Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Την παραίτηση Κοσματόπουλου ζητάει ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος: «Η κατάσταση στο δήμο έφτασε στο απροχώρητο»

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Απόσπασμα από την εκπομπή Ραδιολόγος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΒΛΕΨΙΑ, ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ – ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!
– «Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να παρέχει στον τόπο μας είναι να παραιτηθεί» – «Ο δήμαρχος είναι στον κόσμο του «
Ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στα πεπραγμένα ή καλύτερα τις παραλείψεις του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος , με αφορμή την απειλή της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα λόγω χρεών, εμφανίστηκε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο  Βασίλης Κωνσταντόπουλος, επικεφαλής αντιπολίτευσης στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού . Μια ημέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης Κοσματόπουλου για αύξηση των ανταποδοτικών τελών και μετά τις αντεγκλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρώην δήμαρχος κατηγορεί τον νυν δήμαρχο για απραξία, ζητώντας του ευθέως να παραιτηθεί!
Χαρακτηριστικά, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε πως η δημοτική αρχή πήγε στο συμβούλιο με μια πρόταση αύξησης των ανταποδοτικών τελών , που κυμαίνεται από 40% στο Βελβεντό , μέχρι 360% στο Λιβαδερό και 100% Σέρβια και Καμβούνια. «Αυτές οι αυξήσεις είναι έξω από κάθε λογική, εξωπραγματικές, εξωφρενικές, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο κόσμος, στα μνημόνια που εφαρμόζονται. κανείς δεν μπορεί να συζητάει για τέτοιου είδους αυξήσεις», είπε σε έντονο ύφος. Μάλιστα συμπλήρωσε πως η ανταποδοτικότητα πρέπει να αποδειχθεί με συγκεκριμένο τρόπο, μείωσης των δαπανών ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης αποχέτευσης, προτάσεις οι οποίες έγιναν από την αντιπολίτευση. «Προτείναμε συγκεκριμένα πράγματα για να μειωθούν. Δεν αυξάνεις τις ανταποδοτικές αν δεν έχεις εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες μείωσης των εξόδων. Που ακούστηκε αυτό ,είναι έξω από κάθε λογική. Εμείς κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πως θα μπορούσαν να μειωθούν οι δαπάνες, εμείς έχουμε 10 προτάσεις συγκεκριμένες. Εφόσον μειωθούν οι δαπάνες, μπορεί να γίνει μια συζήτηση για τις πραγματικές αυξήσεις ή τις μη αυξήσεις , που πρέπει να επιβληθούν στα ανταποδοτικά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Προσέθεσε δεν ότι : «Εμείς έχουμε στοιχεία ότι δεν χρειάζονται αυξήσεις στα ανταποδοτικά. Από το ’10 και μετά, το ’11, το κόστος των υπηρεσιών στους δήμους, λόγω μείωσης μισθών ,πρέπει να έχει μειωθεί, επίσης το συνολικό φορτίο που παραδίδουμε στη ΔΙΑΔΥΜΑ, έχει μειωθεί. Εγώ πρότεινα συγκριμένα πράγματα για μείωση δαπανών και τότε μόνο μπορούμε να συζητήσουμε».
Να βρεθούν χρήματα μέσω των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Σε ό,τι αφορά τα χρέη στη ΔΕΗ και στη ΔΙΑΔΥΜΑ (στην οποία το χρέος φτάνει 1 εκ. ευρώ), ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε πως θα έπρεπε να γίνουν κινήσεις ώστε ο δήμος να συγκεντρώσει χρήματα, μέσω ανταποδοτικών και μέσω του προγράμματος ληξιπρόθεσμων οφειλών, λέγοντας πως: «η ΔΕΗ έστειλε χαρτί ότι θα κόψει το ρεύμα και καλά θα κάνει, Για τρία χρόνια δεν πλήρωσε ένα ευρώ,. ¨Όταν η ΔΕΗ βλέπει ότι δεν κινείται να το εξοφλήσει, εφαρμόζει κατασταλτικά  μέτρα. Γιατί έφτασε το χρέος τόσο; Τα 3 τελευταία χρόνια ο δήμος δεν εισέπραξε έσοδα από ανταποδοτικά από ύδρευσης και αποχέτευσης. Αν τα είχε μαζέψει δεν θα είχε θέμα με τη ΔΕΗ. Επίσης τους τελευταίους 20 μήνες τρέχει ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών . Κάναμε 4 φορές συζήτηση στο ΔΣ, και είπαμε στο δήμαρχο να κάνει ενέργειες, προκειμένου ο δήμος να πάρει έτσι χρήματα για να ξεχρεωθεί, και να ξεγράψει οφειλές στη ΔΕΗ και στη ΔΙΑΔΥΜΑ».
Ευθείες βολές για πλημμελή άσκηση καθηκόντων!
Μάλιστα, φτάνοντας την κόντρα των δύο ανδρών σε άλλο επίπεδο, ο πρώην δήμαρχος κατηγόρησε τον νυν ότι ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, λέγοντας πως: » Είναι προφανές ότι όταν δεν ασκείς τα καθήκοντά σου, όταν είσαι απών από τον δήμο, κάποια στιγμή θα σκάσει η φούσκα. Έτσι έγινε και τώρα. Τώρα ο δήμαρχος έχει την απόλυτη ευθύνη για τις παραλείψεις, τις αβλεψίες και την αδράνεια του όλα αυτά τα χρόνια. Η διοίκηση του δήμου είναι πολύ σοβαρό πράγματα, θέλει πολλές ώρες ενασχόλησης, εγώ το έκανα για 16 ώρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο και πάλι δεν προλάβαινα. Πόσο μάλλον αυτός που ασχολείται 1 ώρα την ημέρα, αν ασχολείται….»
«Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να παρέχει στον τόπο μας είναι να παραιτηθεί»
Ερωτηθείς για τις αντιπαραθέσεις, υπήρξαν και προτροπές για να παραιτηθεί ο δήμαρχος, ο κ. Κωνσταντόπουλου ζήτησε επίσης την παραίτηση του κ. Κοσματόπουλος. «Εγώ του είπα εφόσον δεν υπάρχει αδιέξοδο, προκειμένου ο δήμος να μην καταστραφεί, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να παρέχει στον τόπο μας είναι να παραιτηθεί και να ζητήσει τις παραιτήσεις των συμβούλων, ώστε να ξαναγίνουν εκλογές. Εμείς θα συμφωνήσουμε σε αυτό και θα κάνουμε ότι πρέπει για να το διευκολύνουμε», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Επίσης, είπε με λύπη ότι «ο δήμαρχος δυστυχώς ζει στον κόσμο του, ζει σε μια εικονική πραγματικότητα…Η κατάσταση στο δήμο έφτασε στο απροχώρητο με παραλείψεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ο δήμαρχος είναι στον κόσμο του, σκέφτεται με ιδιαίτερο τρόπο αλλά δεν μας ακούει», είπε κλείνοντας, προσθέτοντας πως «ο δήμαρχος έχει υποχρέωση να απευθυνθεί στο δημοτικό συμβούλιο , να ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να ζητήσει επιχορήγηση του δήμου μέσω της εξόφλησης οφειλών. Ακολούθως να γίνει σοβαρή μελέτη για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις μας. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν, ο δήμαρχος δεν το καταλαβαίνει», είπε κλείνοντας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Η απομαγνητοφώνηση έχει σοβαρά προβλήματα. Ακούστε την συζήτηση στο 27ο λεπτό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΧΙ ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντόπουλε και επί των ημερών σου τα ανείσπρακτα ξεπερνούσανε τα 2 εκατομμύρια 2.000.000 ευρώ γιατί δεν τα εισπράττατε? Μα φυσικά γιατί μεταφράζονται σε ψηφαλάκια και τώρα ζητάς από τους άλλους να εισπράξουνε? Και οι δύο σας ευθύνεστε και θα πληρώσετε για την διάλυση που φέρατε στον Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετε 3.40 που πας να δημιουργήσεις και εντυπώσεις ενώ χαμπάρι δεν έχεις. Μην πετάς λάσπη γιατι στους καθαρούς ανθρώπους δεν πιάνει. 4-5 μεγαλοοφειλέτες υπήρχαν στη θητεία Κωνσταντόπουλου με σύνολο οφειλών 700.000 από τα οποία ο μεγαλύτερος οφειλετης ήταν η κοινοπραξία και ο συνεταιρισμός Τρανοβάλτου.
Άντε να ρωτήσεις τον δήμαρχό σου πόσα χρωστάει στα νερά και γιατί δεν βεβαιώθηκαν οι λογαριασμοί του νερού εδώ και 2,5 χρόνια. Και γιατί όταν επιτέλους βγήκαν οι λογαριασμοί έχουμε όλοι την ίδια κατανάλωση σε κυβικά και το ίδιο ποσό. Ίσα ένα σπίτι άδειο, ίσα και ένα σπίτι με 5μελή οικογένεια και κήπο. Και τράβα πες τα αυτά στις γιαγιές που μένουν μόνες τους και που τους ήρθε να πληρώσουν 86 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Προς ανώνυμο 3.40

Δεν λέω φιλότιμη η προσπάθειά σου να μας βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με τον δήμαρχό σου. Πώς να χωνέψεις ότι το καρπούζι σου βγήκε μάπα.

Στην ουσία τώρα.

Όταν εμείς αναλάβαμε το 2011, βρήκαμε στα Σέρβια ανείσπρακτες οφειλές περίπου 700 χιλ ευρώ, που προέρχονταν κυρίως από ύδρευση-αποχέτευση και ενοίκια.
Σ’ αυτά ήρθαν να προστεθούν ανείσπρακτες οφειλές από τον δήμο Καμβουνίων περίπου 300 χιλ. ευρώ κυρίως από ενοίκια (από τα λατομεία μαρμάρων). Σύνολο περίπου 1,0 εκ. ευρώ.

Στα τέσσερα χρόνια της θητείας μας οι ανείσπρακτες οφειλές έγιναν 1,645 εκ.ευρώ, από ύδρευση και ενοίκια. Σήμερα είναι περίπου 2,0 εκ. ευρώ με την διαφορά ότι η δημοτική αρχή δεν βεβαίωσε και δεν εισέπραξε έσοδα από ύδρευση-αποχέτευση για τρία χρόνια 2015,2016,2017. Τόσο ανίκανοι είναι. Αυτή είναι και η βασική μας κριτική στην δημοτική αρχή.
Μπορούσε να μαζέψει για τα τρία χρόνια περίπου 1,5 εκ.ευρώ και σήμερα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με την ΔΕΗ ούτε με την ΔΙΑΔΥΜΑ.
Εμείς εκδίδαμε λογαριασμούς κάθε εξάμηνο. Όταν η σημερινή δημοτική αρχή εκδώσει τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για τα τρία χρόνια, οι ανείσπρακτες οφειλές θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκ. ευρώ.

Επίσης εξηγήσαμε στον δήμαρχο ότι από τα 2,0 εκ. ευρώ ανείσπρακτες οφειλές που υπάρχουν σήμερα μπορεί να εισπράξει το ανώτερο περίπου 700 χιλ ευρώ.

Ασκήσαμε επίσης κριτική στον δήμαρχο γιατί δεν έχει κάνει ακόμη αίτηση στο Υπ. Εσωτερικών για την εξόφληση οφειλών παλαιών ετών, ενώ το πρόγραμμα τρέχει εδώ και 20 μήνες. Από το Υπ. Εσωτερικών μπορεί να εισπράξει μέχρι 2,5 εκ ευρώ αν συμπεριλάβει και τις οφειλές της ΔΕΗ και της ΔΙΑΔΥΜΑ.
Εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε χρηματοδοτηθεί με 2,0 εκ. ευρώ περίπου από ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.

Δηλαδή μπορούσε ο δήμος στα τρία αυτά χρόνια να είχε επιπλέον εισπράξεις 1,5+2,5= 4,0 εκ., ευρώ και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αγαπητέ συμπολίτη όσο και αν θες να απαξιώσεις την θητεία μας, ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
Εμείς είμαστε μέρα-νύχτα στον δήμο και πάλι δεν τα προλαβαίναμε. Ο δήμαρχος είναι «δήμαρχος επισκέπτης», περνάει γύρω στις 1,0 μ.μ. για καφέ.
Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος δεν ασχολείται ούτε και τον νοιάζει για τον δήμο.
Επιπλέον έχει διαλύσει και την παράταξή του και έχει χάσει και ανθρώπους που μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κρίμα για το Δήμο μας να είναι ο Κοσματόπουλος Δήμαρχος και ο Κωνσταντόπουλος στην Αντιπολίτευση.... τι να πει κάνείς.


Ίσως έχουμε αυτούς που αξίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωνσταντόπουλε
1) ξέρω πολύ καλά τα του Δήμου μου από πολλά χρόνια προτού εμφανιστείτε εσείς προσωπικά.
2) Μάθετε να απαντάτε στα ερωτήματα που κάνουνε οι πολίτες. Αναφέρθηκα για τα ανείσπρακτα Δημοτικά τέλη νερό και υπόνομο από Δημότες τα οποία ανέρχονται στα 2.000.000 ευρώ και ένα μικρό παιδί να πεις ότι εδώ και χρόνια οι πολίτες δεν πληρώνουν νερό και υπόνομο θα σου πει πως με γεωμετρική πρόοδο θα αυξηθούνε, συνεπώς μην μου λέτε τι συνέβαινε στα 3,5 χρόνια σας γιατί θα σας απαντήσω ότι και για εσάς αλλά και για τους σημερινούς ‘’τενεκέδες’’ ,αν σας αρέσει, τα ανείσπρακτα αυξάνονταν και κανείς σας δεν τολμά να εισπράξει γιατί όλα μεταφράζονται σε ψηφουλάκια. Φυσικά η εύκολη λύση πάντα είναι να μεταφέρετε το βάρος στους καλοπληρωτές πολίτες οι οποίο έχουνε συνείδηση.
3) Για ακόμα μια φορά σας λέω να σταματήσετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη των ψηφοφόρων η οποία επέλεξε την συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Για άλλη μια φορά σύμφωνα με το ύφος των γραφόμενων σας καταλαβαίνουμε πως δεν χάσατε αλλά ουσιαστικά παραδώσατε στους τενεκέδες γιατί? Μπορείτε να απαντήσετε. Εάν μας επέτρεπε το blog θα μπορούσαμε να πούμε πολλά……

Ανώνυμος είπε...

aivres λογοκρινεις και δεν σε τιμά και δεν βρίζουμε στα σχόλια αλλά λεμε μονο αληθειες

Ανώνυμος είπε...

Προς κο Κωνσταντόπουλο.
Σε μια τόσο μεγάλη (χρονικά) συνέντευξη δεν μπορούν να γραφτούν όλα όσα λέχθηκαν αυτολεξεί, πόσο μάλλον όταν το κείμενο γράφεται για εφημερίδα... Για αυτό μπαίνει κ το ηχητικό...Οι περισσότεροι δεν θα έγραφαν ούτε τα μισά από όσα είπατε. Για τα της απομαγνητοφώνησης ο λόγος. Καλοπροαίρετα πάντα...

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα κύριε Ελευθερίου 2.25. Έχετε δίκιο.

Το Προφίλ μας