Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Οι εμποροπανηγύρεις Σερβίων και Κοζάνης

Του Β. Κωνσταντόπουλου
Με αφορμή τις δηλώσεις της αρμόδιας αντιδημάρχου Κοζάνης για την εμποροπανήγυρη της Κοζάνης και τις ενστάσεις από πλευράς του δήμου Σερβίων-Βελβεντού για τον χρόνο διενέργειας, έχω να επισημάνω τα εξής:

1. Πολύ σωστή η τοποθέτηση της αντιδημάρχου ότι η εμποροπανήγυρη Κοζάνης διενεργείται την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου, όμως τα τελευταία χρόνια η εμποροπανήγυρη Κοζάνης ξεκινάει από το Σάββατο με συνέπεια να συμπίπτει δύο μέρες με την εμποροπανήγυρη Σερβίων, με τα γνωστά αποτελέσματα της υποβάθμισής του και της οικονομικής ζημιάς τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τα έσοδα του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

2. Σε κάθε περίπτωση οι δύο εμποροπανηγύρεις δεν πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά και είναι ευθύνη των δύο δημοτικών αρχών να συνεννοηθούν και να βρεθεί μια λύση ώστε οι εμποροπανηγύρεις να μην συμπίπτουν.
Με καλή πρόθεση και συνεννόηση μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

3. Για την ενημέρωση όλων αναφέρω την νομοθεσία με βάση την οποία καθιερώθηκε η εμποροπανήγυρη Σερβίων.
  • Η ίδρυσή της έγινε με Βασιλικό Διάταγμα του 1925, το οποίο δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε σε ηλεκτρονική μορφή στα γενικά αρχεία του κράτους.
  • Με Βασιλικό Διάταγμα  στις 12-10-1939 καθορίζεται ως ημέρα της εμποροπανήγυρης η 30η  Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.
  • Με νέο Βασιλικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 328/14-10-1940, καταργείται το Βασιλικό Διάταγμα του 1939, και ορίζεται ως περίοδος διενέργειας της εμποροπανήγυρης «το πρώτο Σάββατο μετά την 25ην Σεπτεμβρίου εκάστου έτους και διαρκεί επί τριήμερον».
  • Εξ όσων γνωρίζω το  Β.Δ 328/14-10-1939 είναι  ακόμη σε ισχύ και δεν έχει καταργηθεί με νεότερο νόμο.

4. Άρα η εμποροπανήγυρη Σερβίων με διάρκεια τρεις μέρες ξεκινάει  το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου και της Κοζάνης την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου με διάρκεια μια μέρα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις μνήμες που έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, η οποία λέει ότι οι έμποροι έλυναν τις παράγκες στα Σέρβια την Δευτέρα και μεταφέρονταν στην Κοζάνη.
Οι δύο εμποροπανηγύρεις είχαν καταστεί έθιμο για τις δύο πόλεις και σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης και ανταγωνισμού.

5. Από το ημερολόγιο προκύπτει ότι εφ’ όσον τηρηθούν οι ημερομηνίες των νόμων αλλά και του εθίμου τότε οι δύο εμποροπανηγύρεις δεν συμπίπτουν ποτέ.

Άρα έγκειται στην ευθύνη των δύο δημοτικών αρχών να βρουν μια λύση που να ενώνει τις δύο πόλεις, όπως η ιστορία μας διδάσκει.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως άφησαν οι Σιούρδοι έμποροι, να γίνεται το πανηγύρι τόσες μέρες στην Κοζάνη?..και να μη περνά η πελατεία από τα μαγαζιά τους??..

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλε πως φαίνετε πως είσαι ξένος στην πόλη των Σερβίων. Άσε να μιλήσουν οι Σερβιώτες για το πότε είναι καθιερωμένη να γίνετε η εμποροπανήγυρης των Σερβίων και μην γράφεις ανακρίβειες. Το Βασιλικό διάταγμα υπάρχει στην σελίδα των ΦΕΚ στο διαδίκτυο, ψάξε λιγάκι και μην κάνεις πάλι σαν την περίπτωση των Μηχανικών που σε είχε πειράξει η μυωπία όπως έλεγες. Πρώτον εσύ ο ίδιο το λες ότι δεν μπορείτε να βρείτε αντίγραφο το αρχείου άρα τα λόγια σου είναι του αέρα. Το αντίγραφο υπάρχει και ορίζει ως ημέρα έναρξης της εμποροπανήγυρης των Σερβίων την τελευταία Πέμπτη του Σεπτεμβρίου. Συνεπώς τέσσερις είναι οι επίσημες ημέρες και από ότι γνωρίζουμε εμείς οι Σερβιώτες το πανήγυρη ξεκινούσε και μια μέρα νωρίτερα την Τετάρτη, αλλά τα γύρο χωριά κατεβαίνανε το Σάββατο …. Δεύτερον τι θα πει να τα βρούνε οι δύο Δήμοι? Το πανηγύρι στην Κοζάνη είναι παράνομο λόγο το ότι δεν υπάρχει νόμος που το καθιερώνει και δεν φτάνει αυτό η Κοζάνη θέλει να μπει και σφήνα στο πανήγυρη των Σερβίων. Διαμαρτύρεται ο Δήμος Σερβίων δεν έχουνε έσοδα, ο Θεσμός την Εμποροπανήγυρης υπάρχει από την εποχή της Τουρκοκρατίας τότε που η Κοζάνη ήταν ανύπαρκτη, ο κατάλληλος χώρος στο γήπεδο υπάρχει και μάλιστα είναι διαμορφωμένος άσχετα που εδώ και πόσα χρόνια δεν έριξε κανένας σας δεκάρα να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις μόνο αρμέγετε, υπάρχει και η κατάλληλη νομοθεσία που το θωρακίζει νομικά στις εκάστοτε σφήνες της Κοζάνης. Βάλτετα όλα κάτω και οργανώστε πανηγύρια και έσοδα στον Δήμο, αλλά βλέπετε και εσύ και ο γιατρός είστε ξένοι με τον τόπο δεν ζείτε στα Σέρβια στην Κοζάνη ζείτε εκεί έχετε τις παρέες σας και φυσικά με κανένα δεν θέλετε να συγκρουστείτε.

Κ.Λ είπε...

Το αναφέρει πολύ σωστά ο κ. Λαιόπουλος στό σχόλιο της κ. Αντιδημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 6.01 τα ίδια λέει και ο Κωνσταντόπουλος. Βγάλε τα κομματικά σου γυαλιά και διάβασε καλά τι λέει.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλε οταν θαρθεις να μείνεις μόνιμα στα Σέρβια τότε και μόνο τότε μπορεί να σε στηρίξω.Εσύ ελεγες προεκλογικά οτι σε περίπτωση που εκλεγω θεωρώ αυτονόητο να μένω στα Σέρβια. Έγινες Δήμαρχος ήρθες; Αρα ουτε τα αυτονόητα δεν κάνεις πράξη.Ασε λοιπόν εμάς πού μένουμε στον τόπο μας να μιλάμε για τον τόπο μας.Φτάνει πια το κουτοχορτο αλλού αυτά.Όπως δεν πιστεύουμε τον Κοσματοπουλο πλεον έτσι δεν πιστεύουμε και σένα.Ο τόπος μας χρειάζεται νέο αίμα με όρεξη για προσφορά.Εσάς τους δυό σας είδαμε. Να σας ξαναδουμε δεν γίνεται,τέλος τα μονοπώλια.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Αγαπητέ 6.01

Ηρέμησε και μην γράφεις με μίσος. Ξέρω πότε γίνεται η εμποροπανήγυρη και πόσο διαρκεί, άλλωστε
4 χρόνια είχα την ευθύνη της διοργάνωσής του.

Το ισχύον Βασιλικό Διάταγμα για την δική μας εμποροπανήγυρη είναι αυτό που αναφέρω στην ανάρτησή μου, το 328/14-10-1940, το οποίο βέβαια έχω στην διάθεσή μου και αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω να το διαβάσεις. Όπως θα παρατήρησες αναφέρω επί λέξη ( τα πλάγια έντονα μαύρα γράμματα), αυτά που υπάρχουν στο Βασιλικό Διάταγμα.
Εξ όσων εγώ γνωρίζω δεν υπάρχει άλλος νόμος που να ακυρώνει το Β.Δ. 328/14-10-1940, εάν εσύ βρεις κάτι σε παρακαλώ να μου το κοινοποιήσεις και βέβαια θα ζητήσω δημόσια συγνώμη.
Τώρα το γεγονός ότι η εμποροπανήγυρη ξεκινάει από την Πέμπτη, μπορεί να έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων, η οποία όμως πιθανώς δεν έχει πάρει ΦΕΚ και γι αυτό δεν βρίσκουμε στοιχεία.
Ούτως ή άλλως πάντως έστω και κατ' έθιμο η εμποροπανήγυρη Σερβίων ξεκινάει την Πέμπτη δύο μέρες πριν από αυτό που ορίζει ο νόμος και κανονικά τελειώνει την Δευτέρα και όχι την Κυριακή, όμως αυτό δεν ενοχλεί κανέναν.

Θέλω επίσης να σου θυμίσω ότι η εμποροπανήγυρη Σερβίων δεν απευθύνονταν ούτε απευθύνεται στους κατοίκους μόνον των Σερβίων αλλά αφορά την περιοχή ολόκληρη, αυτήν που παλιά εμείς οι μεγαλύτεροι ονομάζαμε επαρχία Σερβίων.
Για μας από τα χωριά ίσως ο νιάημερος Σερβίων να είχε (και να έχει) μεγαλύτερη αξία από τους γηγενείς Σερβιώτες, γιατί εμείς για να έρθουμε εκείνα τα χρόνια στον νιάημερο, περπατούσαμε πάνω από 1,5-2 ώρες.

Αντιπαρέρχομαι του υβρεολόγιό σου.

Όμως μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν ασκείς κριτική στον δήμαρχο γιατί με όπλα τον νόμο, που όπως ανέφερα είναι υπέρ μας, έπρεπε να φροντίσει να συζητήσει έγκαιρα με την Κοζάνη για να μην ξεκινήσει το πανηγύρι τους νωρίτερα. Δεν το έκανε. Αντί λοιπόν να ασκείς κριτική σ’ αυτόν, βρίζεις εμένα. Έχει καλώς, ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του.
Ίσως γιατί είσαι ένας από αυτούς που τον έφερε, τον στήριξε, τον έβγαλε και τώρα πως να το καταπιείς.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος6 Οκτωβρίου 2017 - 6:50 μ.μ.

Τρέλα πουλάς πως λέμε τα ίδια και σε τελική παππάς στην πόλη η παππαδιά ομολογεί στο χωριό ? Ας σοβαρευτούμε λιγάκι άμα δεν γνωρίζετε από αναζήτηση στην κρατική σελίδα των ΦΕΚ να μας το πείτε να ξέρουμε. Ξεστραβωνόσουν και δες το Βασιλικό διάταγμα και άσε τις αερολογίες. Όλοι οι Σερβιώτες πρέπει να ανάψουνε ένα κεράκι στην μνήμη του τότε Σερβιώτη Δημάρχου Αντώνη Τσιγκόιδα ο οποίος έστησε όλες αυτές τις ελάχιστες υποδομές της εμποροπανήγυρης. Όσοι δήμαρχοι περάσανε μετά τον Αντώνη το μόνο που κάνανε ήταν να εισπράττουμε τα ενοίκια. Τίποτα δεν μπορέσανε να κάνουνε για να βελτιώσουν τις συνθήκες και μιλάνε από πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωνσταντόπουλε κάνετε ένα μεγάλο λάθος στα γραφόμενα μου αναφέρομαι και στους δύο στο τέλος τονίζοντας ότι κανείς από όσους περάσανε από το θεσμό του Δημάρχου δεν καταβάλανε την ελάχιστη προσπάθεια να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης. Επιπλέον επί των ημερών σας τα ίδια συζητούσαμε γιατί δεν ασκήσατε με την σειρά σας τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου έτσι ώστε να σταματήσετε το παράνομο πανηγύρι της Κοζάνης που μέχρι και την ονομασία έχουνε κλέψει, ωστόσο ζητάτε τώρα κατόπιν εορτής (ξένοι και οι δύο με τα Σέρβια) να ασκήσει το δικαίωμα του νόμου ο Κοσμαδόπουλος, αστεία πράγματα. Λέτε πως εκφράζομαι με ‘’μίσος’’ προς εσάς, τώρα από την θέση της αντιπολίτευσης περισσότερες ώρες σας βλέπουμε στα Σέρβια παρά όταν ήσασταν Δήμαρχος αυτό σας λέει κάτι? Τέλος δεν σέβεστε για άλλη μια φορά το εκλογικό αποτέλεσμα της πλειοψηφίας των πολιτών του διευρυμένου δήμου Σερβίων Βελβεντού οι οποίο επέλεξαν τον Κοσμαδόπουλο να είναι δήμαρχος για τα επόμενα 5 χρόνια, δεν αναρωτηθήκατε ακόμα και τώρα που γράφετε γιατί ο κόσμος επέλεξε να είστε στην αντιπολίτευση? Σταματήστε να μας υποτιμάτε δεν σας κάνει καλό στην πολιτική σας εικόνα και επιπλέον κόσμος μόνο ξέρει τι θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές. Εύχομαι ο διαχειριστής να δημοσίευση την απάντηση μου και να μην υποστεί λογοκρισία. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Πάτε καλά; για ποιο λογο η Κοζάνη να μας κανει χαρη; ας κάνουμε φοβερό πανηγυρι και να έρχονται όλοι σε εμας. Θα μας δώσει λογαριασμό ποτε θα κανουν αυτοινπαζαρι; τους υποχρεώνει κάποιος νόμος;βέβαια ποιος θα ασχοληθεί είναι το θέμα. Ο γιατρός; ο Κυριακίδης; οι υπάλληλοι;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωνσταντόπουλε επειδή σε ξέρω πολύ καλά απο τα σχολικά τα χρόνια είναι σημαντικό για μένα αλλά και να διαβάσουν οι συνδημότες μου την αλήθεια.Λέω λοιπόν οτι πράγματι τότε ο κόσμος περπατούσε 2 και 3 ώρες ναρθει στο πανηγύρι αλλά όχι εσύ γιατί δεν ηταν του χαρακτήρα σου.Μετά το Γυμνάσιο ποτέ δεν ήρθες στα Σέρβια παρα μόνο σαν υποψήφιος βουλευτής και σαν σύμβουλος. Και ρωτώ έτσι σχετίζεται κάποιος με τον τόπο που αγαπά και νοιάζεται; Φυσικά όχι,εκτός και αν πέρα απο το αυτονόητο απορρίπτεις και το φυσιολογικό.Αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς 2.32

Πολύ σωστά. Εγώ δεν ερχόμουνα με τα πόδια στο πανηγύρι. Έπαιρνα την αυτοκινητάρα μου. Ξεχνάς επίσης ένα βασικό. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Τριγωνικό. Δεν είμαι γεννημένος στα Σέρβια, είμαι όμως άνθρωπος της περιοχής. Σήμερα ο δήμος είναι ενιαίος και περιλαμβάνει όλη την πρώην επαρχία Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 6-10-2017, 6.50

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σημειώσω ότι εκφράσεις του τύπου « ξεστραβωνόσουν» δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο. Εμείς που έχουμε το θάρρος να εκφραζόμαστε δημόσια, πρέπει να προάγουμε τον διάλογο και όχι να τον καταρρακώνουμε, γιατί εκτός των άλλων οι συνομιλίες μας λειτουργούν και εκπαιδευτικά για τους πολίτες που τα διαβάζουν.

Για τον χρόνο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης απάντησα στην προηγούμενη απάντησή μου και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Επειδή έχω στα χέρια μου το Β.Δ. 328, επαναλαμβάνω ότι και το έχω διαβάσει και κατά λέξη μετέφερα αυτά που λέει, αλλά αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω.

Είναι αλήθεια ότι εμείς δεν προλάβαμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο του πανηγυριού. Δώσαμε προτεραιότητα στα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία εντάξαμε και υλοποιήσαμε στα Σέρβια αλλά και σε όλο τον δήμο (Κλειστό Στάδιο, ενεργειακές αναβαθμίσεις Γυμνασίου, Λυκείου, δημαρχείου, αναπλάσεις, διατηρητέο Ράπτη, Πολιτιστικό Κέντρο κ.α). Ελπίζω αυτά να τα βλέπεις.

Εγώ προσωπικά αλλά και η παράταξή μας τιμούμε την προσφορά όλων των δημάρχων που πέρασαν από τον πρώην δήμο Σερβίων αλλά και από τους δήμους που συνενώθηκαν. Ο καθένας ανάλογα με το μέγεθος του δήμου του, τις προσωπικές του δυνάμεις, αλλά και τις πολιτικές συγκυρίες πρόσφερε αυτό που μπορούσε στον τόπο του.

Ιδιαίτερα για μένα, επειδή αναφέρθηκες στον αείμνηστο Τσιγκόϊδα, θέλω να σε πληροφορήσω ότι ήμουνα υποψήφιος δύο φορές μαζί του, το 1998 όταν κατατάχθηκα 4ος σε σταυροδοσία και το 2002, όταν κατατάχθηκα 1ος και ήμουνα ο μοναδικός του δημοτικός σύμβουλος. Και τις δύο φορές χάσαμε τις εκλογές. Έτσι εκτίμησε ο λαός, είναι σεβαστό. Τίμησα τον Τσιγκόϊδα όταν ήταν στην ζωή έμπρακτα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 6-10-2017, 6.50

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σημειώσω ότι εκφράσεις του τύπου « ξεστραβωνόσουν» δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο. Εμείς που έχουμε το θάρρος να εκφραζόμαστε δημόσια, πρέπει να προάγουμε τον διάλογο και όχι να τον καταρρακώνουμε, γιατί εκτός των άλλων οι συνομιλίες μας λειτουργούν και εκπαιδευτικά για τους πολίτες που τα διαβάζουν.

Για τον χρόνο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης απάντησα στην προηγούμενη απάντησή μου και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Επειδή έχω στα χέρια μου το Β.Δ. 328, επαναλαμβάνω ότι και το έχω διαβάσει και κατά λέξη μετέφερα αυτά που λέει, αλλά αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω.

Είναι αλήθεια ότι εμείς δεν προλάβαμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο του πανηγυριού. Δώσαμε προτεραιότητα στα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία εντάξαμε και υλοποιήσαμε στα Σέρβια αλλά και σε όλο τον δήμο (Κλειστό Στάδιο, ενεργειακές αναβαθμίσεις Γυμνασίου, Λυκείου, δημαρχείου, αναπλάσεις, διατηρητέο Ράπτη, Πολιτιστικό Κέντρο κ.α). Ελπίζω αυτά να τα βλέπεις.

Εγώ προσωπικά αλλά και η παράταξή μας τιμούμε την προσφορά όλων των δημάρχων που πέρασαν από τον πρώην δήμο Σερβίων αλλά και από τους δήμους που συνενώθηκαν. Ο καθένας ανάλογα με το μέγεθος του δήμου του, τις προσωπικές του δυνάμεις, αλλά και τις πολιτικές συγκυρίες πρόσφερε αυτό που μπορούσε στον τόπο του.

Ιδιαίτερα για μένα, επειδή αναφέρθηκες στον αείμνηστο Τσιγκόϊδα, θέλω να σε πληροφορήσω ότι ήμουνα υποψήφιος δύο φορές μαζί του, το 1998 όταν κατατάχθηκα 4ος σε σταυροδοσία και το 2002, όταν κατατάχθηκα 1ος και ήμουνα ο μοναδικός του δημοτικός σύμβουλος. Και τις δύο φορές χάσαμε τις εκλογές. Έτσι εκτίμησε ο λαός, είναι σεβαστό. Τίμησα τον Τσιγκόϊδα όταν ήταν στην ζωή έμπρακτα.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς ανώνυμο 7 Οκτωβρίου 2017- 11.51

Εμείς είχαμε αντίστοιχο πρόβλημα το 2013. Τότε ήρθαμε σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή Κοζάνης και το πανηγύρι τους ξεκίνησε αντί για Παρασκευή την Κυριακή το απόγευμα. Το 2014 την περίοδο του πανηγυριού δεν είμαστε εμείς στον δήμο, είχαμε ήδη αποχωρήσει.
Τα στοιχεία που επικαλέστηκα τότε είναι αυτά που δημοσίευσα φέτος. Οι Κοζανίτες το κατάλαβαν και μείωσαν την διάρκεια του πανηγυριού.

Όσον αφορά το γιατί με βλέπετε τώρα περισσότερο από τότε που ήμουν δήμαρχος, είναι απλό. Όταν ήμουν δήμαρχος δούλευα σαν σκυλί 16 ώρες την ημέρα για να υπηρετώ τον δήμο μου. Κλεισμένος στο δημαρχείο, ή σε συσκέψεις στην περιφέρεια, τα υπουργεία είναι προφανές ότι δεν μπορούσατε να με δείτε. Τώρα είμαι ελεύθερος από όλα αυτά.

Όχι μόνο σέβομαι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά πιστός στην εντολή που πήραμε και μας κατέταξε στην αντιπολίτευση, δεν απουσίασα ούτε μία φορά από τις συνεδριάσεις των οργάνων όπου συμμετέχω (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή).
Παράλληλα ως παράταξη ασκούμε κριτική στην δημοτική αρχή για τις παραλείψεις της, τις αστοχίες και την αδράνειά της, πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου και με πολιτικό πολιτισμό.
Επιπλέον με πλήθος προτάσεών μας στο δημοτικό συμβούλιο, προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο τον δήμο μας.

Δεν βλέπω όμως να ασχολείστε με την κατάντια του δήμου και την καταστροφή όπου τον οδηγεί ο σημερινός δήμαρχος κι αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα γιατί δείχνει ότι μάλλον δεν νοιάζεστε για το καλό του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωνσταντόπουλε την αλήθεια να λέμε, όπως ξέρεις πολύ καλά τα ψέμματα είναι πολλά μα η αλήθεια μία.Ούτε με τα πόδια ούτε με την αυτοκινηταρα ερχοσουνα ουτε στην πόλη μας για εναν καφέ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα πως βγαίνει η αγάπη σου και το ενδιαφέρον για τα Σέρβια δεν το καταλαβαίνω.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξύνεις πληγές για τα ξένα έργα τα οποία ξεκινήσανε με παλαιότερους δημάρχους ούτε στο στόμα δεν θέλω να τους βάλω, σε τελική πες ποια έργα του ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκαν στα Σέρβια? Μήπως το κλειστό γήπεδο που μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Κοσμαδόπουλο τρέχανε υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι να βιδώσουν λάμπες? Μήπως η ανάπλαση που στο τέλος γίνανε τόσες παρατυπίες από το αρχικό σχέδιο και δεν παραδόθηκε ποτέ? Μήπως η ενεργειακή αναβάθμιση του γυμνασίου που ουσιαστικά έγινε η μια όψη του κτηρίου γιατί βλέπεις η άλλη μισή δεν ανήκει στο κτήριο αστεία πράγματα, να γράψω και άλλα άσε καλύτερα. Ο κύριος Κωνσταντόπουλος και τα κόμπλεξ κατωτερότητας ας τα αναφέρει αλλού, δεν θα ξεχάσω όταν ανέλαβε για πρώτη φορά Δήμαρχος με τις ευλογίες της παράταξης που τον υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε μια συνέντευξη πως το μνημόνιο είναι η μόνη σωτηρία για την Ελλάδα, τότε αυτό τους είπε ο Παπανδρέου να λένε και αυτό λέγανε, καταλαβαίνεις τώρα να μην συνεχίσω, τα ίδια λέει και για την εμποροπανήγυρη Σερβίων, και με αρέσει που υποτιμά την νοημοσύνη των Σερβιωτών με χαρακτηρισμού εσείς εκλέξατε τον Κοσμαδόπουλο εσείς φταίτε. Κύριε Κωνσταντόπουλε δεν χάσατε στις εκλογές που γίνανε αλλά με την συμπεριφορά την δική σας και των υποψηφίων σας παραδώσατε στον ‘’τρελό’’ . Δικό σας είναι το φταίξιμο !!!

Ανώνυμος είπε...

ε .....ναι τώρα αφήστε τον Κοσματόπουλο που τα έκανε όλα μαντάρα και πυροβολάτε τον Κων/λο και λύθηκε το πρεόβλημα .Μήπως ξεχνάτε ποιος είναι δήμαεχος σήμερα?Μήπως να ασχοληθείτε καλύτερα με τον σημερινό καταστροφέα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοσματόπουλος φίλε 7.48 θα κριθεί όταν ερθει η ώρα απο τον κοσμο.Τον Κωνσταντόπουλο τον έκρινε αλλά αυτός επιμένει.Δικαίωμά του δημοκρατία έχουμε ο κόσμος αποφασίζει. Πάντως ξαναζεσταμενο φαγητό δεν θέλουμε να φάμε μετά απο 5 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλε σε ευχαριστούμε που επιμένεις και ενδιαφέρεσαι για τα Σέρβια, παρολο που δεν εκτιμήθηκε σωστά η προσφορά σου. Μην ασχολείσαι με αυτούς που ειναι ικανοί να πουν τα πάντα για να μην παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Δυστυχώς ο δήμος διαλύεται και αυτοί που λένε πως αγαπούν τα Σέρβια είτε δεν μιλούν είτε κάνουν κριτική μόνο στην αντιπολίτευση

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκο φαγητό να φάτε δεν λέω όπως φρέσκο φαγητό ηταν και ο Κοσματόπουλος μόνο που δεν τρωγεται με τίποτα !Αν επιμένει ο Κων/λος όπως είπες είναι δικαίωμα του δημοκρατία έχουμε αυτό που μας καίει τώρα δεν είναι αυτός αλλα ο ανύπαρκτος εξωγήινος τωρινός δήθεν αυτοκράτωρ και μέχρι να έρθει η ωρα του κλάψτα Χαράλαμπε!

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Η συζήτηση με τους συνομιλητές μου έχει καταντήσει κουτσομπολιό, με αφορισμούς, συκοφαντίες και χωρίς επιχειρήματα. Σ'έναν τέτοιο δημόσιο διάλογο δεν συμμετέχω. Σταματώ να απαντώ.

Ανώνυμος είπε...

Και καλά κανεις τι ασχολείσαι; εγώ δεν σε ψηφισα γιατί μένω στην περιοχή αλλά δεν είμαι δημότης. Σε κατηγορούν οτι δεν παρουσιαζοσουν και ψηφισαν τον γιατρό που πάταγε!...... Εδώ έχει κατοικους που δεν θελουν την ανάπλαση που έκανε τα σερβια λίγο ανθρώπινα. Τι να πεις. Ένας μου έλεγε οτι η ανάπλαση έγινε για να ψωνιζει ο κόσμος από τα λιντλ... Ενα λάθος έκανες. Δεν έκανες τομές στο προσωπικό του δήμου.τι να πούμε για τον γιατρό αλλά και τους αλλους του συνδυασμού του... Ας είμαστε ειλικρινείς η περιοχή έχει αυτό που επέλεξε.

Ανώνυμος είπε...

Κάνε μια βόλτα και φωτογράφησε το ξεχαρβάλωμα της ανάπλασης, ποια ανθρωπινά γίνανε τα Σέρβια που βάλανε σε επιπλέον έξοδα όλους τους πολίτες με τις αυθαιρεσίες του εργολάβου. Αλλά δεν ζεις στα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

ναι μωρε ενα χαλι να φανταστεις εχουμε πεζοδρομια πια καταντια...

Ανώνυμος είπε...

Kαι μεταξυ μας πολλοι κατοικουν αλλα κανενας δεν ΖΕΙ στΑ Σερβια

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πουν οτι η μελέτη ηταν αλλονου'ε και;εσείς γιατί την υιοθετήσατε;

Το Προφίλ μας