Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Ο δήμαρχος έχει χάσει τον έλεγχο του δήμου και με τις δηλώσεις του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες (ηχητικό)

του Β. Κωνσταντόπουλου

Δεν θα ακολουθήσουμε τον δήμαρχο στον κατήφορο των εμπρηστικών και απαράδεκτων δηλώσεων στις οποίες προβαίνει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.
Είναι γεγονός όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι ο δήμαρχος έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο της λειτουργίας του δήμου. Ένα από τα αποτελέσματα, και όχι το μοναδικό, είναι και η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κτίρια και εγκαταστάσεις του δήμου, λόγω μεγάλης οφειλής προς την ΔΕΗ.
Μπορούσε να αποτρέψει τις διακοπές αυτές, αν μας είχε ακούσει και είχε ακολουθήσει τις επανειλημμένες και επαναλαμβανόμενες προτροπές και εισηγήσεις που του κάναμε και:
-          Είχε φροντίσει έγκαιρα να επισκεφτεί την ΔΕΗ και να κάνει την σχετική ρύθμιση      
-          Αν είχε καταβάλλει έγκαιρα στην ΔΕΗ το ποσό των 50.000 ευρώ περίπου, που με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε για τον σκοπό αυτό.
Μπορούσε να είχε εξοφλήσει εξ ολοκλήρου τις οφειλές προς την ΔΕΗ και την ΔΙΑΔΥΜΑ, αν είχε φροντίσει να βεβαιώσει και να εισπράξει τα έσοδα από την ύδρευση και την αποχέτευση των  ετών 2015, 2016, 2017, συνολικού ύψους τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ.
Επιπλέον αν είχε ακολουθήσει τις εισηγήσεις που του κάναμε τους  εδώ και ένα χρόνο, να εγγράψει στον προϋπολογισμό του δήμου τις οφειλές προς την ΔΕΗ  και την ΔΙΑΔΥΜΑ, και ακολούθως ζητούσε από το Υπ. Εσωτερικών χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών που τρέχει εδώ και δύο χρόνια περίπου, θα είχε εξοφλήσει όχι μόνο την ΔΕΗ και την ΔΙΑΔΥΜΑ, αλλά και σημαντικό μέρος των οφειλών  του δήμου.
Είναι απλό ταυτόχρονα όμως και τραγικό για τον τόπο μας.
Ο δήμαρχος είναι απών από τον δήμο και δεν ασκεί τα καθήκοντά του. Με την συμπεριφορά του αυτή ως ο κορυφαίος  θεσμικός παράγοντας του τόπου μας, βλάπτει τα συμφέροντα του δήμου.
Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά αυτά που είπα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και δημοσιοποίησα με δηλώσεις  στα ΜΜΕ.
Ο δήμαρχος την μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας, είναι να παραιτηθεί ζητώντας ταυτόχρονα και τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και να πάμε σε εκλογές.
Ίσως με τον τρόπο αυτό μπορέσουμε κάτι να περισώσουμε.
Όσον αφορά τις καταγγελίες του δημάρχου για τα ταξίδια (ντουρντούκια)  του πρώην δημάρχου στο εξωτερικό με κουστωδία, επρόκειτο για ένα ταξίδι σε προάστιο του Λονδίνου (Lewishaim), στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου  ευρωπαϊκού προγράμματος Interegg, πρόγραμμα από το οποίο ο δήμος είχε όφελος, η δε κουστωδία ήταν ένας σύμβουλος με μεταπτυχιακό στο Imperial College του Λονδίνου και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Είναι προφανές,  ο δήμαρχος με τις δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να αποπροσανατολίσει  τους πολίτες από τα έντονα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά από την λειτουργία του δήμου, μη λογαριάζοντας ότι με τις δηλώσεις του αυτές προσβάλλει φορείς και άτομα. Βρίσκεται σε σύγχυση και έχει χάσει κάθε έλεγχο.
Είναι υπεύθυνος των λόγων του και των πράξεών του και θα υποστεί τις συνέπειες τις συνέπειες των λαθών του, των παραλείψεών του και των πράξεών του.

. .
Πηγή ηχητικού αποσπάσματος: δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την μελέτη εταιρείας πολιτικών Μηχανικών και τον περιβόητο φάκελο που χάθηκε 3 φορές θα μας εξηγήσεις τι έγινε επί τον ημερών σου?

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωνσταντόπουλε η άποψή σας για την ανισσομέρεια στα δημοτικά τέλη (φωτισμού και καθαριότητας) που καταβάλουν ανά τ.μ. οι δημότες των οικισμών του Βελβεντού και των Σερβίων; Εδώ και 7 χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

10,26 πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό που αναφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

κάποια απάντηση κ. Κωνσταντόπουλε και στο άλλο σχόλιο-ερώτημα (1.08);

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς 1.08.
Δεν πρέπει όλοι οι οικισμοί να έχουν ίδια τιμολόγια ηλεκτροφωτισμού, γιατί είναι και διαφορετικές οι ανάγκες.
Για παράδειγμα στα Σέρβια ο δημοτικός φωτισμός είναι ισχυρός ιδιαίτερα μετά την ανάπλαση. Προσθέστε και τους προβολείς των Σταδίων που δικαιωματικά είναι ανοιχτοί μέχρι αργά το βράδυ γιατί αθλείται κόσμος, και συγκρίνετέ το με τις ανάγκες ενός μικρού χωριού (π.χ Ελάτη).
Επομένως πρέπει να υπάρξει μια μελέτη που να υπολογίζει αν είναι δυνατόν ανά οικισμό τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού και με βάση αυτό να προκύπτει η τιμολόγηση για τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες υπηρεσίες.
Αυτό όμως αγαπητέ μου, θέλει δουλειά πολλή, όπως λέει και ο ποιητής(0δ. Ελύτης, Άξιον Εστί) και αυτοί που μας διοικούν δεν μπορούν.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που η λάσπη είναι μπετόν και αναφέρομαι στην υπόθεση τεχνικής μελέτης από γραφείο τεχνικών της Κοζάνης για την οποία το γραφείο δεν πληρώθηκε ποτέ η απάντηση σας ήταν πως χάθηκε ο φάκελος και δεν γνωρίζετε και υπάρχει και δικαστική απόφαση καταδικαστική για τον Δήμο Σερβίων άμα πάλι δεν γνωρίζετε τότε να σηκώσω και την απόφαση, γιατί έτσι πληρώνατε στα 3,5 χρόνια, ας είναι καλά η σημερινή αρχή που θα πληρώσουνε μέχρι το τέλος του έτους.

Ανώνυμος είπε...

την ανισομέρεια όμως των τελών μεταξύ των οικισμών Βελβεντού και Σερβίων και κατά τη δική σου θητεία ως Δήμαρχος κ. Κωνσταντόπουλε το παρακάμπτετε

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος




Β.Κωνσταντόπουλος

Προς 5.36
Γίνε πιο συγκεκριμένος, σε ποιά τεχνική μελέτη αναφέρεσαι; Επί των ημερών μου δεν υπήρξε τέτοια δικαστική απόφαση, καταδικαστική για τον δήμο. Πάντως για να μην πληρώσω σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλημα στην νομιμότητα της δαπάνης (κατάτμηση, υπέρβαση ορίου ανάθεσης, κλπ).

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς 8.03

Μα αυτό ακριβώς λέω. Ότι δεν πρέπει τα ανταποδοτικά ηλεκτροφωτισμού να είναι ίδια σε όλους τους οικισμούς, αλλά να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανώνυμος είπε...

εντάξει κ. Κωνσταντόπουλε. Το κατάλαβα. Δεν θέλετε ν' απαντήσετε γιατί επί θητείας σας υπήρχε η σημαντική ανισομέρεια των τελών (δια της ΔΕΗ) μεταξύ των δυο οικισμών με μεγαλύτερη κατά 30% επιβάρυνση των κατοίκων του Βελβεντού, έναντι των κατοίκων των Σερβίων

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς 1.01.
Απάντησα με σαφήνεια. Πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με τα έξοδα. Επί δικής μου θητείας εκτός του Λιβαδερού που τα αυξήσαμε λίγο, τα άλλα τα αφήσαμε αμετάβλητα όπως υπήρχαν στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν.

Το Προφίλ μας