Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Οι χρυσοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη, μαθητές Λυκείου, (μέλη του Ν.Ο.Κ. και της Εθνικής Ελλάδος Παίδων) προσκεκλημένοι στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω Βελβεντού.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Τους προσκάλεσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού. Μου έκαναν την τιμή και ήρθαν. ‘Ήταν δειλινό της 29ης Σεπτ. 2017. Τους υποδέχτηκα με θαυμασμό, τον 15χρονο και τους 16χρονους χρυσούς αθλητές-κωπηλάτες, στον ι. Ναό. Ήρθαν ντυμένοι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και με το εθνόσημο. Ψηλοί και αθλητικοί. Πρόσωπα νεανικά και σφριγηλά.

Με εντυπωσίασε η σεμνότητά τους. Και η ωριμότητά τους. Στη συζήτησή μας στο αρχονταρίκι κατάλαβα ότι η ωριμότητά τους είναι το αποτέλεσμα της εργώδους και κοπιαστικής (μιας μακράς περιόδου) συν-εργατικότητάς τους. Είναι αυτή η νεανική και μαζί ενθουσιαστική συν-εργατικότητα (και η πειθαρχία στον κοινό σκοπό) που τους έκανε χρυσούς κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη. Παράδειγμα για πολλούς από εμάς τους μεγαλύτερους και για πολλά που (θέλουμε να) διαχειριζόμαστε.

Είναι οι χρυσοί κωπηλάτες στην Κωνσταντινούπολη: Ο Γεώργιος Μακρυγιάννης, 15 ετών, μαθητής της Α’ Λυκείου Σερβίων, ο Ιωάννης Πεκόπουλος, 15 ετών,  μαθητής της Α’ Λυκείου Σερβίων, ο Θεόδωρος Λαπίκωφ, 16 ετών, μαθητής της Β’ Λυκείου Σερβίων, ο Κωνσταντίνος Μεχτερίδης, 16 ετών, μαθητής της Β’ Λυκείου Κοζάνης, όλοι αθλητές - μέλη του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης (ΝΟΚ) και μέλη (που προκρίθηκαν) της Εθνικής Ομάδος Ελλάδος στην κατηγορία των Παίδων και στο άθλημα της κωπηλασίας.

Μαζί τους στην οχτάδα ήταν οι (επίσης χρυσοί) συναθλητές-κωπηλάτες, ο Γεώργιος Μαραγκός, ο Δημήτριος Ζωγράφος, ο Δημήτριος Καπουρτίδης και ο Δημήτριος Καραδέμητρος από το Βόλο.

Πηδαλιούχος στην οχτάκωπο (και εμψυχωτής) ο Χρήστος Λιούγκος από τα Γιάννενα. Επίκωπος και στα δύο πληρώματα ο Θεόδωρος Λαπίκωφ.

Οι 8 αθλητές-κωπηλάτες (από τον ΝΟΚ, το Βόλο και τα Γιάννενα και ως μέλη της Εθνικής Ελλάδος Παίδων) εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη στο άθλημα της κωπηλασίας συναγωνιζόμενοι με τις αντίστοιχες Εθνικές Ομάδες Παίδων των υπόλοιπων Βαλκανικών χωρών: Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Αλβανίας, Σκοπίων, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Τουρκίας.  

Οι αγώνες κωπηλασίας έγιναν στον Κεράτιο Κόλπο, στο Βόσπορο.

Η Εθνική Ελλάδος Παίδων έλαβε τις 2 πρώτες νίκες στα αγωνίσματα: τετράκωπο παίδων και οχτάκωπο παίδων.

Οι δύο νίκες των παιδιών της Εθνικής Ελλάδος (‘’Εθνική Ελλάδος, γεια σου’’) είναι τα 2 χρυσά μετάλλια στο Βαλκανικό πρωτάθλημα μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος που ακούστηκε 2 φορές στην Πόλη του Κωνσταντίνου οφείλεται στη νίκη αυτών των παιδιών.

Στους χρυσούς αθλητές-κωπηλάτες ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Συμμετέχουμε στη χαρά των χρυσών κωπηλατών και των οικογενειών τους. Που είναι χαρά και τιμή των σχολείων τους και των τοπικών τους κοινωνιών. 

Για τη συμμετοχή τους στους Βαλκανικούς αγώνες κωπηλασίας, την πίστη, την επιμονή, την πρόκριση, την μέσα από την συνεργατικότητά τους νίκη, συγχαίρουμε τους αθλητές μας (και τους προπονητές τους) και τους ευχαριστούμε.
Μας μεταδίδουν τη νεανική  χαρά τους (είθε να μας μεταδίδουν και τη σεμνότητα) και συνεισφέρουν στην ανάτασή μας. Αντιστέκονται στην ασχήμια των καιρών. Ενισχύουν την αποθαρρυμένη ελπίδα.  

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
3-10-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας