακώς κείμενα της εξουσίας, των προκαταλήψεων, του φανατισμού, της θρησκοληψίας, του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Οι παραστάσεις στην πόλη μας θα συνεχιστούν έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017 , τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης. Η παράσταση θα συνεχίσει τη διαδρομή της στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ όπου θα παίζεται από τις 8 Δεκεμβρίου 2017.

ΚΑΝΤΙΝΤ Ή Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
του Βολταίρου
Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το Θέατρο ΠΟΡΤΑ
Έναρξη: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή έως 3 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης
Εισιτήρια: 10€, Φοιτητικό, μαθητικό, πολυτέκνων: 7€, Ανέργων: 5€, Ελεύθερη είσοδος για ΑΜΕΑ, ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2461024062

Απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Φλατσούσης
Β' Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης
Παίζουν: Μιχάλης Συριόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Μάνος Γαλανής, Παντελής Βασιλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Βασίλης Κουλακιώτης, Δημήτρης Φουρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας