Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Εμείς είχαμε νομοθετήσει την μετεγκατάσταση του οικισμού στο Αμύνταιο, 2,5 χρόνια πριν!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα όσα συμβαίνουν στο Αμύνταιο και με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη για αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Ανάργυροι ασκεί το ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι η μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου οικισμού όσο και άλλων τριών οικισμών που επηρεάζονται από το ορυχείο έχει νομοθετηθεί εδώ και 2,5χρόνια και ακολούθως κάνει λόγο για «σόου του κυβερνητικού θιάσου που υπόσχεται τώρα να κάνει ό,τι δεν έπραξε επί 2,5
χρόνια» τονίζοντας ότι «δεν πείθει κανένα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
Η ζημιά που προκλήθηκε από το πρωτοφανές γεωλογικό φαινόμενο στο ορυχείο Αμυνταίου είναι τεράστια και επιβάλλεται να αποτιμηθεί ολόπλευρα, γρήγορα, μεθοδικά και με σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση.
Το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του στην περιοχή ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για όλη την εξέλιξη και σε σύντομο χρόνο θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση τόσο από τη Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από τον αρμόδιο Υπουργό.
Η έκταση της καταστροφής δεν επιτρέπει ολιγωρίες, μισόλογα και λογικές  συγκάλυψης.
Σε ό,τι αφορά τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες και δεν αναιρούνται από το γεγονός ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.
Η μετεγκατάσταση του οικισμού που νομοθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ,2,5 χρόνια τώρα βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Οι υποσχέσεις και τα λόγια περίσσεψαν και οι πράξεις έλειψαν παντελώς.
Το σόου του κυβερνητικού θιάσου που υπόσχεται τώρα να κάνει ό,τι δεν έπραξε επί 2,5 χρόνια δεν πείθει κανένα.
Όλες οι μετεγκαταστάσεις οικισμών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, τέσσερις τον αριθμό, νομοθετήθηκαν και προχώρησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα ή σημειώνουν απελπιστικές καθυστερήσεις.
Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης Τσίπρα στην περιοχή με την τεράστια συνεισφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας είναι επιεικώς απαράδεκτη και για τους κατοίκους της περιφρονητική.
Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλυτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου