Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Κοζάνης: Καταγγελία για τη δικαστική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα - Όχι στα πυρηνικά

Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση - παρέμβαση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (ΕΚΚ) σχετικά με τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου του ΕΚΚ για την αναγνώριση και τον αποκλεισμό αντιπροσώπων.
Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης συζήτησε και έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν η «Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ» και ο «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολούμενων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», αποφασίζοντας να αναστείλει την ισχύ και την εκτέλεση των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου του ΕΚΚ, που απέκλεισε τους αντιπροσώπους φέτος τον Απρίλη.
Θυμίζουμε ότι τότε, ΔΑΚΕ «επίσημη», ΔΑΚΕ «ανεξάρτητη» και ΠΑΣΚΕ είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τις καρέκλες στο ΕΚΚ, ετοιμάζοντας ένα συνέδριο όπου το 30% περίπου των αντιπροσώπων προέρχονταν από σωματεία και παραρτήματα «μαϊμού». Ως αποτέλεσμα του μεταξύ τους πολέμου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ δεν έγινε δεκτή η εγγραφή τριών νέων σωματείων και δεν νομιμοποιήθηκαν οι αντιπρόσωποι των σωματείων - μελών που παρουσίασαν ξαφνική και εξωπραγματική αύξηση ψηφισάντων. Στη συνέχεια, αφού τα βρήκαν μεταξύ τους, επιχείρησαν μέσα στο συνέδριο να αλλάξουν την απόφαση του ΔΣ. Προσπάθεια που απέτρεψε το σώμα του συνεδρίου, με αποτέλεσμα με συντριπτική πλειοψηφία να αποκλειστεί ο «στρατός» των 66 επιπλέον αντιπροσώπων.
Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με την απόφαση που εξέδωσε στις 11/10, «αναστέλλει την ισχύ και την εκτέλεση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, την απόφαση της ΓΣ περί αρχαιρεσιών και τα αποτελέσματά τους, την απόφαση του ΔΣ περί συγκρότησης σε σώμα και κάθε άλλη πράξη ή απόφαση που απορρέει από τις παραπάνω αποφάσεις ή στηρίζεται αμέσως ή εμμέσως σε αυτές μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από την συζήτηση της κύριας αγωγής».
Η απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου βάζει βόμβα όχι μόνο στο ΕΚΚ, αλλά συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δηλαδή η δικαστική απόφαση ισχυρίζεται ότι τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στον έλεγχο και στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, αλλά ότι τέτοια αρμοδιότητα έχουν μόνο τα δικαστήρια.
Εμείς οι συνταξιούχοι, καλούμε  τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας, να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλον αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων, που έχουν στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.
Αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για σωματεία που οργανώνουν μαζικές συλλογικές διαδικασίες όπου οι εργαζόμενοι λένε τη γνώμη τους, συμμετέχουν στις αποφάσεις, επιλέγουν τις μορφές πάλης, βρίσκουν τρόπους για την άμεση ζωντανή και ενεργή συμμετοχή των μελών τους ώστε να κατανοούν από την ίδια τους την πείρα στην ταξική πάλη τις αιτίες των προβλημάτων στη ζωή τους, να αναγνωρίζουν τον πραγματικό αντίπαλο. Να νιώθουν ότι είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας για την υπεράσπιση της ζωής τους, την άνοδο των αγώνων και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, ότι βάζουν και το δικό τους λιθαράκι και δεν αναθέτουν σε κάποιους άλλους να βρουν εργολαβικά τη λύση.
 Γι’ αυτό εμείς είμαστε με όσους από τα παιδιά μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα, εργάζονται 4ωρα και ευέλικτα ή σχολάνε ακανόνιστα και μετά τη λήξη του ωραρίου τους, δουλεύουν συνεχώς κάτω από δύσκολες συνθήκες και εντατικοποίηση, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη, που ζουν με το άγχος της ανανέωσης της σύμβασής τους ή της δοκιμαστικής περιόδου, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές των προϊσταμένων.
Την ανατροπή δεν θα την κάνουν αυτοί που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους, θα την κάνουν οι φτωχοί οι καταπιεσμένοι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο και τους τον κλέβουν.
Κανένας μόνος του. Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!



Όχι στα πυρηνικά - Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας. Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια - πολέμους – προσφυγιά.
Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟικής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.
Ήδη, η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δίνει "γην και ύδωρ" στα "γεράκια" των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.
§  Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο.
§  Ανανέωσε την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.
§  Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και υπέγραψε με τις ΗΠΑ τώρα τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών.
§  Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16.
Από τη μια καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή -πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!
Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι κίνδυνος-θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.
ΣΤΟΠ στα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί. Να τους εμποδίσουμε. Μπορούμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας