Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση - Καταγγελία από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων για τις εκλογές στον σύλλογο παραπληγικών

Ντροπή και Αίσχος! Εκλογές παρωδία στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών δρομολογεί η κυβερνητική πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου.
Πιο συγκεκριμένα:
     Παρότι το καταστατικό έχει αλλάξει εδώ και μήνες (σε μια κατά τ’άλλα Γ.Σ παρωδία, χωρίς απαρτία) η πρόσκληση για τις εκλογές δεν έχει πάει ακόμα στα μέλη του,
όπως το δικό τους καταστατικό προβλέπει να έχει σταλεί και δημοσιευτεί δύο μήνες πριν. Σε εσωτερικά έγγραφα του Σύλλόγου και στο ΔΣ μηλάνε για δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Η μία πρόσκληση που δεν έχει παει στα μέλη του Συλλόγου μιλάει για σύγκληση εκλογοαπολογιστικής συνελέυσης στις 21 του Οκτώβρη και εκλογές στις 21-22-23/10. Σε άλλο έγγραφο με την ίδια ημερομηνία που απευθύνεται στις Διοικούσες Επιτροπές των παραρτημάτων μιλάει για ΓΣ στις 4 του Νοέμβρη και εκλογές 4-5-6/11. Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου να πάει σε εκλογές με πέρα για πέρα ελεγχόμενο εκλογικό σώμα αφού είναι οι μόνοι που διαθέτουν το μητρόω του συλλόγου και έτσι θα ενημερώσουν αυτούς που θέλουν για την όποια ημερομηνία των εκλογών κάτσει η μπίλια των συμφερότον τους.  

     Η ΕΣΚ Παρα – τετραπληγικών (συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ) καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΑΣΠΑ που για μια ακόμα φορά αρνείται να δώσει το μητρώο των μελών του συλλόγου.
     Το εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ και εκπρόσωπος της παράταξης της ΕΣΚ παρα-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων Γιώργος Κομματάς κατέθεσε αίτημα για μία ακόμα φορά στο ΔΣ του Συλλόγου να του δοθεί το μητρώο για να ενημερώσουμε με άμεσο τρόπο για τις θέσεις και τις προτάσεις μας τα μέλη του συλλόγου, για τα μεγάλα προβλήματα που μας βασανίζουν και μπροστά στις εκλογές όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.
      Η πληοψηφία, βεβαίως, με αυτήν της την άρνηση δεν θέλει να επιτρέψει να ακουστεί η αγωνιστική διεκδητηκή φωνη της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ λόγος και πλαίσιο δράσης που αντιστρατεύεται την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου. Την πολιτική δηλαδή των περικοπών, της ιδιωτικοποίησης της υγείας πρόνοιας, της ειδικής αγωγής, της εμπορευματοποιησης των αναγκών των εργαζόμενων, των αναγκών των αναπήρων. Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ο σύγχρονος καιάδας που οδηγούν τους ανάπηρους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα κέρδη των ολίγων. Πολύ περισσότερο θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή που αντιστρατεύεται τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέρωντα που σχετίζονται με πολυπληθέστερη αναπηρία των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης και των εταιριών παραγωγής και εμπορείας των αναπηρικών ειδών και υγειονομικού υλικού.
     Εταιρείες που κατά κανόνα διαφημίζονται και προοθούνται από το περιοδικό του συλλόγου και την πλειοψηφία του ΔΣ. Περιοδικό που όλος τυχαίως δε θα κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά, παραμονές των εκλογών καταργώντας στην πράξη την μοναδική δυνατότητα που είχε η ΕΣΚ να δημοσιέυεται στο περιοδικό που κυκλοφορούσε πριν τις εκλογές η εκλογικη της διακήρυξη.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!
    Οι τρόφιμοι του υπόδικου υπουργού επί ΠΑΣΟΚ κ Μαντέλη είναι καλά εξοικειωμένοι πλέον με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τον ομοτράπεζο τους κ Κουρουμπλή.
      Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές να πάρουν θέση δίπλα στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ και της ΣΕΑΑΝ που δεν τα δίπλωσαν, που χρόνια τώρα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την πλειοψηφία του ΔΣ στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Παρα-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων (συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ) στις εκλογές του συλλόγου όποτε και αυτές γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας